Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTİHDAM YARATILACAK

İSTİHDAM YARATILACAK


Hazineden ve maliyeden sorum bakan Berat Albayrak İstihdam yaratacağız diyor. Ayni söylemi geçtiğimiz senede şu kadar kişiye istihdam yaratıyoruz demişti. Ne oldu gerçekleşti mi? Gerçekleşmedi! Bu sene içinde ayni şeyi söyledi. Çalışma bakanımız bunun üzerinde çalışma yapıyor diyor. Doğmadık çocuğa don biçmek diye buna denir. Planını, projeni hazırlarsın ondan sonra. Şu kadar kişiye istihdam için planımız, projemizi hazırladık.

Kısa zamanda yürürlüğe sokacağız denir. Bu mesel millet bahçeleri ile çözülecekse sayısını bilmiyorum epey millet bahçesi hizmete girdi. Şimdi Atatürk’ün Yalova da ki tarım çiftliğine de millet parkı yapılacağı söylendi. Hiçbir Allah’ın kulu şimdiye kadar devlete bir karış yer bağışladı mı? Atatürk orman çiftliği bitirildi.

Şimdi sıra Yalova da ki tarım çiftliğine geldi. Atatürk buraları tarımda kullanılsın diye vasiyet etmiş. Ne oldu? Atatürk’ün vasiyeti yok mu sayılacak? Şimdiye kadar yapılan hiçbir yere Atatürk ismi verilmedi.  Eskiden her ildeki futbol sahalarının ismi Atatürk stadyumu idi. Stadyumlar yenilendi Atatürk ismi taşıyan stadyumun ismi Arena oldu. Her nedense bir şey yapılacağı zaman? Atatürk ismi olan yerler tercih ediliyor. Biz dönelim yine şu millet bahçelerine. Video konferans sistemi ile millet bahçelerinin açılışı yapıldı. Kaç adet olduğunu bilmiyorum. Fakat epey vardı.

Milletin buralara gidip oturacak gücü kalmadı. Seçim vaadinde bu millet bahçelerinin parasız olacağı söylenmişti. Gençler buraya gidecekler çayını kahvesini bedava içecek. Hem de dersini çalışacak diye millete duyurulmuştu. Fakat haklarını yemeyelim.  Cumhurbaşkanı 65 yaş üstünün saat 10.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkabileceklerini ilan etiğinde. 65 yaş üzerinde olanlara millet bahçelerinde çayın bedava olduğunu da söyledi. Milet dışarı çıktığında kendisine göre oturacak bir yer bulur. Milletin oturup çay içecek yere ihtiyacı yok. Evine ekmek götürebileceği ve karnını doyurabileceği işe ihtiyacı var. Bu millet bahçelerinin alanları çok geniş yerler.

Buralara harcanan para ile üretim yapılacak fabrikalar yapılmış olsaydı. Hem iş sahası açılmış olurdu. Hem de ekonomiye katkıları olurdu. Bakan bey nasıl bir plan proje hazırlatıyorsa bunu çok yakında öğreneceğiz. Türkiye’nin üreten işçiye ihtiyacı var. Tüketen işçi her zaman devlete külfettir. Üreten işçi nerede olursa olsun ekonomiye katkı sağlar. Tarımda olsun başka alanda olsun. Her zaman ekonomiye katkı sağlar. Tüketen işçi nerede olursa olsun. Devlete külfettir. Merkez bankası kredi veriyor. Bu merkez bankasının görevi dışındadır. Merkez bankasının görevi ekonomiyi dengelemektir. Diğer bankalara sıkıştıkları zaman kredi açmaktır. Birkaç satırla korona virüs olayından bahsedelim. Millet olarak yasaklara karşı bir alerjimiz var. Yasak gece 24.00 de bitiyor.

Sanki millet arabaya binmiş saatin 24 olmasını bekliyormuş gibi bir hal var. Millet hemen sokaklarda. Bu virüsün şakası falan yok. Virüs bizden daha ciddi duruyor. Lütfen kurallara uyalım bu kurallar bizim için elzemdir. Herkes üzerine düşeni ciddi bir şekilde yapmalıdır. Bana bir şey olmaz demeyin. Bu virüsün nereden çıkacağı hiç belli değil. Onun için kuralları ihlal etmeyelim. Uygulamaya özen gösterelim. Hem kendimiz için hem de karşımızdakiler için. Allah korusun taşıyıcı olabiliriz. Birisi bizim yüzümüzden hayatını kaybederse vebal altında kalırız.

Şimdi artık herkes sokakta demektir. 65 yaş üzeri saat 10,00 ile saat 20,00 arasında istedikleri yere gidebilecekler. Onun için dikkatli olalım. Kurallara harfiyen uyalım. Maske, sosyal mesafe1,5 metre ve temizlik. Öpüşmek, sarılmak, tokalaşmak sevginin belirtisi değildir. Esas sevgi yüz ifadesi ve söylemdir. Onun için sevginizi ve saygınızı yüz ifadelerinizle ve söylemlerle dile getiriniz. Bundan kimse alınmaz. Bu virüs hayatımızdan kolay kolay çıkacağa benzemiyor. Onun için yaşam koşullarımıza mutlaka dikkat etmeliyiz saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Tük varlığına armağan osun diyenlere!  Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!     17-06-2020 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27