Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTİKLAL MÜCEDELESİ

İSTİKLAL MÜCEDELESİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsan.

İktidar, yargı ve emniyet üçgenindeki kısır çekişme milletin olmayan huzurunu daha da bozmuştur. Böyle durumlarda Cumhurbaşkanının devreye girmesi gerekir. HSYK çıkarılan yönetmeliği 13’şe 5 oyla ret etmesine. Yeni adalet bakanı ve başbakan itiraz ediyor. Yargının kararlarını uygulayacak olan emniyet kararları uygulamıyor. Danıştay’da iktidarın değiştirdiği yönetmeliği kabul etmiyor. Bu anlaşmazlıktan zarar gören ülke oluyor. HSYK hâkimlerin ve savcıların şikâyet edileceği yer HSYK’dir diyor.

İktidar ülkedeki bu huzursuzluğu gidereceği yerde, Hala iktidarını korumak amacı ile toplu açılışlar yapıyor. Mitingler düzenliyor. Moralsiz olan başbakana moral aşılamak için AKP teşkilatları karşılama törenleri düzenliyor. Pakistan dönüşü Ankara hava limanında düzenlenen törende, yolsuzluk olayları ile istifa eden bakanları. Arabanın üzerinde yanına alıyor. El ele tutuşup ellerini hava kaldırıyor.

Bu olay gece oluyor. Sabah ellerine tutuşturulan bir mektupla bu bakanlar görevlerinden istifa ediyor. Egemen bağış istifa etmiyor. Onu da başbakan bakanların yerlerine bakan atarken onu da değiştiriyor. Bu bakanların istifasının arkasından başbakan il başkanları ile yaptığı toplantıda. “Aramızdaki çürükleri temizledik” diyor. 18 saat önce bu bakanların ellerini havaya kaldırmıştı. Tezat’a bakın 18 saat önce ellerini kaldırdığı bakanlar hakkında “aramızdaki çürükleri temizledik” diyor.

Sakarya’dan İstanbul’a dönüşünde hava alanında yine karşılama düzenleniyor. Tabi bindirilmiş kıtalar görevlerinin başında. Kalabalığı görünce şimdiye kadar defalarca dinlediklerimiz yine dile getiriyor. Biz yolsuzlukla mücadele etmemiş olsaydık. Eskiden 6.500 KM bölünmüş yol yaptık diyordu. Şimdi 17.000KM’ye çıktı.

Hızlı trenden de bahsetti. Bölünmüş yollardaki durum. Sıfırdan yapılmış bir tek yol göstersinler. Eski hükümetlerin sıfırdan yaptıkları yolalar genişletildi. Bu genişletilmiş yollarda 5 kuruş istimlâk parası ödenmemiştir. Çünkü yol sıfırdan yapılırken bu günler düşünülerek istimlâk geniş yapılmış ve bedeli ödenmiştir. “Bizim acelemiz var” diyerek.

Seneler önce İstanbul Ankara hızlı tren seferi başlattılar. İstanbul’dan kalkan hızlı treni törenle hizmete soktular. Başbakanda bu trenler Ankara’ya geldi. Bizim acelemiz var diyerek sefere soktukları hızlı tren 38 kişinin ölümüne neden oldu. Çünkü alt yapısı hazırlanmadan bu hızlı tren devreye sokulmuştu. Aradan seneler geçti İstanbul Ankara hızlı tren hattının alt yapısı bitirilemedi.

Bu kaza da iki gariban makinistin üzerinde kaldı. Yolsuzlukla mücadele etmeseydik. IMF’ye olan 23,5 milyar doları nasıl sıfırlardık. Geçmiş hükümetler bunları neden yapamadı? Yine cumhuriyet döneminde yapılmayanları biz yaptık. Merkez bankamızda 126 milyar dolarımız var. Dolar bizim mi yoksa yabancıları faize yatırdıkları dolarlar mı? Ülkemiz dolar cenneti dünyada dolara en yüksek faiz veren ülke biziz. Ayrıca % 15 stopajda almıyoruz. Yerli vatandaşlar % 15 stopaj ödüyor. IMF den borç almadık deniyor. 18 milyar dolar borç alınmıştır. Yanılmıyorsam 2005- 2008 yılları arasında.

Ülke için en tehlikeli bir borçtan bahsedeceğim. Bu borç toprak vermeye kadar gidebilir. Hep geçmiş hükümetler bir şey yapmamışlar deniyor ya.  Cumhuriyet kurulduğunda illeri birbirine bağlayan yollar yok. İstanbul Ankara gibi şehirlerin haricinde elektrik yok. Bu şartlar altında yollar yapılmış. Ülkenin dört tarafı elektriğe kavuşmuş. Şeker, çimento, sigara, kâğıt fabrikaları, Barajlar, köprüler, hastaneler, üniversiteler, okullar limanlar, PETKİM gibi tesisler yapılmış.

220 milyar dolar borçla ülke AKP’ye teslim edilmiş. Bu tesislerin çoğu satılmış 50 milyar dolar ülkenin kasasına girmiş. Bu satılan tesislerin parasını düşersek 170 milyar dolar borçla AKP iktidar olmuş. Şimdi borç 570 milyar dolar olmuş. Bütün iktidarların ödediği faizi AKP iktidar ikiye katlamış 401 milyar dolar faiz ödemiş. Bunun anlamı borç borçla ödenmiş. Bu ülke bu 570 milyar doları zor öder. Çünkü ülke dışa bağımlı hale getirilmiş. Tarımda kendi kendini idare edebilen 7 ülkeden biri iken. Şimdi canlı hayvan, et en acısı da saman ithal ediyoruz. Devamlı cari açık yükseliyor. İhracat artmadıkça bu borç ödenmez. Sonunda ne olur biliyor musunuz? Alacaklılar alacakları yerine bizden toprak isterler. Benim için bu olay tehlikenin en büyüklerinden birisidir.

Şimdi gelelim istiklal mücadelesine. Başbakan bu bir istiklal mücadelesidir. “Bizimle istiklal savaşı vermeye hazır mısınız” diyor. Hayrola başbakanım ülkenin istiklali elden gitti mi?  Bu ülke yunanlıları denize döküğü zaman istiklaline kavuşmuştur. Birileri ülkeyi istila etti de bizim haberimiz mi yok? “Bu ülkeyi bu millet kurtaracak” diyor. Hangi millet? İsmi olmayan millet mi? Bu milletin yarısını düşman gösteren sizler değil misiniz? Bülent Arınç ile başbakan arsında geçen kırgınlık için. Başbakan “düşmanları sevindirmeyelim. Meseleyi aramızda halledelim” demişti. Düşman kim oluyor. Muhalefete oy verenler. Ülkede düşman olmadığına göre bunun anlamı bundan başka olamaz. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

   NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!              

28- 12 – 2013 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44