Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTİKLAL SAVAŞI

İSTİKLAL SAVAŞI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Başbakana göre 30 Mart mahalli seçimleri tarihin en önemli seçimiymiş. İstiklal savaşı veriliyormuş. Bilmeyen birisi ülke istilaya uğramış zannedecek. Tayyip Erdoğan da bu istilacılara karşı savaş açtığını düşünecek. İstiklal kelimesinin anlamına bakalım ki mesele iyi anlaşılsın. İstiklal kelimesi: Bağımsızlık, özgürlük, hürriyet, hür olmak anlamı taşıyor. Bu seçimler ülke için mi tarihi bir seçim? Yoksa iktidar için mi tarihi seçim? AKP oylarının düştüğünün farkında olduğu için. Bu seçimleri tarihi bir seçim olarak görüyor. Bu seçiler hem Cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimleri belirleyecek bir seçim olduğundan önemli olabilir. Çünkü bu seçimde oylarını koruyamadığında diğer seçimlerde istediklerini elde edemeyeceklerini biliyorlar. Çünkü 2023 hedeflerine ulaşamayacaklar. Bütün idealleri 2023 dür. İddia şudur! 2023 de cumhuriyet kaldırılacak. Yeni Türkiye’nin, ne olacağını iktidar belirleyecek. AKP’nin akillerinden birisi “zamanında bu cumhuriyet yanlış kurdu. Biz yenisini kuracağız” demişti.

Atatürk’ün komutanlığında istiklal savaşını verdik. Bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, hürriyetimizi cumhuriyeti kurarak bütün dünyaya ilan ettik. Şimdi istiklal savaşı veriyoruz deniyorsa bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, hürriyetimizi birileri gasp etti de bizim haberimiz mi yok? Hadi özgürlüğümüzü, hürriyetimizi iktidara kaptırdık. Amma bağımsızlığımızı kimseye kaptırmayız. Atatürk cumhuriyeti kurmuş bağımsızlığımızı ilan etmiştir. Cumhuriyeti de Türk milletine emanet etmiştir. Türk milleti var olduğu müddetçe bağımsızlığımıza kimse helal getiremez. Bundan herkes emin olsun.

İktidar kendi bağımsızlığını cemaate kaptırmış. Şimdi “yanıldığımı anladım” diyor. Cemaate “ sizin garantiniz biziz. Biz varsak sizde varsınız” diyen Bülent Arınç değil miydi? “ Ne istediniz vermedik? Diyen başbakan değil miydi? Orduya kumpas kurulduğunu bildikleri  

halde ses çıkarmayıp. “Ülkenin bağırsakları temizleniyor” diyen Hüseyin Çelik değil miydi? “İyi ki bu generallerle harbe girmemişiz” denilmedi mi? Hâlbuki bir ülkenin iktidarı kendi ordusunun güç kaybetmesine kesinlikle müsaade etmez. Darbe korkusu içersinde yaşadılar. Hala darbe korkusu içersindeler. 17 Aralık operasyonunu dahi kendilerine yapılmış bir darbe olarak kabul ettiler. Olay darbe korkusu olmaktan çıktı. İktidarı kaybetme korkusuna dönüştü. İstiklal savaşı veriyoruz denmesinin sebebi iktidarı kaybetme korkusundan kaynaklanıyor. Mahalli seçimlerde adaylara oy verilir. Bunun kuralı budur. Başbakan ne diyor? “Adaya değil bana oy verin” diyor. Bunun anlamı ben olayımda bir olayımdır. İlinize hizmet edecekleri bırakın. Bana oy verin demenin bir anlamı olmalı. Buradan alınacak oya göre cumhurbaşkanlığına aday olup. Olmayacağıma karar vereceğim demektir. 

İktidar olarak paçalarını cemaate kaptırmışlar. Ülkeyi nerde ise biz yönetmedik diyecekler. Devlete alımları uzun zamandır. Cemaat yönetiyordu demenin karşılığı ülkeyi cemaat yönetiyordu demektir. İktidar özgürlüğünü, hürriyetini cemaate teslim etmiş. Şimdi “istiklal savaşı veriyoruz” diyor. Bunun anlamı özgürlüğümüzü ve hürriyetimizi geri alma savaşı veriyoruz demektir.

Ülke vatandaşının özgürlüğü ve hürriyeti iktidarın elindedir. Hürriyetlerin ve özgürlüklerin genişlemesi iktidarı elindedir. Gelin görün ki vatandaşın özgürlükleri ve hürriyetleri iktidar tarafından her geçen gün budanıyor. İyi ki iktidar yasaklarla mücadele ediyoruz diyor. Ya birde yasaklarla mücadele etmeseldi ne olacaktı. Vatandaşın haber alma özgürlüğü yasaklanıyor. Bazı olaylar hakkında yazı yazmayı yasaklıyorlar. Haberlere sansür uyguluyorlar. İnternete sansür getiriyorlar. Yönetimi tek elde toplamak için çoğunlukta oldukları için istedikleri kanunları çıkarıyorlar. Çıkarılan kanunların demokrasi ile uzaktan yakıdan ilgisi olmuyor. Ondan sonrada “son çetelerde tarihe karıştığında demokrasinin önünde hiçbir engel kalmayacak” diyorlar. Bu anti demokratik kanunları cemaat mi çıkarıyor? Ankara da 6 yerde polisin mahkeme kararı olmadan evinde, iş yerinde, sokakta istediği gibi arama yapabileceği kararını mahkeme ret etti.  Milletvekillerine verdirdikleri kanun teklifleri meclisten geçerse, ülke için kararları başbakan ile adalet bakanı verecek. Bu günlerde adaletimizi ve meclisten çıkan kanunlarımızı AB yakında takip ediyor. Yabancı basına çıkan ve çıkacak kanunlar devamlı yer alıyor. Devamlı alınan kararları eleştiriyorlar. Bundan sonraki yazımda hangi söylemlere göre oy vereceğiz onları anlatacağım. Milletin istiklal savaşı ile uzaktan yakından ilgisi olmayacaktır. İstiklal savaşını iktidar cemaate karşı verecektir. Eski ortaklar birbirine karşı istiklal savaşı açmışlar. Kendileri ayıklasınlar pirinçlerin içersine koydukları taşları. Bizde pirincin taşını ayıklayacak derman kalmadı. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21 – 02 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44