Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTİKRARA KURBAN EDİLDİK

İSTİKRARA KURBAN EDİLDİK


7 Haziran seçimlerinden sonra. Erken seçime giderken, AKP istikrarı bozmayın. İstikrar bozulursa ülkeye huzur gelmez diyerek milletten oy istedi. Millette bu istikrar söylemine inandı oy verdi. İstikrara oy veren % 8 seçmen AKP´yi tek başına iktidar yaptı. İşte bu % 8 seçmen milleti istikrara kurban etmiş oldu. İstikrara 1 Kasım seçimlerinden sonra 50 şehit verdik. Ne uğruna? İstikrar sağlansın ülkeye huzur gelsin diye. AKP istikrar söylemi ile amacına ulaştı. Ya siz istikrar peşinde koşanlar. Sizlerde amacınıza ulaştınız mı? Bu 50 şehidin vebalini kim çekecek. Birde 1 Kasım ile 7 Haziran arasında verdiğimiz şehitler var. Suruç ve Ankara saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Bunların vebali kime ait olacak. Bunların vebali de MHP lideri Bahçeliye aittir. Muhalefet olarak tarihi bir fırsatı tepmemiş olsalardı. Bu gün başkanlı sistemi konuşuluyor olmazdı. Bunun yerine 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarının failleri konuşuluyor olacaktı. Bir partinin amacı iktidar olmaktır. Bu iktidarı CHP lideri Kılıçtroğlu bahçeliye ikram etti. Bu bir parti lideri için onurdur. Fakat bahçeli ?sen kimsinde bana başbakanlık teklif ediyorsun? diye Kılıçtaroğlunu tersledi. Sen AKP ile koalisyon kur. Ben ana muhalefet olacağım dedi. Başbakanlık makamını ana muhalefet lideri olmayı tercih etti. Şimdi ne oldu. Meclis başkanlık divanına dahi üye veremedi. HDP başkanlık divanına üye verdi. Pekiyi şimdi HDP üyesinin başkanlık yaptığı oturumlara nasıl katılıyorlar? Oturumu yöneten HDP´li divan başkanına nasıl sayın başkan diyebiliyorlar? Biz onların olduğu yerde olayız diyorsunuz. HDP´li vekilin başkanlığındaki mecliste oturuyorsunuz? Bu söylemlerinizle uyuşuyor mu? Büyük lokma yiyeceksin! Amma büyük laf etmeyeceksin. Ve AKP´nin ayranını kabartan bahçeli olmuştur. Daha seçim günü akşam ?ne zaman erken seçim derlerse biz varız? söylemi. AKP´yi erken seçim için heveslendirmiştir. Meclis başkanlığını da AKP´ye hediye edince AKP´nin erken seçim için iyice heveslenmiştir. Bahçeli sayesinde bu günlere gelinmiştir. Artık başkanlık sistemi için. AKP´nin ayranı kabarmıştır. Bir taraftan bahçelinin hayırlar. Öbür taraftan AKP´nin istikrarı ülkeyi bu güne getirmiştir. İstikrar arayanların sebep olduğu bu seçim sonuçları sonrasında geldiğimiz nokta hiç iç açıcı değildir. Bu günlerde her gün üç dört şehit vermeye başladık. Bu % 8 seçmenin aradığı istikrar bumuydu dersiniz? Ülkede asayiş diye bir şey kalmadı. Her gün birçok cinayet işleniyor. Vatandaşın can ve mal güvenliği kalmadı. Şehrin merkezindeki bir AVM ne soyguncular geliyor. Müşterileri ve çalışanları dışarı çıkarıyor. Kasadaki paraları alıyorlar. AVM´yi ateşe veriyorlar. Olacak iş gibi görünmüyor. Amma oluyor!

Birde ekonomik istikrar var. 1 Ocak itibarı ile bütün vergiler artırıldı. Birçok şeye zam geldi. Yeni vergiler kondu. Ne oldu? İstikrardan bahsedenler. Asgari ücret 1.300 TL oldu diye sevinenlerin sevinçleri kursağında kaldı. Asgari ücretten vergi alınınca birde zamlar gelince. Asgari ücret yine eski yerine gelmiş oldu. Beş ayda iki seçim geçiren ülkenin hali bu olur. Erken seçim telaffuz edildiği günlerde erken seçim cinayettir. Bu ülkenin ekonomisi bir erken seçimi daha kaldırmaz dedik. Bunu bizler görebildik. Fakat şahsi ihtiras uğruna erken seçime gidildi. Ne oldu? İstikrar gelecek ülkede huzur sağlanacak diyenler. Ülkede ekonomi istikrarı da bozdular. Millete çay kaşığı ile verdiler. Kendileri kepçe ile aldılar. Benim maaşıma 70 TL zam yaptılar. Cumhurbaşkanının maaşına 3.000 TL zam yaptılar. Vatandaş kira veriyor. Büyüklerimizin giderlerini devlet karşılıyor. Yani bizler veriyoruz. Bunun adına hem adalet deniyor. Hem de istikrar deniyor. Gördünüz mü istikrarı? Vatandaşın sağ cebine 20 TL koyuyorlar. Sol cebinden 60- 70 TL´yi alıyorlar. Vatandaşın günlük yaşamında olan her çeşit vergiye zam yapıldı.  Buların yanında malın kendisine yapılan zamlar var. Elektriğe 6,8 zam yapıldı. Daha doğal gaza dokunmadılar. Elektrik zammına vatandaş alışsın. Ondan sonra doğal gaz zammı gelecektir. Dünyada petrolün fiyatı düşüyor. Biz hala benzin ve mazotu petrolün fiyatı 80 dolar olduğu günlerdeki fiyat üzerinde kullanıyoruz.

Sözün kısası istikrara oy verenler. Bu milleti istikrara kurban etmişlerdir. Dış politikada ki istikrar bozulmuştur.  Ülke içersindeki istikrar bozulmuştur. Ekonomide istikrar bozulmuştur. Bu istikrara oy verenlerin sayesinde rejimin istikrarı bozulmaya yön tutmuştur. Bu istikrar bozukluğu 2016 senesi içerisinde daha da bozulacak gibi duruyor. Bu yeni anayasa ve başkanlık sistemi ülkeyi daha da istikrarsızlığa sürükleyecektir. Bu istikrara oy verenler. Akıllarını başlarına toplamalıdır. Bu sene içersinde anayasa ve başkanlık sistemi referanduma götürülebilinir. Ona göre kararlarını vermelidirler. Hele anayasadan Türk kelimesini çıkarılması ve anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesi çok şeye gebedir. Herkes kararını buna göre vermelidir. İstikrara kurban edilmeye devam edilirse vay bu ülkenin haline. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05- 01- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44