Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTİKRARI BOZMAYALIM

İSTİKRARI BOZMAYALIM


AKP seçimlerde istikranı bozmayalım diye milletten oy istedi.  Nedir istikrar? Düzenlilik içinde sürüp gitmek, kararlılıktır. Milletten böyle o istendi de hangi konuda istikrar sağlandı? Hiçbir konuda istikrar sağlanmadı. 16 Nisanda yapılan referandumda da bir sürü vaatlerde bulunuldu. Millet bu vaatlere inanarak evet verdi. Evet vermedi. Amma yüksek seçim kurulu skandal bir karar ile referandumun evet çıkmasını sağladı. Her ne ise olan oldu.

Seçimlerde istikrar. Referandumda vaatler sayesinde AKP istediğini aldı mı? Daha önce sürüp gelen gelişmelerden ne değişti? Terör bitecekti bittimi? Referandumdan önce terör nerede idi ise oradan devam etti ve ediyor da. Ekonomi uçacaktı? Bu vaadi referandumda vermişlerdi. Referandumda önce ekonomi çok mu iyi idi? Seçimlerde istikrarı bozmayı demişlerdi. Seçimlerden sonra istikrar bozulmaya başladı. Seçimlerden önceki durum aranılır hale gelindi.

Bunun üzerine referandumda ekonomi uçacak vaadinde bulunuldu. Uçan enflasyon oldu. Dolar oldu. Zamlar oldu. Dünyada benzini en pahalı kullanan ülke olduk. Vergide en yüksek vergi ödeyen ülkeler arasındayız. En çok dolaylı ülke ödeyen ülkelerin başındayız. Çok sıkıştıklarında hemen dolaylı verdilere zam yapılıyor. İstikrar tamamen bozuldu. Vatandaşa tasarruf yapın denildiği gibi. Vatandaşın elindeki altınlara göz dikildi. Bankalara altın hesabı açın çağrısında bulunuldu. Tok hiçbir zaman açın halinden anlamaz.

Vatandaşların çoğu kıt kanaat geçinirken nasıl tasarruf yapacak? Yine binlerce vatandaş borç batağına saplanmış durumda. Vatandaşın çoğu icralık durumda iken nasıl tasarruf yapacak? Tasarrufu yapacak olan iktidarın kendisidir. Son model arabalar yerine düşük model arabalara binilse olmaz mı? Her gün bir yerlerde miting yapılacağına TV´lerde konuşulsun. Bazen bir yerde cumhurbaşkanı miting yaparken, başka bir yerde başbakan miting yapıyor. Bu mitingler milletin verdiği paralarla yapılıyor. Bir mitinge harcanan para ile bir fakir aile bir sene paşalar gibi geçinir.

İşte sosyal adalet buradadır. Üst tabakadakilerin bir akşam yemeğinde yalnız kuş sütü eksik iken, fakir bir çorbaya talim ediyor. Bu bir çorbaya talim eden ailelerin çocukları vatanı korumak için. Bu soğukta hayatın ortaya koyarken, üst tabakada olanların çocukları sıcak evlerinde bacak çeliyor. Bunun neresinde sosyal adalet var, söyler misiniz? Bunda da istikrar var mı? Son iki buçuk senede 160 bin genç askerlik yapamaz raporu almış. İstikrar burada da bozulmuş. Eskisen gelen gelenek bozulmuş. Askere garibanların çocukları gider olmuş.

Ekonomi coştu diyen bir ekonomi bakanı var. Hem ekonomi coştu diyor. Ondan sonrada 10 günde akaryakıta 3 defa zam geliyor. Gazlı içeceklere Özel tüketim vergisi konuyor. Dünyanın hiçbir yerinde gazlı içeceklere özel tüketim vergisi konduğunu tahmin etmiyorum. İnsanın aklı ile alay ediliyor. Ekonomi bakanı Zeybekçi benzine biz zam yapmıyoruz diyor. Otomatik geliyor demez mi? Acaba uzaydan birileri mi bu benzine zammı otomatiğe bağladı? Fakir fukaranın sofrasından iki dilim ekmek alındı. Fakir fukaranın en çok önem verdiği ekmektir.

Kuru ekmekle dahi karnı doyurur. Bazı dilenciler vardır. Bir ekmek parası verin derler. Bu ben kuru ekmekle karnımı doyururum demektir. Ekmeğin gramını düşürün. Ekmeğin fiyatı ayni deyin. Bu insanın aklı ile alay etmektir. Eskiden lokanta çok açılırdı. Son senelerde simitçi dükkânı açılıyor. Artık millet simit ile idare ediyor. Buda coşan ekonominin göstergesidir. İthalatta rekor üstüne rekor kırıyoruz deniliyor. İthalat rekor kıran bir ülkede cari açık olur mu? Cari açığın nereden geldiğini bu millet bilmiyor mu? Sattığında fazlasını alırsan açık verirsin. Bunu bu millet bilmiyor mu da? Rekor kırılıyor. Bütçesi açık veren ve cari açık veren bir ülkede ithalat rekoru kırılıyor denmesi ne derece inandırıcı olur?

Milli eğitimde istikrar denen bir şey var mı? Milli eğitimde çocukları perişan ettiğinizin farkında değil misiniz? Her sene milli eğitim sistemi ile oynanıyor. Eskide çocuklarımız pozitif ilimlerde çok başarılı idi. Şimdi o başarıları mazide kaldı. İmam hatip öğrencilerinden istenilen randıman alınamıyor. Çocukların kafası her sene mutlaka karıştırılıyor. Çocuklar her geçen gün eğitimden soğuyor. Çünkü okusam ne olacak? Sanki iş mi bulabileceğim? Diyorlar! Eğitimde de istikrar bozuldu. Yargıda istikrar bozuldu. İthalatta istikrar bozuldu. Eğitimde istikrar bozuldu.

Ekonomide istikrar bozuldu. Vatandaşın geçim sıkıntısında istikrar bozuldu. Ülkeni çivisi çıktı. Askerlikte istikrar bozuldu. Adalette istikrar bozuldu. Siyasette istikrar bozuldu. Milletin vekillerinin hiçbir kıymeti kalmadı. Tek kişi ne derse o oluyor. İktidar seçimlerde aman istikrarı bozmayalım diye oy istiyor. Olaylar ters oluyor. Millet istikrar bozulmazsın diye oy veriyor. Aksine istikrar bozuluyor.

Referandumda vaatlerde bulunuluyor. Vaatlerin hiç birisinde gelişme olmuyor. Ya istikrarın anlamı değişti. Ya da yapılacak bir şey kalmadı. Gülenin partisi yokmuş. Şimdi iyi parti Gülenin partisi olmuş. Bunu MHP söylüyor. Söyleyene değil söyletene bakmak gerekir. Senelerce Gülenle birlikte olan partiye ne oldu? Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27- 11- 207 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44