Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTİKRARI BOZMAYIN

İSTİKRARI BOZMAYIN


7 Haziran seçimlerinden sonra partiler tek başlarına iktidar olama çoğunluğunu sağlayamayınca. İktidar partisi AKP koalisyonlar kargaşa yaratır. İstikrarı bozmayın diye milletten oy istedi. Vatandaş da buna inandı istikrar bozulmasın diye AKP´ye oy verdi. İstikrar mı dediniz? Alın size istikrar. Devlet bahçeli iktidarı eleştirerek nerede iktidar? Diye soruyor! Sayın bahçeli sizin iktidarı eleştirmeye ve nerede iktidar diye sorma hakkınız yok.

Bu millet size bizi AKP´den kurtarın diye oy verdi. MHP 80 milletvekili çıkardı. Ne oldu? Bahçelinin her şeye hayır demesi AKP´yi tek başına iktidar yaptı. Vatandaşta AKP´nin istikrar bozulmasın sözüne istinaden. İstikrar için AKP´ye oy verdi. Aradığınız istikrar bu ise size söylenecek söz olamaz. Başbakan Ahmet Davutoğlu ?dağdaki teröristleri temizledik. Şimdi şehirlerdeki teröristleri temizliyoruz? diyor. Teröristler barış sürecinden önce dağda idiler. Barış sürecinde şehirlere yerleştiler. Şimdi şehirlerden ve kazalardan teröristleri çıkarmak için. Mücadele ediliyor. Barış sürecinde PKK´ya bu kadar müsamaha gösterilmemiş olsaydı. Şehirlere ve kazalara bu kadar yığınak yapamazlardı.

Mahalli seçimlerden önce, içişleri bakanı doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu illerinin valileri ile Ankara da bir toplantı yaptı. Mahalli seçimlerin sükûnet içersinde yapılabilmesi için alınacak tedbirlerin konuşulduğu bir toplantı idi. İki bölgeden sorumlu olan jandarma komutanına bu toplantıda idi. Bu komutan içişleri bakanına ?teröristler köylere yerleşti. Şehir ve kazaların 10-15 km yakınlarında dolaşıyorlar. Emir verin! Bunları oralardan def edelim? diyor. İçişleri bakanı ?sakın ha barış sürecini bozacak hiçbir eylemde bulunmayın? diyor. İşte devletin şimdi temizlemeye çalıştığı teröristler o dönemde şehirlere ve kazalara yerleşenlerdir. İki gün önce yine teröristlerin yola gömdükleri bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması neticesinde. Üç özel harekât polisi şehit oldu. Polislerimize Allahtan rahmet ailelerine ve sevenlerine sabırlar dilerim. Ülkemizin başı sağ olsun. Şehit cenazelerinin gelmesine o kadar alıştık ki. Vatandaş olarak sessizliğe büründük. Basında bile şehitler için yapılan cenaze törenleri son sayfalarda çok küçük bir kare olarak veriliyor.

İstikrar ararken nerelere geldik. Doğuda resmen sokak savaşı yapılıyor. Devlet kamu görevlilerini dahi koruyamıyor. Nusaybin ve Silopi de kamu görevi yapan öğretmeler görev yerlerini terk ettiler. Hem de telefonlarına gönderilen mesajla. Bumudur istikrar dediğiniz. Koruyamıyorum başının çaresine bakın demektir. Bu yapılan mesaj olayı. Diyarbakır sur da bulunan vatandaşların çoğu ilçeyi terk etmiş. Buralarda sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Buraların resimlerini görünce insanın ilk aklına gelen Suriye´den bir resim zannediyor. Dağdakileri temizledik demek hiç inandırıcı gelmiyor. Bir ilçeyi bir devlet teröristlerden temizlemek için. Bu kadar çaba harcayıp temizleyemiyor ise. Burada çok büyük birikim yapılmış. Ve uzun süre buralarda çalışmalar yapılmış demektir. Bunlar bu birikimleri ve çalışmaları yaparken devlet nerede idi.

Güvenlik güçlerine operasyon yaptırmazsanız işin olacağı budur. Hadi güvenlik güçlerine barış sürecine zarar vermeyin diye operasyon yaptırmadınız. Yetkili şahıslar teröristlerin köylere, şehirlere ve ilçelere yerleştiklerini ilgili makamlar iletmişler. Bunlar buralarda ne yapıyorlar diye araştırmak hiç kimsenin aklına gelmedi mi? Hiç değilse istihbarat birimleri araştırma yapsalardı. Sormak gerekmez mi? MİT neden buraları kontrol etmedi? Emniyetin ve jandarmanın istihbarat birimleri nerededir? Devlette hem güvenlik zafiyeti var. Hem de istihbarat zafiyeti var. Şehit olanların çoğu ya geçici görevle orada bulunanlar. Ya da daha oraya yeni atanmış olanlar. Buralara gönderilecek olanların mutlaka terörle mücadele eğitimi görmüş olması gerekir. Baro başkanının öldürülme olayında bir polisin 2 metre yakınında geçen teröristi vuramaması eğitimsiz olduğunu gösterir. Bu olaylar milleti acılara gark ediyor. Analar ağlamasın diyenler. Şimdi hem anaları, hem babaları hem de milleti ağlar duruma getirdiler.

Milletin içi kan ağlıyor. Her gün hayatının baharında genç evlatlarımız elimizden kayıp gidiyor. Buna ne can dayanır. Nede yürek dayanır. Yetim kalan çocukların feryatları içimizi parçalıyor. Acıların tavan yaptığı bir ülke haline geldik. Bu ülke bu acıları hak etmiyor. AKP´nin yeni Türkiye dediği bu ise vay bizim halimize. Milleti acılar içersinde kıvranıyor. Yerleşim yerleri harabeye dönmüş. Kamu görevlileri görev yerlerini terk etmek mecburiyetinde bırakılmış. Kamu görevlilerin dahi koruyamayan bir ülke durumuna gelmişiz. Nerede istikrar isteyenler. Aradığınız istikrar bumuydu.

Şayet aranan istikra bu idi ise eksik olsun böyle istikrar. Şimdi AKP´nin istikrarı bozmayın sözüne istinaden oy verenler. Vicdanınız hiç mi sızlamıyor?  Öyle ya saldınız çayıra mevla´m kayıra deyip yan gelip yatıyorsunuz. Bir zamanlar bir şehit babası sitayişte bulunmuştu. Dönemin başbakanı askerlik yan gelip yatma yeri değildir demişti. Amma barış sürecinde askeri yan gelip yatıranlar. Şimdi o süreçte yan gelip yatmayan terör örgütü ile. Yan gelip yatırdıkları asker ile mücadele ediyorlar. Allah ülkemizi her türlü şer unsurlarından korusun. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16 ? 12- 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44