Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İTİBAR MI TASARRUF MU?

İTİBAR MI TASARRUF MU?


İnancımıza göre israf haram. Bizi böyle yetiştirdiler. Bizi böyle yetiştirdiklerine göre. İsraf haram olmasaydı bizi böyle yetiştirmezlerdi. Çocukluğumuz zamanın dan beri israfın haram olduğunu büyüklerimizde söyledi.

Camide vaaz hocalarımızda söyledi. İsraf ihtiyacından fazlasını kullanmaya deniyor. Birde itibar ve gösteriş olayı vardır. Bizde böyle olaylara gösteriş meraklısı veya desinler denir. Seneler önce Papa Türkiye ye geldi. Papaya son model bir araç tahsis ettiler. 

Papa bu son model lüks aracı tercih etmedi. Modeli düşük gösterişsiz bir aracı tercih etti. Bizde böyle kişilere alçak gönüllü derler. Papada alçak gönüllülüğünü göstererek modeli düşük, gösterişsiz bir aracı tercih etti. Bizim din adamlarımız ise ele verirler talkımı kendileri yerler salkımı. 

Bizim diyanet işleri başkanımızın ise. 16 milyon liralık lüks Audi A8 arabasını kullanıyor. 2 sene önce 0 km siyah renkli Amerikan malı GMC marka araç alındı. Bu SUV cinsi araç şu an Suudi Arabistan da bulunuyor. Diyanet işleri başkanı Suudi Arabistan’a gittiğinde bu aracı kullanacak.

 İtibar diye işte buna derler. Gösteriş diye işte buna denir. Gösterişe çok meraklı bir milletiz. Bildiğim kadarı ile diyanet işleri başkanının eşine de araba alındı. Suudi Arabistan da oraya gittiğine kullanacağı arabada hazır. Bunların masrafları ülkemiz tarafından karşılanıyor. 

O paralarda tüyü bitmemiş yetilerin hakları var. Tasarruf değil itibar ve gösteriş önemli.  Bizde tasarruf dan önce itibar gelir. Şimdi iktidarımız! Vatandaşlarımızın refahını düşünerek. Tasarruf tedbirleri almayı gündeme getirdi.  İktidarın kullanımında 125 bin makam aracı ve 14’de uçak var. 

Madem tasarruf yapmaya karar verilmiş. Araç ve uçak sayıları düşürülsün.  Daha yeni kamuya 1 279 makam aracı alınmasına karar verilmiş. İtibarda tasarruf olmaz söyleminden vazgeçemiyorlar. Cuma’ya giderken koruma ordusu sayısı düşürülsün.

 Havadan helikopterin takibine son verilsin. Yap işlet modelinde verilen garanti paranın miktarı düşürülsün. Lüks yaşam yerine mütevazi yaşam tercih edilsin. Yap işlet modeli ile yaptırılan tesislere verile garantiler kaldırılsın. Gereksiz yurt içi ve yurt dışı Seyhanlarına son verilsin. 

14 uçağın sayısı 5 veya 6’ya düşürsün. Şimdiye kadar itibarda tasarruf olmaz dediniz. Bu söyleme artık son verilsin.  14 uçak olunca itibar oluyor da 5 olunca itibar olmuyor mu? Eski cumhur başkanlar ve başbakanlar ordunun C-47 uçakları ile çok seyahat ettiler.  

Çankaya da ki Cumhurbaşkanlığı köşkünde ikamet ettiler. 1150 odalı sarayda ikamet etmediler. Mesela rahmetli Süleyman Demirel cumhurbaşkanlığı köşküne de gitmedi. Kendi evinde ikamet etti. Geçmiş dönemlerdeki cumhur başkanları hiç itibarda tasarruf olmaz sözünü kullanmadılar. 

Ülkemize gelen Papadan örnek alın. Kendisine tahsis edilen lüks araca binmedi. Düşük modelli bir aracı tercih etti. Ya itibarda tasarruf olmaz deyip bildiğiniz gibi hareket edeceksiniz. Ya da vatandaşımızın refahı için tasarruf edeceğiz söylemine harfiyen uyacaksınız. 

Bu tasarruf olayını kendiniz çıkardınız. Millete jest yapıtınız. Göreceğiz bu verdiğiniz tasarruf sözüne ne derece uyacaksınız. Saygılarımla.                               

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENLERE. NE MUTLU LAİKİM DİYENLERE! Mustafa KOÇAL  08- 05- 2024

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

20.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 17:04
  • AKŞAM 20:27
  • YATSI 22:05