Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İTTİFAK YASASI MECLİSTEN GEÇTİ

İTTİFAK YASASI MECLİSTEN GEÇTİ


Evet, ittifak yasası meclisten geçti. Nihayet Devlet Bahçeli muradına erdi. Bu yasaya öyle sarılmışlar ki? Can simit´i bile bu kadar faydalı olamazdı. Devlet bahçeli kraldan daha çok kralcı olmuş. Ordumuz terörü bitirmeye çalışıyor. Şehitler verdik. Ordu zeytin dalı hareketini zaferle bitirmek için mücadele ediyor. Bizim vatandaş olarak endişelerimiz var. Çünkü yerleşkede olan bir terör örgütü var. Burada savunmada olan daha şanslıdır. Hazırlığını ona göre yapmıştır. Bir nevi sokak savaşı başlayacak. Biz bunun için vatandaş olarak endişeliyiz. Fakat meclisin hiç umurunda değil. Onlar için ittifak kanunu her şeyden daha önemli.

Bu nasıl bir hırstır? Mecliste kavga çıkıyor. Yumruklar konuşuyor. Kimler kavga ediyor. Eskiden iktidar ile muhalefet kavga ederdi. Meclise muhalefet olarak giren MHP ile kendisi gibi mecliste ana muhalefet partisi olarak giren CHP ile kavga ediyor. Artık meclisin mutlaka yenilenmesi gerekir. Meclise başka partilerinde girmesi gerekiyor. Tuhaf olan muhalefet teki partiler birbiri ile kavga ediyor. Ben şimdiye kadar böyle bir şey görmedim. Meclise gönderilen bu 26 maddelik ittifak kanununun tamamının neler içerdiğini bilmiyoruz.

Dillendirilen birkaç madde var. Tamamında ne var onu daha detayı olarak bilmiyoruz. Bu ittifak kanunu milletin isteklerine cevap verebilecek bir kanun değil. Millet şaibeli seçimlerden bıktı artık. Milletin arzusu şaibesiz demokrasi kuralları içersinde bir seçim olmasıdır. AKP iktidarından önceki iktidarlar milli iradenin meclise tam olarak yansıması için. Şaibeye meydan vermeyecek önlemler alıyordu. Şimdiki iktidar hem milli iradeye saygılı olmalıyız diyor. Fakat milli iradenin sandığa tam olarak yansımasını önlemek için. Geçmiş iktidarların yaptıkları şaibeyi önleyecek tedbirleri ortadan kaldırıyor.

Adrese dayalı seçmen listelerinin ne mahsuru vardı. Böyle adrese dayalı seçmen listelerinin şu mahsuru vardı diyebilecek var mı? Fakat soy isme dayalı seçmen listelerinin maalesef mahsuru var. Adrese dayalı seçmen listesinde dairende başka birisinin olup olmadığını görebiliyordun. Ayrıca apartmandaki komşuların görebiliyordun. Soy isme dayalı seçmen listesinde hiç birisini göremiyorsun. Kendi dairende birileri varsa onu dahi göremiyorsun. Bu soy isme dayalı seçmen listesine geçilmesinin tek bir sebebi var.

Dairelere seçmen yerleştirmektir. Benim başıma geldi. Akçay da ki evime seçmen yerleştirilmiş. Evin beni evim olduğunu ispat etmek için benden elektrik makbuzu istediler. Evimde birisinin olduğunu öğrenince muhtara gittim. Muhtar yetkiyi bizden aldılar nüfus dairelerine verdiler dediler. Edremit nüfus dairesine gittim. Durumu anlattım. Baktılar evi kiraya vermişsin dediler. Ben evimi kimseye kiraya vermedim. Benden elektrik makbuzu istiyorsunuz da kiralayandan neden kontrat istemiyorsunuz dedim.

Aldığım cevap! Kanun öyle demiyor! Müracaat eden kişinin müracaat ettiği yer boş ise yerleştirilir diyor dediler. Kendi evimde ki bu kişiyi sildirmek için tam bir sene uğraştım. İşte soy isme dayalı seçmen listesinin mahsuru. Sonra parmaklara sürülen boyayı kaldırdılar. Bunu ne için kaldırdılar?  Mükerrer oy kullanımını kullanmak için. Bu boyayı kaldırırken masraf oluyor dediler. Libya´ya uçaklarla para gönderiyorlar masraf olmuyor. Seçimde şaibe olmasını önleyecek boyaya para bulamıyorlar.

İttifak kanununun getirdiği şaibeye açık maddeler. 1- Seçim pusulalarında ve zarflardan seçim kurulunu mührünü kaldırdılar. Seçim pusulasında değişiklik yaptılar. Bu ne demektir? Dışarıda bastırılan seçim pusulalarının sandığa girmesi demektir. Eskiden bir ara böyle oluyordu. O zaman zarflarda mühür vardı. Birleşik oy pusulası yoktu. Seçime giren partilerin oy pusulaları vardı.

Hangi partiye oy vereceksen onun seçim pusulasını zarfa koyuyordun. Sonra birleşik oy pusulasını getirdiler. 2- Şimdi komşularınla ayni sandıkta oy kullanamayacaksın. Ayrı ayrı sandıklarda oy kullanılacak. Bunun sebebi ise sandıklarda birbirini tanıyanları ayırmak. Yabancılara oy kullandırmak içindir. Daha neler var o 26 maddenin içerisinde onları da öğreneceğiz bakalım neler çıkacak karşımıza. Bu seçimlerin şaibeli olacağı şimdiden ortaya çıkmıştır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere. Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44