Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İTTİFAKA PARTİ ARANIYOR

İTTİFAKA PARTİ ARANIYOR


İktidar yaptıkları ittifakla % 50.01 bulamıyor. Onun için ittifaka parti arıyorlar. Yalan haberle Demokrat Partiyi ittifak için. DP genel başkanının cumhurbaşkanı ile görüştüğünü iddia ettiler. DP genel başkanı ?5 senedir Tayyip Erdoğan ile bırakın beş tepeye gitmeyi Telefonla dahi görüşmedim diyor. DP genel başkanı Gültekin Uysal sözünün eri, sağlam karakterli, kararlı bir yapıya sahiptir. Bir haber sitesi böyle bir iddia ortaya atmış. Amaç % 50.01´ri bulamadıkları için. Olta atıyorlar. Kaz eren oltaya takılır mı diye deneme yapıyorlar.

Biz DP´liler olarak genel başkanımızın böyle bir ittifakın içerisinde olmayacağından eminiz. Gültekin Uysal referandumda nasıl kararlılıkla hayır demiş ise. Cumhur ittifakının içersinde de yer almayacaktır. 7 Haziran seçimlerinde kendilerinin listesinden aday olması teklifi yapıldı. O zaman marabaları ile birlikte satılı parti yok diye cevap vermişti. Zannettiler ki makam vererek işi halledeceklerdi. Çünkü eski DP´lilerin bazılarını makam vererek kadrolarına aldıkları gibi. Gültekin Uysalı da alacaklarını zannettiler.

Ne yüzle böyle bir teklifi yapılıyor? Anlamak mümkün değil. Referandumda hayır diyenleri terörist olmakla itham edenler. Şimdi kendilerini yerli ve milli ilan edip, kendi saflarında yer almayanları gayri yerli ve gayri milli gösterdiler. Ondan sonrada kendi yaptıkları ittifaka DP´yi alamaya çalışıyorlar. DP ilkelerine sadık bir partidir. İlkeleri doğrultusunda siyaset yapmakta dadır.  

Ana ilkeleri: Cumhuriyetçilik, Maneviyatçılık, Mukaddesatçılık, Milliyetçilik, Hürriyetçilik, Sosyal adaletçilik ve sosyal devletçiliktir. Ülke menfaatini parti menfaatinin önünde tutar. Önce vatan ve milletin menfaatini gözetir. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak. Vatandaşının sırtının pek karnının tok olmasını sağlamaktır. Böyle bir ilkeleri benimseyerek siyaset yapan bir parti, her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir parti ile ittifak yapması mümkün değildir. DP genel başkanının bizde can verilir toprak verilmez diyen bir geleneğin devamıdır demokrat parti.

Milliyetçi, Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir tabana sahip partidir demokrat parti. Böyle bir tabana sahip olan partinin genel başkanın ideolojik bir parti ile ittifak yapması mümkün değildir. 80 milyon nüfusu olan bir ülkenin 55 milyonunu Türkler oluşturuyorsa. Böyle bir nüfusa sahip Türkleri yok saymaya çalışan bir parti ile ittifak yapılmaz. Böyle bir ittifakın içerisinde olmak demek Türkleri yok sayanlara destek vermektir. Demokrat parti onun için bu ittifakın içerisinde olamaz. Parlamenter sistemi ülkeye yerleştiren demokrasiye özen gösteren bir parti olarak. Parlamenter sistemden ve demokrasiden yana tavrını ortaya koyan bir parti.

Parlamenter sistemi yok eden. Demokrasiyi rafa kaldıran tek adamlı bir sisteme geçme arzusu içerisinde olan bir görüşün içerisinde demokrat partinin olması mümkün değildir. Cumhuriyeti kaldırmaya Atatürk´ü yok etmeye çalışan. 1919 tarihini ret ediyoruz diyen bir partinin amacı bellidir. Bu tarih cumhuriyetin kuruluşuna giden yolun başıdır. Bu 1919 tarihini ret etmek cumhuriyeti ret etmektir. Ayni zamanda Türkiye cumhuriyeti devletinin yazılmaya başladığı tarihini ret etmektir. Çünkü 1919 tarihinden önceki tarih Osmanlı tarihidir. Türkiye cumhuriyetinin kuruluşunun ilk adımı olan ve tarihinin yazılmaya başlandığı tarihi ret edenler ile birlikte olmak vebale ortak olmaktır. Demokrat parti bu vebale ortak olmayacaktır.

Demokrat partiyi ittifaka katılan dördüncü parti olarak gösteren yalan habere parti tabanı sakın ola ki itibar etmesinler. Genel başkan Gültekin Uysal böyle bir şey yok diyor. Zaten olması da mümkün değildir. Ben 5 senedir Tayyip Erdoğan ile kesinlikle telefonla dahi görüşmedim diyor. Bu yalan habere ancak içimizdeki münafıklar inanacaktır. Bizi gayri yerli, gayri milli görenlerle demokrat partinin birlikte olması mümkün değildi. Kendilerini yerli ve milli görenler kendi yollarında yürüsünler. Biz Türkler kendi gideceğimiz yolu kendimiz buluruz. Bize kimse yol göstermeye çalışmasın. Hiçbir parti ile menfaat ilişkimiz olmaz. Ancak ülke ve millet menfaati olan birliktelikte yer alırız. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12-03-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44