Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KADIN CİNAYETLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

KADIN CİNAYETLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR


2020 Senesinde 300 kadın öldürülmüş. 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuş. Kadın cinayetlerini durduracağız platformu açıklamasıdır. Bir senede 300 kadın öldürülüyorsa oturup düşünmek gerekir. AKP gurup başkanı kadın milletvekili mecliste şöyle bir şey söyledi. “Bizden önce kadının esemesi yok” demişti. Bu bayan milletvekili bu kadın cinayetleri için tek kelime etmedi. Bu benim garibime gitti.

Evet kadın cinayetleri hız kesmeden devam ediyor. Erkeklerin şunu bilmesi gerekir. Kadınlar erkeklere Allah’ın emanetidir. Peygamber efendimiz bir hadisinde “erkekler tarafından zulme uğrayan kadınların savunucusu olacağım. O erkeklerden davacı olacağını beyan etmiştir”. Bu yalnız zulme uğrayanlardır. Öldürülen için ne olacak bunu Allah bilir. Yine Peygamber efendimiz bir hadisinde “bir kişiyi öldürmek. Bütün insanları öldürmekle eş değerdedir.

Bir kişi ölümden kurtarmak bütün insanları kurtarmakla eş değerdedir” diye buyurmuşlardır. Bu kadar kadın cinayeti işleniyor. Allah rızası için diyanet işleri başkanlığı bir tek kelime etmiyor. Diyanet işleri başkanlığından üç dört hafta Cuma hutbelerini bu konuya değinmelerini bekliyorum. Bu cinayetlerde ölüm caydırıcıdır. Daha öncede yazmıştım. Birisi İzmir de iki kadını öldürdükten sonra. Yanlış hatırlamıyorsam Muğla da bir kadını daha öldürmek için gidiyor. Emniyet güçleri oraya gittiği ihbarı alıyor.

Oraya gidiyorlar. Otelleri kontrol ediyorlar. Bir otelde olduğunu tespit ediyorlar. Kaldığı odaya baskın yapıyorlar. Ve kıskıvrak yakalıyorlar. Polisler şunu söylüyor. “Tabancamı elime aldım. Mermiyi ağzına verdim. Sizi de öldürecektim. Ölümden korktuğum için ateş edemedim” diyor. Demek ki ölümün caydırıcılığı var. Özel bir kanunla kadın öldüreler getirilsin idam cezası. Hem de infazı şehir meydanında yapılsın. Bu geri zekâlı canilere de ibret olsun. Bir kadını öldürmüyorsunuz.

Allah’ın emanetini öldürüyorsunuz. Bir anneyi öldürüyorsunuz. Sizin anneniz yok mu? Sizin kız kardeşiniz yok mu? Bunlardan birisinin öldürülmesini kabul edebilecek misiniz? Önce iğneyi kendine batır. Şayet canın yanmıyorsa çuvaldızı ondan sonra başkasına batırırsın. Anneyi çocuklarının gözünün önünde öldürmek kadar canilik olamaz. O çocuklara çocuğum diyebilecek misiniz? O meyveyi veren ağacı kökünden kestin. O dallarda o kökle kurur gider. Bir af çıkardılar. Kadın cinayeti işleyenlerde çıktı.

Ben o zaman şöyle denim. Bunların içerisinde çocuğunu öldürecekler çıkacaktır demiştim. Ne tekim! Benim aleyhine şahitlik yaptın diye 2 veya 3 kişi çocuklarını öldürdü. Bu kadın cinayetleri toplum meselesi olmaktan çıkmıştır. Artık ülke meselesi haline gelmiştir. Yöneticilerin bu konuya bir çare bulmaları gerekiyor. İnsanın meyvesi çocuklardır. Bu meyveyi veren ağaç kesilirse o meyveler bir işe yaramaz. Çünkü onları besleyen büyüten ağaç kesilmiştir. Bu çocuklar travma geçirmektedirler. Hele küçük yaşta gözlerinin önünde öldürülen annelerini hiçbir zaman unutamazlar. Babalarına kin beslerler birgün gelir baba katili dahi olabilirler.

Kadın durduğu yerde kocasında kolay kolay ayrılmaz. Ayrılmışsa mutlaka bir sebebi vardır. Silah edinmek bakkaldan ekmek almaktan daha kolay hale getirilirse bu olaylar kolay önlenemez. Ayağında ayakkabısı yok. Fakat belinde tabancası veya pompalı tüfeği var. Bir kadını öldürmek Allah’ın emanetine ihanet etmektir. Bir anneyi hayattan koparmaktır. Çocukları annesiz bırakmaktır. Çare nedir? Çare caydırıcı olan idamı getirmektir. İktidar AİHM sinin verdiği kararı nasıl kabul etmiyoruz diyorsa. İdamı getirdiğinde de bu bizi iç hukukumuzdur diye bilir.

Bunun başka bir çaresi kalmadı. Ya kadınları korumak için bir ekip oluşturacaksınız. Teknoloji kullanılarak kadın cinayetleri bir nebze olsun düşürüle bilinir. Tek çare idam cezasıdır. Allah bütün kadınlarımızı kazadan beladan korusun. Rabbim kadına uzanan elleri kırısın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

06 – 01- 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23