Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KADIN CİNAYETLERİ TAVAN YAPTI

Dünyada bizim ülkemiz kadar kadın cinayeti işlenen ülke olduğunu tahmin etmiyorum.


Önce hikmetli sözler adlı kitaptan alınmış bir söylemi sizlerle paylaşayım. “Ben kadınların dükkân açmasını asla helal görmüyorum. Kadın mektebe gitmez! Kadın memur olamaz! Hemşirelik,subaylık kadın işi değildir.

Kızını doktor yapan Allaha harp açmıştır. Bu sözlere göre kadın erkeklerin kölesi midir? Kadın bir annedir. Kadınlar erkeklere Allah’ın emanetidir. Peygamber efendimiz bir hadisinde “Cennet kadınların ayağının altındadır” diye buyurmuşlardır. Bu sözleri söyleyen ve kitap yapan bu zat bunları neye dayanarak yazmıştır.

Kadının bir anne olduğunu bilmiyor mu? Kendisinin annesi yok mu? Annesi olmasaydı? Nereden dünyaya gelecekti? O kadar büyük konuşuyor ki? “Kızını doktor yapan Allaha harp açmıştır” diye biliyor. Böyle söyleyen kişiler hanımını doktora götürdüğünde bayan doktor arıyorlar.

Pekiyi neden o zaman bayan doktor arıyorlar? Hem kadın doktor olmaz diyeceksiniz.  Ondan sonrada kadın doktor arayacaksınız. Allah katında erkekte kadında Allah’ın kuludur. Allah kulları arasında ayrımcılığı sevmez. Bana kuranda Allah’ın kadınla erkek arasında fark olduğunu gösterebilecek birisi var mı? Kadınları aşağılamaya çalışmak. Kadınların erkeklere emaneti olduğunu inkâr etmektir.

Kadın bir annedir. Kadını öldürmek emanete ihanet etmektir. İnsanlar can veren Allah’tır. Allah’ın verdiği canı yalnız Allah alır. Hiç kimse Allah’ın verdiği canı alma hakkına sahip değildir. Peygamber efendimiz şöyle buyuyor. Bir kişiyi öldürmek bütün insanları öldürmüş gibidir. Bir kişiyi ölümden kurtarmak bütün insanları ölümden kurtarmakla eş değerdedir. Diye buyurmuştur.

İnsan öldürmenin ne kadar ağır bir vebal olduğunu bu sözleri ile belirtmiştir. Kadın öldürmek demek Allah’ın emanetine ihanet etmektir. Bir anneyi öldürmek demektir. Bu kadın öldürenlerin birisinin annesini birisi öldürse. Ne diyeceklerdir? Anne meyve veren bir ağaç gibidir. İnsanın meyvesi çocuklarıdır. İnsanın kendi neslinin ebedi kalmasını sağlayan annelerdir. Utanmadan birde kadından intikam almak için. Annesin gözü önünde çocuklarını öldüren vicdansızlar bile var.

Çocuklarının gözü önünde annelerini öldürenler var. Bunlar vicdansız kişilerdir. Öldürülen bir annenin kocası üzerinde hakkı vardır. Allah her şeyi af ederin diye buyuruyor. Fakat bana şirk koşanlarla üzerinde kul hakkı bulunanları af etmeyeceğini buyurmuştur. Bir kadının kocası üzerinde hakkı vardır. Öldürülen kadın. Yarın mahşerde kocasından şikayetçi olacaktır. Kendisini öldüren kocasını af etmedikçe cennet yüzü göremeyecektir. Bu caniler hem dünyasını karamışlardır.

Aynı zamanda ahiretlerini de karatmışlardır. Kadın cinayetlerini önlemeni tek yolu. Kadın cinayeti işleyenlerin ve çocuk istismarcılarına idam cezası getirmektir. Hem bunları ibret olsun diye meydanlar da idam edilmelidirler. Cuma günleri camilerde vaaz ediliyor. Hutbe yapılıyor. Vaaz ve hutbelerde bu konular işlenmelidir. Bazı kişileri de diyanet ikaz etmelidir. Kadınları aşağılayıcı konuşma yapanları da ikaz etmelidirler. Yukarıda bir kitaplan alıntı diye yazdığın sözleri diyanet incelemeye almalıdır.

Bunlar kadınları köle gibi görüyorlar. İnsanı öldürmek değil yaşatmak önemlidir. Kadınlar saygıya sevgiye layıklardır. Çünkü neslimizin südremesinin sağlayanlardır. Ne için çocuk yapıyoruz? Neslimizin sürmesi için değil mi? Evliliğin meyvesi çocuktur. O meyveyi bize verende annelerdir. Artık bu kadın cinayetlerini önlemek için. İktidarın bir şeyler yapması gerekir. Geç bile kalınmıştır. Dünyada bizim ülkemiz kadar kadın cinayeti işlenen ülke olduğunu tahmin etmiyorum.

Sokak ortasında öldürülüyorlar. Evde öldürülüyorlar. Koruma veriliyor. Onlar dahi öldürülüyor. Nedir bu kadın düşmanlığı? Silah alımını zorlaştırmak gerekir. Eskiden silah sahibi olmak çok zordu. Şimdi bakkaldan ekmek almaktan daha kolay hale getirdiler. Her önüne gelene silah verilmez. Terörle uğraşan ülkede silah sahibi olmak bu kadar kolay olmamalıdır. Adamın ayağında ayakkabısı yok. Fakat belinde silahı var. Son senelerde cinayet olayları arttı. Sebep milletin psikolojisi bozuldu. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                      07- O1- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,86% 0,39
  • GRAM ALTIN

    2497,77% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22