Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KADIN CİNAYETLERİ TAVAN YAPTI

KADIN CİNAYETLERİ TAVAN YAPTI


Son senelerde kadın cinayetleri çok arttı. Bu cinayetlerin işleniş şeklide beni düşündürüyor. Geçtiğimiz senelerde tabanca ve benzeri silahlarla cinayet işleniyordu. Son zamanlarda bıçakla öldürme moda oldu. Bir evlat babasını öldürmez. Evlatlarda babalarını öldürmeye başladı. Bunları tek tek işleyeceğim. Fakat benim dikkatimi çeken iktidarın tutumudur.

Bu kadar kadın cinayeti işleniyor. Kadın cinayetleri hakkında tek bir kelime etmiyorlar. Tedbir almayı düşünmüyorlar. Aksine İstanbul sözleşmesini kararname ile kaldırdılar. Bu İstanbul sözleşmesinin kaldırılması isteği başka yerden geldi. Dinci geçinenlerden geldi. Bunlar şeriattın getirilmesini isteyenler. Adamların bir dediği iki yapılmıyor. Hemen istekleri yerine getiriliyor. İktidar geleceğini din üzerinden yapmaya çalışıyor.

Bu ülkenin kurucusuna hakaret edenlere ses çıkarılmadığına, bakıldığında.  Şeriatın önü açılmaya çalışılıyor demektir. Taliban ile anlaşacağımız konular var. Denildiğine göre. İktidarın yolu da Taliban’ın yoluna benziyor demektir. Dinci geçinenler AKP’yi iktidar yapmak için kolları sıvadılar. AKP’ye oy vermeyenler.

Bunun hesabını öbür tarafta verecekler deniyor. Vay bizim halimize? Bunu söyleyenler! Öbür tarafla da işi bağlamışlar. (Tövbe ya rabbim). Durmadan ahkâm kesiyorlar. Ben bunların Müslümanlıklarından bile şüphe etmeye başladım. Bunların bazı konuşmaları ile şirk koşuyorlar. Şayet bunlar hakikaten dine gönülden bağlılar ise. Kadın cinayetlerini neden gündeme getirmiyorlar? Bunların anneleri, eşleri, kızları yok mu?

Bir evlat babasını neden öldürüyor?  Evlatlarda anne sevgisi baba sevgisinden üstündür. Baba mutlaka çocuk küçükken annesine eziyet etmiştir, dövmüştür. O çocuk babasına düşman olarak büyümüştür. Gücü babasına yetecek duruma geldiğinde. Yine annesi babası tarafından dövüldüğünü gördüğünde. Çocuğun küçüklükten kalma kafasına yerleşmiş babaya karşı bir intikam kalmıştır. Bu çocuk artık canlı bir bomba gibidir.

Dayak olayı devam ettiğinde çocuk yetti artık der bombanın pimini çeker. Birde çocuğunu öldüren babalar vardır. Baba eşini ya dövmüştür ya da öldürmüştür. Mahkemede çocuk annenin lehine babasının aleyhine Şahitlik yapmıştır. Baba hapse girmiştir. Hapisten çıktığında çocuğundan intikam almıştır. Geçtiğimiz senelerde bir kişiyi hapisten kurtarmak için. MHP af kanunu çıkarılsın dedi. Bu istek karlılık buldu.

Cinayet işleyenlerde af edildi. O zaman eşini öldürenlere af çıkmasın demiştim. Düşüncemi de açıkça belirtmiştim. Babasının aleyhine şahitlik yapan çocuklar varsa. Babaları onlardan intikam alır demiştim. Dediğim gibi bir kız çocuğu babası aleyhine şahitlik yaptığı için babası tarafından katledildi.  Başlığımız kadın cinayetleri. Daha önce tabanca ve silah ile kadın cinayetleri işleniyordu.

Son zamanlarda bıçakla öldürme modası başladı. Bıçakla işlenen cinayetlerde savuna yapmak daha mı kolay? Veya cezası daha az mı oluyor?  Neden bu kadın cinayetlerini önlemek için tedbir alınmıyor? Konusu dahi geçmiyor. Cübbelinin birisi şöyle bir söylemde bulundu. “Kadınlar olduğu müddetçe ümmetin başı dertten kurtulmaz demişti”. Ona sormak gerekir kadın olmasaydı. Seni dünyaya kim getirecekti?  Böylede söylediğinin nereye gittiğini bilmeyenlerde var.

Bunları söyleyenlerin çoğu da dinci geçinenlerden çıkıyor. Bunlar din cahili kişilerdir bana göre. Bunu bir zır cahil bile söylemez. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                   28 – 09 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30