Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KADINLAR BİR ANNEDİR

KADINLAR BİR ANNEDİR


Kadınlar erkeklere Allah’ın emanetidir. Allah huzurunda kadında, erkekte Allah’ın birer kuludur. Kadınlar bir annedir. Bir kadını dövmek emanete ihanet etmektir. Kadına el kaldırmak İnsan olarak anneye el kaldırmaktır. 8 Mart dünya kadınlar gününde. İstanbul da dünya kadınlar gününü kutlamak amacı ile bir araya gelip. Bu dünya kadınlar gününü coşkulu bir şekilde taksimde kutlamak istemişler.

Bu kadınların elinde top yok, tüfek yok, iktidar aleyhine taşınan bir pankart yok. İktidar aleyhine atılan slogan yok. Ne imiş? Taksime çıkmak yasakmış. Hani iktidar olduklarında 3 Y ile mücadele edecekleri vaadinde bulunmuşlardı. Ne idi bu 3 Y? Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluk değil miydi? Nerede kaldı bu vaadiniz? Hiçbiri yapılmadı. Hiç değilse milletin özel günleri kutlamak için yapacakları kutlamaya izin verin. Bu dünya kadınlar gününde yapacakları kutlamanın kimseye zararı olmayacaktır. Neden engellenmeye çalışıldı?

Polis tarafından engellendiler. Aman ya Rabbim ne engellemek 34 kadın gözaltına alınıyor. Bir kadın saçından çekilerek göz altına alınıyor. Kadın bağırıyor! Canımı yakamayın diye bas, bas bağırıyor. Kim dinler, kimin umurunda. Kadına şiddetten bahsederler. Devlet kadına şiddet uygularsa? Kadın düşmanları neler yapmaz. Siz Türk kadınını daha anlayamamışsınız. Evladının şehit haberini aldığında Ve cenaze töreninde Yüreğine taş basıp. Ağlamayacağım düşmanlarımızı sevindirmeyeceğim diyen. Bir anneye şiddet uygulanmasını içinize nasıl sindirebiliyorsunuz? Bugün Allah korusun bir harp olsa cepheye erkeklerden önce koşacak olan kadınlar var bu ülkede. Örnekleri Çanakkale ve kurtuluş savaşında görülmüştür.

İhtiyaç hasıl olsa kadınlardan gönüllüler orduya alınacak denilse.  Binlerce kadının geleceğinde eminim. Fakat sizler çocuklarınıza askerlik yapamaz raporu alarak askerlik yaptırmıyorsunuz. O Anadolu kadını oğlunun eline kına yakarak askere gönderiyor.  İsmini de kınalı kuzularım koyuyorlar. Sizler bilmezsiniz bir zamanlar terörü telin yürüyüşleri yapılıyordu. O yürüyüşlere takılanların çoğu kadınlardan oluşuyordu. Bir kadına şiddet uygulamak emanete ihanet etmektir. Bir anneye ihanet etmektir. İnsanların yalnız kendi annelerine saygı sevgi göstermesi önemli değil. Bütün annelere saygı ve sevgi göstermesi önemlidir.

Kadınların hor görüldüğü ülkeler Arap ülkeleridir.  Burası laik, demokratik bir ülkedir. Arap ülkeleri ile Türkiye’yi karıştırmayın. İçişleri bakanın bakalım bu tepkilere nasıl bir cevap verecek. Sakın ha başka olaylarda onlar terör reklamı yapıyorlardı dediğiniz gibi. Dünya kadınlar gününü kutlamak için toplananlarla karıştırmayın. Annelerin hakkı ödenemez. 9 ay karnında taşıyıp. Dünyaya getiren. Geceleri uymayıp çocuğunu uyutmaya çalışan. Yemeyip yediren. Giymeyip giydiren. Çocuğu rahatsızlaştığında gece sabaha kadar gözünü kırpmayan Bu annelerin bırakın elini öpmeyi. Ayaklarını öpsek yeridir.  8 Mart dünya kadınlar gününde kadınlarımıza yapılan muamele hiç hoş olmamıştır.

Kadınlarının bir araya gelip özel bir günün kutlamalarından neden korktunuz? Orada toplanan kadınlar ülkesi için canını verecek olan asil Türk anneleridir. Bu ülkenin kaderini değiştirecek olan bu asil Türk anneleridir. Çünkü çileyi çeken annelerdir. Şehit haberlerinden içleri yanan bu annelere bir gün güzel bir gün geçirmeleri çok görülmemeli idi. Polise bunları engelleme görevi yerine. Bu anneleri koruma görevi verilmeliydi. Bunu fırsat bilip Birileri bu annelere bir saldırı yapsaydı. Ne olacaktı? 8 Mart da dünya da bugün coşku ile kutlanırken. Bizim annelerimize yapılan muamele hiç yakışmamıştır.

Ben annelere reva görülen bu olaydan dolayı bütün annelerden şahsım adına özür diliyorum. O gözaltına alınırken saçından adeta sürüklenmeye çalışılan. Canımı yakmayın diye bağırmasını hiç unutmayacağım. O polis memuruna bir tek sorum var. Senin annene, eşine veya kardeşine ayni muamele yapışaydı. Ne derdin merak ediyorum. Evet, emir kulusun biliyorum. Amma daha nazik davrana bilirdin. Canı yanmış ki? Canımı yakmayın diye bağırıyordu. İnşallah bu olaydan ders alınır da bir daha böyle bir olay yaşanmaz.

O gün o kötü muameleye maruz kalan. Ve gözaltına alınan kadınlarımıza geçmiş olsun. Allah bir daha böyle bir olay yaşatmasın. Unutmayın her kanına vurulan bir tokat. Emanete vurulmuştur. Bir anneye vurulmuştur. Anneler başımızın tacıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                                      10-03-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9094,29%0,16
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55