Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KANTARIN TOPUZU İYİCE KAÇTI

KANTARIN TOPUZU İYİCE KAÇTI


Seçim tarihi yaklaştıkça kantarın topuzu iyice kaçmaya başladı. Cumhur ittifakı ile millet ittifakı ( cumhur ittifakının söylemi ile illet ve zillet ittifakı) arasındaki gerginlik iyice artmış durumda. Hâlbuki bu bir mahalli seçimdir. Bütün belediyeleri alsanız ne olur? Almasanız ne olur?  Ortamı bu kadar germeye değer mi? Beka sorununun ne olduğunu Devlet Bahçeli açıkladı.

Meğer beka sorunu dörtlü çete imiş, kimler bu dörtlü çete? CHP, SADET Partisi, İYİ parti ve HDP bunlar illet ve zillet olanlar. Bunlar ile cumhur ittifakında olanlar arasındaki gerginlik tavan yapış durumda. Belediye başkanlığına aday olanlarda eleştirilerden nasibini alıyor. Ankara adayları ortamın gerilmesine müdahil oldular. İllet zillet gurunun adayına 4 kişi birden saldırıyor. Senet sahtekârı deniyor. Şayet elinizde böyle bir belge vardı da neden gereğini yapmadınız da? Şimdi seçime az bir zaman kala gündeme getirildi? 

Bir kimsenin işlediği suç ispat edilene kadar masundur. Suçu sabitlenmeden sahtekâr demek doğru değildir. Bu iki gurup arasında geçen eleştiriler o kadar ileri gitti ki? Tehdit eden ve tehdit edilen dahi oldu. Birileri hapiste cezasını çekiyor. Sende ayni duruma düşebilirsin dahi deniliyor. Birde ortada terörist olma olayı var.  Cumhur ittifakı illet, zillet ittifakını teröristlerle birlik olmakla itham ettiler.  Bunları dörtlü çete olmakla da itham ettiler.

Bir parti yalnız genel başkandan ibaret değildir. Parti olabilmesi için. Yönetin kurulları olur, partiye kayıtlı üyeler olur, bunların hepsinin birleşmesi ile parti teşekkül edilir. Bu partiye terörist derseniz hepsini terörist olarak itham etmiş olursunuz. Ben vatandaşıma terörist demem. Evet devlet yönetiminde olanlar vatandaşı için bu kelimeyi kullanmaz. Tarım ürünlerinde fiyatlar yükselince bazı ürünleri stok edenler için bu terörist kelimesi kullanılmadı mı?

İllet ve zillet ittifakını İstanbul büyük şehir belediye başkanı adayı Kürt kardeşlerimin oyuna da talibim dediğinde. Görüyor musunuz?  Kimlerin oyuna talip oluyor denilmedi mi? Kimin kiminle olduğunu gördünüz mü denilmedi mi? Ankara için evinize terörist birisinin elektrik faturasını getirmesini nasıl kabulleneceksiniz denilmedi mi? Siyasetçiler oy alabilmek için birbirlerini eleştiride kantarın topuzunu iyice kaçırdılar. Her türlü hakareti, aşağılamayı ve horlamayı birbirine çekinmeden yapabiliyorlar. Allah bunların hepsini yasaklamıştır. Bunlar bir nevi karşısındakilere zulüm etmektir. Allah ?ben kendime zulmü haram kıldım. Size de haram kıldım. Birbirinize zulüm etmeyin? diye emrediyor. Siyasetçiler birbirlerini oy almak için her türlü şeylerle itham ederlerken. 

Dinci geçinenlerde Müslümanların oyunu kendi taraf olduklarına verdire bilmek için. Adeta birbirleri ile şirk koşarak yarışıyorlar. Birisi kalkıyor. ?AKP´ye oy vermeyenler kâfirdir? diyor. Başkası ?Allah emaneti ehline verin diyor?. ?Siz bu emaneti bize verirseniz?! Allah sizden hesap sormayacak? diyor. Burada sormayacak kelimesi, şu anlama gelir. (Tövbe ya Rabbi) Sanki Allah ile pazarlık yapmış gibi konuşuyor.

Bu şirktir! Yine bakanlık yapmış birisi. Adaya oy isterken. ?Bu adaya vereceğiniz oylar ahrete elinizde belge olacak? diyor. Bunları söyleyenlerin isimlerini yazmıyorum. Yine birisi ? Erdoğan´a oy verin cennetin anahtarı cebinize girsin? diyor. Daha bunlara benzer birçok söylemler var. Bunları söyleyenlerin hepsi tahsilli kariyer sahibi kişiler. Din hiç kimsenin tek elinde değildir. Din insanları bir arada tutun Allah´ın emirlerindendir. Bütün insanlık âlemi için Allah tarafından gönderilmiştir. Din ayrıştırıcılık olarak kullanılamaz.

Çünkü ayrıştırıcılık yoktur. Birleştiricilik vardır. Dinci geçinenler de Müslümanların oylarını alabilmek için. Kendilerini ateşin içerisine atmaktan çekinmiyorlar. Birileri dini siyasete alet ederek oy almaya çalışıyor. Birileri de birilerine yaranmak için dini kullanıyor. Diyanetin bunlara engel olması gerekirken. Sesini çıkarmıyor. Yetkili yetkisiz her kes bir şeyler söyleyerek şirk koştuklarının farkında değiller. Dünyalık için ahretlerini karattıklarının farkında değiller. Şayet böyle giderse yakında daha bunlara benzer çok sözler duyarız. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                  18 ? 03 ? 2019  Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44