Aran KARAN


KANUN VATANDAŞA GELİNCE BAŞKA, SİYASETÇİ OLUNCA BAŞKA UYGULANIYOR.

KANUN VATANDAŞA GELİNCE BAŞKA, SİYASETÇİ OLUNCA BAŞKA UYGULANIYOR.


Türkiye'deki ilk tespit edilen COVID-19 vakası Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart günü açıklandı. O tarihten bu yana tam 14 ay geçti. Ülkemizde virüse bağlı ilk ölüm ise 15 Mart 2020'de gerçekleşti. Yine Sağlık Bakanlığının verilerine göre; o tarihten bu güne kadar toplam 5.044.936 vatandaşımız bu hastalığa yakalanırken maalesef43.311 vatandaşımızı da bu illet hastalık yüzünden kaybettik.

     Bu süreçte Salgının önüne geçmek, Pandeminin yayılmasını engellemek için hükümet yetkilileri gerekli önlemleri kademe kademe hayata geçirirken, özellikle Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca hastalığın başından beri, bıkıp usanmadan büyük bir sabırla yazılı ve görsel medya aracığıyla açıklamalarda bulundu. Pandemi boyunca belki de kabinenin en yorulan ve yıpranan bakanı Sayın Koca oldu. Gerçekten de beğenirsiniz beğenmezsiniz ama Sayın bakanın sabırla ve azimle yapmış olduğu çalışmaları görmezden gelmek olmaz. Ben şahsen bu süreçte kabinede Sayın bakandan aşırı yorgunluk ve kamuoyunda oluşan yıpranmışlıktan ötürü bir ayrılık beklerken, bu süreçte yorulup görevden affını isteyen 128 milyar nerede sorularının muhatabı Berat Albayrak oldu. Neyse biz konumuza dönelim;

Biliyorsunuz Salgın döneminde Tüm spor müsabakaları; futbol,basketbol, voleybol başta olmak üzere seyircisiz oynanıyor.Seyircinin alınmadığı maçlar boş tribünlere  oynanıyor. Her stadyumda her spor salonunda sayın cumhurbaşkanın fotoğrafının yer aldığı maske, temizlik ve mesafe yazılı pankartlar her bir köşede gözümüze çarpıyor. Pandemiye dikkat çekmek, Toplumsal hassasiyet oluşturmak  ve vatandaşlarımızı bilinçlendirip,  uyarı amacıyla hazırlandığını düşündüğüm  bu pankartlar güzel düşünülmüş dikkat çeken bir proje. Salgının başından beri; özellikle maske hassasiyet göstermememiz gereken çok ama çok önemli bir etken. Hatta birçok vatandaşımız bu kurala uymadığı için Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi çerçevesinde ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda 900 TL para cezası ödüyor. Ama ne gariptir ki; vatandaşa temizlik, maske, mesafe uyarısı yapan yetkililer ne akla hizmetse lebalep kongreler düzenliyor. Ekranlarda gördüğümüz kadarıyla bu kongrelerde maske başta olmak üzere sosyal mesafe kurallarına hiç riayet eden yok. Pandemi süresince sokaklarda esnafı ve halkı denetleyen çoğu zaman kibir ve ego duygularıyla Vatandaşı azarlarcasına uyarılarda bulunan Valilerimiz ve kaymakamlarımız aklıma geliyor. Acaba bu Mülki amirlerimiz; bu kongreleri düzenleyenler, bu kongrelere katılanlar söz konusu olduğunda neden hiç ortalarda yoklar. Vatandaş söz konusu olduğunda aslan kesilip rahatça azarlayıp fırça atan makam sahipleri konu siyasilere geldiği zaman kedi gibi pusup  neden hep üç maymunu oynuyorlar.

Vatandaşı hazırlattığı pankartlarla pandemi konusunda uyaran ve hastalığa dikkat çeken, Sayın cumhurbaşkanı acaba partisinin kongrelerini bu kadar kalabalıklarla yapmak yerine, sadece delegelerle genel kurul yapmış olsaydı ne kaybetmiş olurdu. Sevgili okurlar eğer bir ülkede gerek iktidar gerekse muhalefet ilk olarak koymuş oldukları kurallara kendileri uymazsa vatandaştan da bu kurallara uymasını beklemek haksızlık olur. Bizim ülkemizde malum olarak imam ne yaparsa cemaat de onu yapıyor. Bu arada dikkatimi çeken, Sayın cumhurbaşkanının fotoğrafı neden bu pankartlarda kullanılır bir türlü anlamış değilim. Sadece cumhurbaşkanlığı logosu kullanılsa ya da bu pankartlar sağlık bakanlığı logosuyla hazırlanıp asılsa acaba biz vatandaş olarak verilmek istenen mesajı anlayamaz mıyız?  İlla ki Cumhurbaşkanı fotoğrafı olması mı gerekiyor.

  Evet değerli dostlar başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere herkesin çok ağır bir imtihan verdiği bir pandemi dönemi yaşıyoruz. Kırtasiyeci, Konfeksiyoncu, Kahveci, Berber aklınıza gelen birçok esnaf pandemiden dolayı maddi olarak çok büyük kayıplar yaşadılar Hayatlarını günlük yövmüyeli işlerden çıkartan doğru düzgün sosyal güvencesi olmayan; Komi, Bulaşıkçı, garson, vale gibi çalışanların içinde bulundukları zor durumlarını düşünmek bile istemiyorum. Hükümetimiz belki iyi niyetle bir şeyler yapmak için yoğun bir mücadele veriyor. Ama şu bir gerçek ki pandemi süresince vatandaşın beklediği ekonomik destekleri verme konusunda maalesef başarısız oldular. Sağlık bakanımız Aşı konusunda çok başarılı olduklarını iddia etse de aşıları gecikmesinden kaynaklanan sıkıntı sebebiyle sürekli değişen aşı takvimi ve maalesef henüz aşı vurulmayan nüfus gözüne alındığında, bu konuda da pek başarılı oldukları söylenemez.

arnkrn1907@gmail.com  ARAN KARAN / 11.05.2021    

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,90% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2422,03% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30