Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KAPANACAK OLAN PARANTEZ

KAPANACAK OLAN PARANTEZ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Yüz yıllık parantezin kapanmasının zamanı gelmiştir. Bunu söyleyen başbakan Ahmet Davutoğludur.  Bu söylemin ne anlama geldiğini hiç analiz eden olmadı. Ya gözden kaçırdılar. Ya da gündeme takılı kaldılar.  AKP’nin belirlediği bir hedef var. Her fırsatta hedef 2023 diyorlar. 2023 senesinde cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yıllı olmuyor mu?  Evet, bu tarih cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı dönümü oluyor.  Bu parantez ne zaman açılmış? Cumhuriyetin kurulduğu 1923 de bu parantez açılmış. Bu parantez açıldıktan sonra cumhuriyet sayesinde ülke birçok kazanımlar sağlamış. Yüz yılını dolduran cumhuriyetin parantezinin kapatılmasının zamanının geldiği söylenmiş oldu. Bu parantezin açılması demek Türkiye cumhuriyeti tarihinin açılması demektir. Yüzüncü yılında parantezin kapanması Türkiye cumhuriyeti tarihinin kapanması demektir. Türkiye cumhuriyeti tarihinin kapanması yeni bir tarihin başlaması demektir.

Yeni Türkiye’nin devletinin adı da değişecektir. Yeni Türkiye İslam cumhuriyeti olacağı çok öncelerden söylenmiştir. Onun için hedeflerini 2023 senesine göre belirliyorlar. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün bu ülkeye kazandırdıkları birer ikişer yok edilecek. Atatürk itibarsızlaştırılacak cumhuriyetin altı oyulacak. Ülkenin en önemli günleri olan milli bayramlar kaldırılacak. Türkiye cumhuriyeti tarihi kaldırılacak.  Yerine kurulacak olan yeni Türkiye İslam devletinin tarihi 2002’den başlamak üzere yazılmaya başlanacak. Kapanacak olan parantezin neler getirdiğini anladınız mı? O zamana kadar yeni Türkiye’nin neler getireceğine bakalım. Atatürk isminin ve Türk kelimesinin geçtiği andımız. Ne için kaldırıldı? Sözde ırkçılık içeriyor dediler.  İktidar şimdi ırkçılığın alasını yapıyor. Terör örgütü istedi diye andımız kaldırıldı. Dinine kinine sahip çıkacak nesil yetiştireceğiz. Demediler mi? Andımız ile yetiştirecek nesle onların söylemine hiç uymuyordu. Çünkü andımızla yetişen nesil milli şuura sahip olarak yetişir. Milli şuura sahip nesil iktidarın işine gelmez. Hilal kaplan diye türbanlı bir köşe yazarı var. “Anayasada Atatürk kelimesi yer almasın” diyor. Atatürk sayesinde kadınların özgürlüğe kavuştuğunu ve Atatürk sayesinde köşe yazarı olduğunu bilmeyecek kadar cahil bir bayan. Bu Bayan “MECELLE” nedir biliyor mu acaba? Dini esaslara göre hazırlanmış medeni kanundur. Bu kanun kızların buluğ yaşını 9 olarak kabul eder. Bunun anlamı da. Aileler kız çocuklarını 9 yaşında evlendire bilirdir. 9 yaşındaki çocuk ismi üstünde çocuktur. Ne yattığı yeri bilir. Ne kalktığı yeri bilir. Günümüzde hangi ana, baba bu yaştaki bir kızın evlenmesine rıza göstere bilir?

Bu ilkel yasa 1926 da Atatürk tarafından kaldırılarak. Türk medeni kanunu çıkarılmıştır. Bu medeni kanuna göre kızların evlenme yaşı 17 erkeklerin evlenme yaşı 18 olarak değiştirilmiştir.  En önemlisi de bu kanunla erkeklerin birden fazla kadınla evlenmesi yasaklanmıştır. Bazı yobazlar Atatürk’e bu yüzden kızıyor olabilirler. Fakat türbanlı kadınlar Atatürk’e neden kızarlar. Yukarıda ismini verdiğim bayan anayasada Atatürk ismi çıkarılsın diyor. Kadınlara medeni haklarını, çağdaş yaşamayı, evinin tek kadın olmayı ve insanca yaşamayı sağladığı için mi? Atatürk’e düşmandır?

10- 11 yaşında bir kız çocuğunun türbanla başını örtmesi kendi iradesi dışındadır. Bu yönetmelik bu yaştaki çocuklara hitap etmemekte dedir. Bu yönetmelik bu yaştaki çocukların ailelerine hitap etmektedir.  Çocuğa aileler baskı yaparak başlarını örttürecektir. Bu aileler fişlenme korkusu ile çocuklarına baskı yapacaklardır. Nerede kaldı çocuk özgürlüğü? Aile baskısının çocuklar üzerindeki baskının nerelere gittiğini bu yönetmeliği çıkaranlar bilmiyorlar mı? Çocuklarına baskı yaparak ders çalışmaya zorlayan ailelerin bazılarının başına elim olaylar gelmiştir. Böyle baskı altında kalan çocuk karnesi kötü olduğunda intihar edenler olmuştur. Baskı altından yetişen çocukların çoğu sosyal faaliyetler içersinde yer alamaya cesaret edemez.  Çünkü özgür olarak yetişmemiştir. Ayakları üzerinde duramaz. Çocukluğunu özgür olarak geçiren çocuklar daha girgin ve sosyal faaliyetlerde yer alırlar. Hayatta kendi ayakları üzerinde durmayı başarırılar. Yetiştirmek istenen nesillin biat eden nesil olması öngörülmektedir. Cumhuriyet kaldırıldığın da işte böyle bir nesil kendiliğinden yetişecektir.  Bilhassa kadınların cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkması gerekir.  Seçme, seçilme hakkı, kızların evlenme yaşının 17 olması, evinin tek kadını olma hakları Atatürk sayesindedir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  29 -09 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

Fahri
30.09.2014 00:31:15
Ey Ulu Önder, sözünü Kuran bildik, gözlerini derya bildik, seni Ulu bildik, kabrini göz yaşlariyla Kabe bildik, bize yardim et, çünkü senden başka bize yardım edebilecek bir güç yoktur. Bir Türk.

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44