Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KARARSIZ BİR POLİTİKA İZLİYORUZ

Libya konusunda kararsız bir politika izleniyor.


Davet edildiğimiz yere gideriz deniliyor. Libya davet falan etmeden. Libya yardım isterse asker göndeririz diyen biziz. Libya ondan sonra yardım istedi. Hemen askeri anlaşma yapıldı. Havadan, karadan ve denizden yardım edilecek denildi. CHP arabuluculuk yapılsın asker gönderilmesin dedi. Resmi bir iktidarın olduğu yerde.

Resmi olmayan ve anarşist bir gurup varken arabuluculuk yapılmaz. Bunlar bir şey bilmiyorlar diye sert cevap verildi. Sonra Libya ya değişik unsurlar gidecek denildi. Sonra yalnız askeri eğitim verecek ekip gidecek denildi. Putin Ankara ya geldi. Birden arabuluculuğa soyunduk. PUTİN Tayyip Erdoğan’ın anarşist dediği Haften’i destekliyor.  Bu ne demek oluyor? İki lider birbirine rakip demek olmuyor mu? Arabuluculuğu kabul etmeyen Tayyip Erdoğan. Böyle bir teklif PUTİN den gelince kabul ediyor. Hani bu durumda olan ülkeye arabuluculuk yapılmaz diyordu?

Hatta PKK ile bizim durumumuzu dahi örnek verdi. Bu barış çağrısına ulusal mutabakat yönetiminden olumlu cevap geldi. General Haften ise kabul etmiyor.  AKP sözcüsü ise Arabuluculuk olayı yok diyor. Bu Libya konusunda bir kararsızlık politikası sürdürülüyor. Tayyip Erdoğan’ın arabuluculuğa evet dediğine mi inanalım? Yoksa AKP sözcüsünün söylediğine mi inanalım?  Öyle bir hale geldik ki? PUTİN ve TRUMP’a Karşı hiçbir şey söyleyemiyoruz. CHP genel başkanı arabulucu olun asker göndermeyin dediğinde. Kabul edilmiyor. Birde bunlar bir şey bilmiyorlar diye aşağılanıyor. PUTİN söyleyince akan sular duruyor.

Hani Suriye de mutabakat yapılmıştı. Güvenli bölge korunacaktı. Güvenli bölgede devriye görevi yapan time Teröristler saldırı yapıyor. 4 askerimiz şehit oluyor. Mutabakat yapanlardan ses çıkmadığı gibi. Bizim iktidardan da ses çıkmıyor. Şehit olan evlatlarımız şehit olduğunla kalıyor. Bu ne biçim mutabakattır? Bu mutabakatı yapanlar.

Bu teröristlere ne den bir şey söylemiyor? Bu teröristleri ABD açıktan destekliyor. Bunu cümle alem biliyor. Fakat Rusya gizliden destekliyor. Artık onlarda yavaş, yavaş açıktan desteklemeye başlıyorlar. Bu son saldırı için. Ne ABD ne de Rusya tek kelime etmiyor. Kısa süre önce idi. Rus general ile teröristler bayrak değişimi yapmışlardı. Bunun anlamı desteklemedir. PUTİN Suriye de Esat ile görüştükten sonra Türkiye ye geldi. Suriye de 15 gün içerisinde Şam da Emevi camisinde Cuma namazı kılacağız diye Türkiye ye. Esat ile birlikte Emevi camisinden mesaj göndermeyi de ihmal etmediler. Bu görüşmenin kokusu yakında çıkar. Lehimize mi olur? Aleyhimize mi olur? Yakında belli olur. Artık şu bir gerçek.

ABD ne derse o olur. PUTİN ne derse o olur.  Bizim Dış politikamızı bu iki lider belirleyici oluyor. Bir dedikodu dolaşıyor. İran Irak da vuracağı yerleri Irak’a bildirmiş. Irak da ABD’ye bildirmiş. ABD vurulacak yerleri boşaltmış. İran 80 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. ADB ise hiçbir zayiat vermediklerini açıklıyor. Saldırıdan sonra ben TRUMP’ın sakin duruşun dan bir acayiplik sezmiştim. Dolaşan dedikodunun doğru olduğuna inandım. İran bunu neden yapmış olabilir? Halkının gazını almak için böyle bir yolu seçmiş olabilir. Libya da nasıl bir yol izleneceği belirsizliğini koruyor. Birisi arabulucu olacağız diyor.

Birisi arabuluculuk diye bir şey söz konusu değil diyor. Ne olursa olsun. Çatışma altında olan bir yere bir tek askerimizin gitmesi dahi doğru değildi. Rusya belki başka asker göndermeyin arabuluculuk üslenmiş olun demişte olabilir. Ben ne ABD’nin nede Rusya’nın söylediklerine inanmıyorum. Herkes kendi çıkarı peşindedir. Haften’i İtalya başkanı ikna etmeye çalışıyor.  Bekleyip göreceğiz olayların nasıl gelişeceğini. İnşallah Suriye’deki duruma düşmeyiz.  Allah hakkımızda hayırlı olanın en iyisini versin.  Saygılarımla. Türkiye Laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere. Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığın Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11-01 -2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55