Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KAŞINTIM TUTUYOR

KAŞINTIM TUTUYOR


Üç döneme takılıp milletvekili olamayan eski anayasa uzlaşma komisyonu başkanı Burhan Kuzu.  Cumhurbaşkanının başdanışmanı olarak görev yapıyor. ?Koalisyon sözünü duyunca beni kaşıntım tutuyor? diyor. Burhan bey AKP tek başına iktidar olmayınca iktidar uyuzu olmuştur.

Ak saray da danışman olduğuna göre. Ak sarayda koalisyonu istemiyor demektir. Bu gün seçimin üzerinden tam 2 ay geçti. Bir gün dahi hükümetsiz lige tahammülü olmayan ülke, 2 aydır emanet hükümetle yönetiliyor.  Şimdiye kadar böyle bir olay yaşamadık. AKP koalisyon kurmak için yola çıkmamıştır. 45 günü doldurmak için yola çıkmıştır. Olay ta başından belli idi.

İstikşafi görüşmesinin anlamı keşfetmek, birbirini tanımaktır. Koalisyon kurmaya kararlı olan kişi. Zamanı uzatmaya çalışmaz. Ülkeye hizmet etmeye talip olan, hükümetin kurulması için çaba sarf eder. İlk anlarda AKP çok kaygılı idi. Ne zaman meclis başkanlığı seçimini kazandı.

Elini güçlendirdiği gibi, üzerindeki tedirginliği attı. Cesaretlendi! Şimdi meydan okumaya başladı. Koalisyon çalışması yaparak milleti oyalamaya gerek var mıydı? Ülkenin hükümete kavuşması için. Biz koalisyon kurmak istemiyoruz. Erken seçime gitmek için. Azınlık hükümetini kuralım diyerek. Muhalefetten azınlık hükümetine güvenoyu desteği isteyemez miydiler?

O zaman hükümetin kurulması bu kadar gecikmemiş olurdu. Nasıl olsa her şeyi kitabına uyduruluyor buda kitabına uydurulurdu.  Burhan kuzuyu koalisyon kaşıntısı falan tutmuyor. Yaptıklarının hesabı sorulacak onun kaşıntısı tutuyordur. CHP´ye koalisyon teklifi dahi yapılmış değildir. İstikşafi görüşmeleri yaptılar. CHP yeni kurulmuş bir parti değil ki bu partiyi tanımaya çalışıyorsunuz? Kırk yıllık kani sizin nazarınızda oldu yani onun için keşfetmeye ve tanımaya çalışıyorsunuz. Milleti kandırmak için yapılan bu hareketler.

Millete saygısızlıktır. Cami ne kadar büyük olursa olsun imam bildiğini okur. AKP de bu iktidarı kaybetme korkusu varken. Daha Burhan Kuzuyu daha çok kaşıntı tutar. Mili irade diye diye bu günlere gelindi. Ne oldu milli iradeye? Neden?Milli iradeye saygı gösterilmiyor? Milli irade AKP´ye tek başına iktidar olma yetkisi vermedi. Buna rağmen illaki biz iktidar olacağız demek. Milli iradeye saygısızlıktır. Erken seçime gidildi. AKP´nin oyu düştü % 35´şe o zaman ne yapılacak. İktidarı yine de bırakmayız mı denilecek? Erken seçim AKP´ye yine tek başına iktidar olmasına izin vermedi. O zaman topla tüfekler iktidar mı olunacak?

Darbe mi yapacaklar iktidarda kalmak için. AKP´nin bütün korkusu yaptıklarının hesabının sorulacak olmasındandır.  Eninde sonunda AKP´den bu hesap sorulacaktır. HDP barajı aşamamış olsaydı. Barış sürecini sonlandıracak mıydınız? O zaman tek başınıza iktidar olacaktınız. Yine barış süreci diye milleti kandıracaktınız.  PKK´ya operasyon falanda yapılmazdı. AKP´nin erken seçimdeki hedefi bellidir. HDP´yi baraj altına çekmek. Doğudaki muhafazakâr oyları kendine çekebilmektir.  Bunun için doğuda taşımalı seçim sistemi uygulayacaklar. HDP´nin PKK baskısı ile oy aldığını düşünüyorlar.

Taşımalı sistemle bu sefer AKP baskı yapacak. İki tarafı pisliğe bulaşmış bir sop neresinden tutarsan tut eline bulaşacak. Doğuda kamu görevlisi olan bir kişi anlatıyor. Devlet burada vatandaşı o kadar şımartmış ki? Bir şey olduğundan ?Kaymakama, valiye şikâyet gideriz? diyorlarmış. ?O da olmazsa PKK´ya şikâyet ederiz? diyorlarmış. Şikâyet edenlerin şikâyeti ciddiye alınıyormuş. O kamu görevlisi hakkında soruşturma açılıyor muş. Biz böyle bir şeye tevessül etmiş olsak. Bizi suçlu duruma düşürürler.

Burhan Kuzunun kaşıntısı hesap verme kaşıntısıdır. Bu kaşıntının erken seçimle geçeceğini düşünüyorsa hiç heveslenmesin. Erken seçimden sonra bu kaşıntısı daha da artacaktır. Muhalefetin her araştırma komisyonu kuralım teklifini ret etmekteki amaç korkudandır. Gırtlağa kadar yolsuzluğa ve kanunsuzluğa batmışlardır. Bir bakanlıkta olsa o bakanı feda edip kurtulacaklar. Bütün bakanlıklarda ayni olaylar olduğu için. Cesaret edemiyorlar. Burhan Kuzunu kaşıntısı koalisyon kaşıntısı değildir. Korku kaşıntısıdır. Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                    08 ? 08 ? 2015 Mustafa KOÇAL                         

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44