Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KEMİKLEŞMİŞ BİR TOPLUM OLUŞTU

KEMİKLEŞMİŞ BİR TOPLUM OLUŞTU


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Kemikleşmiş bir toplum oluşturmayı amaçladılar. Bunu da başardılar. Laikler anti laikler diye ülkeyi iki guruba ayırmak istediler. Bu tutmadı! Sonra bizden olanlar, bizden olmayanlar diye milleti ayrıştırma gayreti içersine girdiler. Bunu başardılar. Başarmalarının sebebi gayet açıktır. Dini siyasete alet ettiler. Her zaman Allah ve peygamberi dilerliden düşürmediler. Dindarlığı kullandılar. Halkımızı % 50’ye yakınının cahil kesim oluşturuyor. İktidar oldukları günleri hatırlayalım. Namaz kılan bir başbakanımız var diyorlardı. Etrafındakileri de dindar kabul edip, dindar bir gurup iktidarda oldu diyerek. AKP etrafında toplandılar. Cemaati de yanlarına alarak bu etraflarındaki gurubu genişlettiler. İktidar her fırsatta bizim Allah’ımız var. Allah bize yeter diyerek, bu gurubun gönüllerini okşadıkça kafalara yerleşen bir AKP oluştu. Tayyip Erdoğan’ı öyle yücelttiler ki. Başbakanımıza dokunmak “ibadettir, üç şehir kutsal şehirdir. Başbakanımızın yetişmesine vesile olan Rize, Siirt ve İstanbul kutsal şehirlerdir dediler.

İlk zamanlar böyle söylemleri kabul etmeyen Tayyip Erdoğan aydın AKP yöneticilerinden birisi peygamber benzetmesi yaptığında partiden ihraç ettirdi. Fakat zaman ilerledikçe bunları kabullenip ses çıkarmamaya başladı. Sonra Düzce milletvekili öyle bir şirke imza attı ki. “Allahın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan bir dünya liderine sahibiz” dedi. Tayyip Erdoğan bu milletvekiline sen ne diyorsun? Ben Allahın aciz bir kuluyum. Beni nasıl olurda, Allah’la bir tutarsın demedi. Tabii cahil insanlar bu sözleri duyunca göğüsleri kabarıyordu. Böyle bir liderimiz var, diye övünüyorlardı. Artık Tayyip Erdoğan bunların gözünde ilah gibi olmuştu. Onun içinde herkesin söylediği yanlış. Yalnız Erdoğan’ın söylediğinin doğru olduğuna inandılar.

Erdoğan eline bir beyaz kâğıt alıp bu siyah dese. Meydanda alkış tufanı kopar ve Türkiye seninle gurur duyuyor sloganı ile yeri göğü inletirler. İşte böylelikle kemikleşmiş bir topluluk oluşturdular. Böyle bir topluluğa hiç bir şeyi anlatamazsınız. Birde öyle bir menfaat şebekesi oluşturdular ki. Yandaş medya ve yandaş akademisyenler oluştu. Bunlar çıkarları doğrultusunda hareket ettiler. İktidarın aleyhine olacak hiçbir şeyi yazmadılar veya yazdırmadılar. Akdemiysen geçinenlerde ekranlarda devamlı iktidarı savundular. Kemikleşmenin oluşmasına yandaş meydanında büyük katkısı olmuştur.

Böyle kemikleşmiş bir gurubun ikna edilmesi çok zordur. 17 Aralık operasyonunda olanları bile kabul etmiyorlar. Başbakan “bize komplo kurdular” dedi diye. Bu kemikleşmiş gurupta aynisini söylüyor. Kasaları görmedin mi diyorsun? “Gördüm onları başkaları getirdi koydu” diyorlar. Eski içişleri bakanı Muammer Gürler “ oğlum iş yerini kapattı kasalar oradan gelenler, paralarda villasını satmıştı onlar” diyor, diyorsun. Onu bile kabul etmiyorlar. Ergenekon ve balyozda dinlemelerin montaj olduğunu kabul etmeyenler. Başbakanın oğlu ile konuştuğu kaset çıkıyor. Ses başbakanın sesi değil uydurma kaset diyorlar. Kaseti can kulağı ile dinledim. Babasının ve oğlunun sözlerinin başka bir konuşmalarda geçmesi mümkün değil.

Ne diyor? Babası ilk söze başlarken Muammer beyin oğlunu ve Zaferin oğlunu içeri almışlar diye başlıyor. Devamı da evde bulunanlardan bahsediliyor. Oğlu elimizde 30 bin Euro kaldı. Onu da şöyle yapacağız diyor. Erdoğan’ın yüz ifadelerine bakıldığında kendisini rahatsız eden bir şeylerin olduğunu gösteriyor. Başbakan montaj dedi diye. O kemikleşmiş gurup hemen işte başbakan montaj olduğunu söyledi. Bende montaj olduğunu anlamıştım demeye başladılar. Neden bu kadar emin konuşuyorlar?  Çünkü Tayyip Erdoğan’ı o kadar yücelttiler ki. Beyaza kara dese kara diyecek kadar inanmışlar.

Piyasada para darlığı var. Nerede bu paralar diye esnaf soruyor. Bizim evlerimizde para arasalar beş kuruş bulamazlar. Bizim paramız cebimizde olur. Evde kasaya veya yastık altına koyacak paralarımız olmadı olması da mümkün değil. Kıt kanaat geçiniyoruz! Son günlerde piyasadaki para darlığı meğer zenginlerin paralarını evde biriktirmesinden kaynaklanıyormuş. Neden ev tercih ediliyor? Bankaya yatırsalar bu kadar yüklü paranın araştırmasını yapan çok olur. Onun için paraları ya evde tutuyorlar ya da İsviçre bankaların götürüyorlar.

Bu kaset olayının neticesini bekleyip göreceğiz. Başbakanın moralinin bozuk olduğu bazı programlarını iptal etmesinden anlaşılıyor. Bazı mitingleri de iptal ettiği söyleniyor. Bir yere gidip de orada kalmayacağı da açıklandı. Pazartesi gün Balıkesir’e 50- 60 tane korumanın geldiği iddiası var. Neden halktan bu kadar korkuyorlar anlamak mümkün değil. İyide olsa kötüde olsa ülkemizin başbakanıdır. Ona kimsenin zarar vermek istediğini tahmin dahi etmiyorum. Bu milletin kendisini yönetenlere saygısı vardır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27- 02- 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44