Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KENDİNİ BEĞENMEK

KENDİNİ BEĞENMEK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerim korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Kendini beğenmek insanı yüceltmez. Aksine insanı alçaltır. Suçu hep başkasına yüklemek, hatalarını kabul etmemek, hataları savunmak, başkalarını küçümsemek, çirkin olanı doğru bilmek, iyi olanı benimsememek, olduğu gibi görünmemek, bunlar kendini beğenmenin emareleridir.

Kendini beğenen nasihat dinlemez, hep itiraz eder. Kendini haklı, karşısındakini haksız çıkarmaya çalışır. İtiraz etmeyi adet haline getirmek, öyle değil demek çok çirkindir. Böyle söylemek sen bilmiyorsun, sen anlamazsın, sen ahmaksın, ben akıllıyım ve bilgiliyim demektir. İtiraz edeni, hatalarını kabul etmeyeni Allah’ta sevmez kulda sevmez. Doğruyu kabul etmemek inatlıktır. İnatçılık karşısındakini küçük görmektir. Doğruyu düşmanında söylese kabul etmelidir.

Kendini beğenmişlik herkesin kendisini dinlemesi için. Olmamış olayları olmuş gibi anlatarak çevresindekileri etkilemeye çalışır. Kendini beğenmişlere hiçbir şey itimat edilmez. Peygamber efendimiz emaneti ehline tevdi edin buyurmuştur. Kıyamet ne zaman kopacak sorusuna, Peygamber efendimiz. Emanet zayi edildiğinde felaketi bekleyin cevabını vermiştir. Emanet nasıl zayi olacak sorusuna ise işler ehli olmayan kişilere verildiğinde buyurmuştur. Bir işe memur tayin ettiğiniz. O memur bizden bir iğne veya daha küçüğünü gizlemiş olsa bu ihanettir, buyurmuştur.

Bugün ülkemizin durumuna baktığımızda gördüğümüz tablo ehli olmayanların yönetiminde olduğudur. Çünkü her işte millet menfaati gözetilmeyip. Yalnız kendi menfaatlerini gözettikleri görülmekte dedir. Kendini beğenmişliğin bütün vasıfları açıkça görülmekte dedir. Biz biliriz! Bizden başkası bunları bilmez denilmekte dedir. Karşısındakileri küçük görmek, aşağılamak hor görmek gibi olayların hepsi açıkça görülüyor. Hiçbir öneriyi kabul etmemek, doğruları dahi kabullenmeyip, bizim söylediğimiz doğrudur diye inat ederek zorla kabul ettirmek.

Biz olamasak memur maaşları dahi ödeyemezler. Üretim olmaz, ithalat ve ihracat durur. Denilmesi neyin nesidir? Bu vatandaşa bize oy vermezseniz bunlar olur demek, vatandaşı tehditle kendilerine oy vermeye yönlendirmek değil midir? 2010 senesinde yapılan referandumda yapılan değişikle HSYK’yı istedikleri gibi şekillendirme yaptılar mı? Şimdi HSYK’nın yapısını yine değiştirdiler. Şimdi adalet bakanı öyle bir dokunulmazlık zırhı ile kuşatıldı ki. Adalet bakanı nerede ise başbakanın yetkilerinde daha fazla yetkiye sahip oldu. Hakkında soruşturma açılacak birisine adalet bakanı izin vermezse kesinlikle hakkında soruşturma açılamayacak.

Şimdiye kadar telefon dinlemeleri ile yüzlerce kişi yargılandı. Yüzlerce kişi kendilerine ait olmayan ses kayıtları ile yargılandı ve mahkûmiyet aldılar. Şimdi telefon tapeleri delil olmaktan çıkarıldı. Telefon tapelerine dayanılarak hiç kimse hakkında soruşturma açılamayacak. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu neye dayanılarak yapıldı. Dinlemeler sayesinde bu olay ortaya çıkarıldı. Şimdi bu tapeler delil sayılmayacağına göre. Benim hakkımda operasyon var mı? Diye eski içişleri bakanına soran İranlıya. “Öyle bir şey olursa senin önüne ben yatarım” diyen eski içişleri bakanının bu konuşması dikkate alınmayacak. Baba ev arama yapmaya geldiler diyen. Oğlu barışa içişleri bakanının ilk sorduğu “oğlum evde kaç para var. Sene biliyorsun demesine rağmen tekrar “oğlum kaç para var”. Diye sorması! Bir trilyon cevabını aldıktan sonra, “oğlum ben gayri resmi danışmanlık yapıyordum. Bu paralar oradan geldi” dersin demesinden başka delil aranmaya gerek bile kalmaz. Şimdi bu konuşmaların delil olmaktan çıkarılması demek. Hapiste olanların çıkacağını göstermekte dedir.

Halk bankası müfettişleri bankanın hesaplarında inceleme yapmış. Müdürün zimmetine geçirdiği ve banka hesabından para çektiğine rastlayamamışlar. Şimdi bunun için ne deniyor. Bankanın hesaplarından para alınmadığına göre ortada yolsuzlu ve rüşvet olayı yoktur deniyor. Gümrükten içeriye mal sokanlar. Gümrük memuruna versinler parayı malları gümrükten geçirsinler. Gümrük müdürlüğünün kasasından çıkan para olmadığına göre iş bitti demektir. Bu olaylardan anlaşılan şudur. Bu 17 Aralık olaylarının üzeri örtülmüş demektir. Olan bu operasyonu yapanlara olmuştur. Bunlar ülkenin ehli ellerde olmadığının göstergesidir. Artık ülkeyi ehli ellere teslim etmenin zamanı gelmiştir. Onun için 30 Marta ülkeyi ehli ellere teslim etmek için oyumuzu düşünerek kullanmalıyız. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18 – 02 -2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44