Erhan GÖÇMEN Göçmen/yorum


KEŞKE ÖNCELİK BÖLGE TRAFİK- HASTANE- ÜNİVERSİTE KAVŞAĞINA VERİLSEYDİ

KEŞKE ÖNCELİK BÖLGE TRAFİK- HASTANE- ÜNİVERSİTE KAVŞAĞINA VERİLSEYDİ


Son yıllarda yeni yapılan yollar ve köprüler üzerinden epey tartışmaların yaşandığı bir dönem oldu bizim ülkemizde.  Aslında mesele çok gereksiz bir konu ama tartışma tas tamam siyasete alet edildiği için tartışmaların sonu bir türlü gelmedi gelmeyecek de.

        Geçtiğimiz gün Marmara Birlik eski başkanlarından Refi Taviloğlunu kaybettik biliyorsunuz. Ani bir kayıp oldu. Üzüldük. İyi bir yönetici idi. Allah Rahmet eylesin. Acılı ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

        Haber arasında dikkatimi Erdek-Çuğra’daki evinde ani bir rahatsızlık sonrası Erdek Belediyesine ait bir ambulansla İstanbul’ da bulunan bir hastaneye acilen götürüldüğü haberi vardı. Saat 17;30 ‘da yola çıkan ambulansın saat 19;15 civarlarında İstanbul’daki hastaneye vardığını ve hemen müdahale edildiğini ama kurtulamadığını üzüntüyle öğrenmiş buluyoruz.

        Çok sıkça söylemeye çalıştığım gibi sağlık çok önemli bir konu biliyorsunuz.  Acil durumlarda hastanelere yetişmek de çok önemli bir durum. Saniyeler, dakikalar hastaların yaşaması için çok önemli biliyorsunuz. Hele hele bu konuda benim gibi başına gelenlerin bu konuyu çok daha iyi anlayacaklarını düşünüyorum.

      Baktığımız zaman sağlık ekibi büyük bir uğraşı içinde 1.45 dakikada İstanbul’a ulaşıyorlar. Ben bu konuda ve de çok kısa süre içinde elinden gelen her şeyi yapmaya çalışan Erdek Belediyesini gösterdikleri hassasiyet için içtenlikle takdir etmek isterim. Bravo diyorum,

     Geçen gün Bandırma Devlet hastanesinden gelip Erdek’e dönüş yaparken Bölge Trafik önündeki ışıklarda bekliyorum. Karşımda, Bandırma istikametinden ışıklarını yakarak gelen bir ambulans dikkatimi çekti. Ambulans hızla geldi ve orta şeritte biri çimento dökücü tır olmak üzere kırmızıda bekleyen 6 aracın arkasında durdu ve bizin gibi beklemeye başladı. Bu arada Gönen istikametinden galen araçların hızla kavşağa girmelerinden dolayı ambulansın karşıya geçemediğini de belirtmek isterim.  Yaklaşık bir dakika beklemeden sonra hem ambulans hem de bize yeşil yanınca yolumuza devam ettik.

    Şimdi bunları niye yazıyorum. Bakınız Bandırma çevre yolu üzerinde biri köprülü kavşak diğeri dal -çık olmak üzere iki önemli yatırım devan ediyor.. İkisi de çok gerekli ve de önemli çalışmalar. Ancak çok fazla eleştirmek istemem ama bence Hv. Üssü önündeki dal-çık ile bu gün Bölge Trafik önünde bulunan ve yukarıda anlatmaya çalıştığım olaydaki ışıklı kavşağın arasında iyi bir tartışma yapılsaydı ben inanıyorum ki bu üniversite ve hastane kavşağının daha bir önceliği olacağını düşündüm. Her gün onlarca ambulansın gelip geçtiği böylesine önemli bir kavşağın bekleme yapılmaksızın hemen geçilmesi ile öncelikle sağlık adına çok gerekli olduğunu düşünüyorum.

    Demem o ki, acil durumlar insan yaşamında çok sık görülmeyen ama görüldüğünde de mutlaka çabukluk gerektiren yaşamsal çalışmalar olarak değerlendiriyorum.

   Bu arada modern yolların sadece sağlık için değil zamandan tasarruf, paradan tasarruf gibi sosyal hayatın önemli fonksiyonlarına yardımcı olması bakımından da faydaları olduğunu düşünüyorum.

    Sonuç olarak her zaman için yoğun bir trafik hareketliği olan Bölge trafik (Erdek), hastane ile üniversite kavşağının 2021 planına alınarak daha sağlıklı bir yol düzenine kavuşmamızın çok faydalı olacağını düşünüyorum.  24 Aralık 2020  Erhan  Göçmen 

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,55% 0,01
  • EURO

    34,86% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2430,53% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30