Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KİBİR

KİBİR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Sevgili okurlarım yazılacak çok şey var. Ben sizlere bugün kibirden bahsedeceğim. Kibir, kendisini başkalarından üstün görmektir. Hadis-i şerifte buyruldu ki: (Kibir, hakka, razı olmamak ve insanları küçük görmektir.) Kibir, kötü huydur, haramdır. Kibirli olan, Salih insan olamaz. Kibirli değilim diyen, kibirlidir. Kibir Allahü tealayı unutmanın alametleridir. Kibir her iyiliğe engeldir. Her kötülüğün anahtarıdır. Güçlü insan mütevazı, aciz insan kibirli olur. Kibirle küfür arasında çok ince bir zar vardır. Kibrin bir adım ötesi küfürdür. Aciz insan noksanlığını tamamlamak için kibirli olur. Faziletli kimsenin kibirlenmeye ihtiyacı yoktur. Bütün kötülüklerin başı kibirdir. Kibirli olan ahmak ve akılsız olur. Karını zararını düşünemez. Kibir şirkin kardeşidir. Herkes kendisinin kibirli olup olmadığını anlayabilir.

1-   İstişare etmiyorsa, danışmıyorsa, pekiyi dinlemiyorsa, hatasını kabul edemiyorsa, özür dilemiyorsa, kimseden yardım istemiyorsa, vara yoğa öfkeleniyorsa, başkalarını beğenmiyorsa.

2-    Üzerinde hakkı bulunanları, fakirleri garipleri ziyaret etmiyorsa

3-   HEP kendini haklı görüyorsa,

4-   “Benim dediğim doğru” veya “ benim dediğim olacak” diyerek tartışmaya giriyorsa,

5-   Kibrini örtmek için mütevazı ve edepli gözükmeye çalışıyorsa “Bendeniz” “bu günahkâr” “ Biz bu işlerden anlamayız” gibi sözler söylüyorsa.

6-    Herkese sıkıntı veriyor, herkesi şikâyet ediyorsa,

7-   Herkeste kusur, kabahat arıyorsa, onları bilgisiz, cahil, kendini onlardan üstün görüyorsa.

8-   Fırsat buldukça makamını kullanarak kendisini övüyorsa vaziyeti iyi değildir. Bunların yorumunu sizlere bırakıyorum. Herkes kibirli olup olmadığını bunları değerlendirerek kendi durumunuzu anlayabilir. Bir insanı dili ve kibir’i rezilde eder. Veziri de!

Başbakan ortamı germeyin diye muhalefete mesaj gönderiyor. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır, derler. Ortamı geren iktidarın kendisidir. Muhalefete her mitingde hakaret eden aşağılayan iktidardır. Muhalefeti bir gün terör örgütü ile birlikte hareket ettiklerini söyleyerek, millete şikâyet eden iktidar değil mi? Sonra terörle işbirliği yaptıklarını bırakıyorsunuz paralel devletçilerle birlikte hareket ediyorlar diyeceksiniz. Bunları söylerken aşağılayacaksınız. MHP’nin asla içersine sindiremeyeceği DHKP ile senin ne işin var ey Bahçeli diyeceksiniz. MHP’nin gençlerini sokağa dökmeye çalışacaksınız. Kör kurşuna hedef olan iki gencin ölümünden dahi siyasi rant çıkarmaya çalışacaksınız. Ayrımcılık yapacaksınız. Birisini terörist diğerini kahraman ilan edeceksiniz. Ondan sonrada ortamı germeyin diyeceksiniz.

Bir ülkenin başbakanı hiçbir zaman vatandaşları arasında ayrımcılık yapmaz. Berkinin annesine “senin çocuğunun mezarında karanfil ve bilyenin ne iş var” diyor. “Biz onun ne için konduğunu biliyoruz” diyor. Başbakan bilye ile karanfil arasında nasıl bir bağlantı kurdu acaba? Şimdi hadi başbakanın söylemi ile sapanla bilye atmışmış. Bilyeyi buna bağladı. Karanfili ne ile bağdaştırdı. Ben o kadar düşündüm taşındım. O aileyi hor gördü kanısına vardım. Siz kimsinizde çocuğunuzun mezarına karanfil koyuyorsunuz. Siz o kadar kaliteli kişiler misiz? Demektir. Yakınlarının mezarına karanfil koymak yalnız kariyerli ve zengin kişilere mi mahsustur?  Garibanın çocuğu evde ancak bilyelerle oynayabilir. Sizin çocuklarınız gibi tablet ve bilgisayarlar da oyun oynayamaz. Dolarları saymakla zaman geçiremez. Pahalı ve lüks oyuncakları hiç olmamıştır. İnsanları hakir görmek horlamak ne kadar basit değil mi? Çocuğun annesi başbakanın bu söyleminden sonra. “Oğlum bilye oynayacak yaşta olduğu için koydum” dedi. Kibir, kendini beğenmelik, insanları horlamak işte böyle bir şeydir. İnönü,  Menderes, Demirel, Özal, yılmaz, Erbakan ve Çiller bu ülkede başbakanlık yaptılar. Hiçbirisinin vatandaşını ayrıştırmaya çalıştıklarını görmedim. Vatandaşını aşağıladıklarını görmedim. Bu yalnız Erdoğan’a mahsustur. Vatandaşını azarlamak, bakanını halkın önünde azarlamak, emniyet müdürüne mitingde sen ne iş yaparsın diye aşağılamak gibi olayları ilk defa görüyorum. Hiç birisinin ağzından şerefsiz, alçak, namussuz, hain, adi kelimeleri duyulmamıştır. Bunu ancak kibirli kişiler yapar. Yukarıda ki yazıyı isterseniz bir daha okuyun. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

Ülkenin ve çocuklarınızın geleceğini düşünerek oyunuzu kullanın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

16- 03- 2014 Mustafa KOÇAL

 

  

 

 

 

  

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44