Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KİM KİME HESAP VERECEK?

KİM KİME HESAP VERECEK?


Edirne’deki İmralı da kine hesap verecek. Bunu söyleyen cumhurbaşkanı. Edirne de hapiste olan Selahattin Demirtaş İmralı da ki Öcalan’a hesap verecekmiş.

Onların birbirine hesap vermeleri birbirini bağlar. Aralarında bir hesaplaşma var ise. O onların bileceği bir iştir veya sorundur. İktidarı bağlamaz. Selahattin Demirtaş HDP ye AKP ile iş birliği yapmayın demiş olabilir mi? Olabilir! 

Pekiyi Selahattin Demirtaş bunu neden söylemiş olabilir? MHP genel başkanı devamlı HDP ye kapatma davası açısın diyordu. AKP’li Numan Kurtulmuş parti kapatmak sorun değil demişti. Fakat MHP’nin ısrarla kapatma davası açılmasını istemesi üzerine.

MHP kurultayından bir gün önce HDP ye kapatma davası açıldı. Bu dava sırf MHP istiyor diye açıldı. Bu davanın açılması ile AKP ile HDP arasında ittifak ihtimali tamamen ortadan kalktı.  Şimdi HDP seçimde cumhur ittifakını mı destekleyecek?

 Yoksa millet ittifakını mı destekleyecek? İşte sorun bundan dolayı başladı. Buna Öcalan mı Karar verecek? Yoksa Selahattin Demirtaş mı karar verecek. Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın bundan dolayı Öcalan’a hesap vereceğini söylüyor.

HDP mecliste birlikte görev yaptıkları genel başkanlarının arkasında duracakları ihtimali olduğu için. İktidar Öcalan’ı bu seçimde kullanamayacaktır. Çünkü HDP cumhur ittifakı ile bir araya gelmeyecektir. HDP Öcalan’ı dinlemeyecektir. Selahattin Demirtaş’ın arkasında duracaktır.

Her seçimde iktidar Öcalan’dan yardı istiyor. Öcalan da mektup gönderiyor. Gönderilen mektup HDP ye gitmiyor. İmralı ya gidenin elinde kalıyor. Çünkü HDP Selahattin Demirtaş’ın arkasında duruyor. Seçimde HDP cumhur ittifakının yanında olmayacaktır.

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli HDP’yi bunun için kapatma davasında ısrarlı olmuştur.  Bu tabloda kimin kime oy vereceği hiç belli değildir. AKP Selahattin Demirtaş’ın kendilerine oy verilmesini istemeyeceğini bildiği için. Selahattin Demirtaş’ı nasıl devre dışı bıraktırabiliriz diye arayış içerisindeler.

Öcalan ile Selahattin Demirtaş’ın arasını bozmaya çalışıyorlar. HDP Selahattin Demirtaş’ın arkasında duruyor. Dikkat ederseniz AKP’nin istediği desteğe Öcalan karşılık veriyor. Fakat bu destek mektubu hiçbir zaman HDP ye gitmiyor. Getirenin elinde kalıyor. O gelen mektuplara AKP de sahip çıkmıyor. Toplumda Öcalan sanki kendiliğinden mektup göndermiş gibi bir hava verilmeye çalışılıyor.

Bu gözüken tabloda kimin kime hesap vereceğini çöze bilmek kolay bir iş değil. Fakat görünen o ki HDP seçimde cumhur ittifakı ile birlikte olmayacak. Çünkü MHP’nin ısrarı üzerine kapatma davası açılmıştır. Bu olaydan sonra HDP’nin cumhurittifakı ile bir araya gelmesi mümkün gözükmüyor. HDP’nin olduğu yerde ben olman diyen Devlet Bahçeli var. Bu olay demokrasilerde olmayacak bir olaydır.

Demokrasinin güzelliği de buradan geliyor. Seçimde HDP kilit rolündedir. Hangi tarafa meylederse orası kazanacaktır. Kendisine oy verirse Millet ittifakının lehine olacaktır. Bazı oyların millet ittifakına kaçma olasılığı muhtemeldir. Kedileri için kapatma davası açan ittifaka her halde oy vermeyeceklerdir. Bu tabloda kimin kime hesap vereceğini bulmak üç bilinmeyenli bir denklemi çözmekle eş değerdedir. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korunak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14-01- 2022 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54