Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KİMLERDEN ZARAR GÖRÜYORUZ

KİMLERDEN ZARAR GÖRÜYORUZ


 

Kime elimizi uzattı ise oradan zarar gördük. PKK´ya el uzatıldı. Bu gün geldiğimiz noktaya bakın. Öcalan ile gizli görüşmeler neticesinde. Bir mutabakat sağlandı. Bu sürecin başlaması için. Öcalan´ın PKK ve Kürt halkına vereceği mesaj, Diyarbakır okundu. Bu mesajın okunması ile süreç başladı. PKK militanlarını sınır dışına çıkaracaktı. Burada bir yanlışlık yapıldı. Kontrollü bir çıkış yapılması gerekirken. Çıkında nasıl çıkarsanız çıkın denildi. Güvenlik güçlerine gözükmeyin denildi. Bu yanlıştı! Guruplar halinde çıkarılacaklardı. Gurubun kaç kişi olduğu kontrol edilip. Sınırdan dışarıya çıkmaları sağlanmalı idi. Çıkıyoruz dediler. Göstermelik bir gurubun fotoğrafları basına verildi. Başkada bir şey olmadı. İktidar barış süreci başlatmak için. Vatandaşa bu sürecin anlatılması için. Akiller gurubu oluşturdu. 7 bölgede bu akiller 3 ay çalıştılar. Bunların raporları doğrultusunda barış süreci başlatıldı. Bu sürecin başlaması ile ordudan operasyon yapma yetkisi alındı. Operasyon yaptırma yetkisi valilere veridi. Bu yanlış bir hareketti. Dolma bahçe sarayında iktidar ile. HDP masaya oturdu. 10 maddelik bir mutabakat imzaladı. Artık PKK ülke içersinde istediği gibi hareket edebiliyordu. Kırsaldan yerleşim merkezlerine indiler. İşte bu süreç içerisinde bu gün gördüğümüz manzaraların hazırlığını yaptılar. Böyle olduğu belli idi. Çünkü kendi öz güvenlik gücünü kurdular. Bunlara üniforma dahi giydirdiler. Kendilerine göre resmi üniformalı güçleri olmuş oldu. İşte bu sözde güvenlik gücü PKK militanlarının her yaptığı şeyin koruyuculuğunu yapıyordu. Hani diyorlar ya? Bunlar yapılırken devlet nerede idi diyor ya? İşte bunlar doğuda sözde kamu düzenini sağlıyorlardı. Bunu iktidarda biliyordu. Bir ara doğuda kamu düzenini sağlayacağız demişti başbakan. O zaman HDP´li birisi açıklama yaptı. Bunun üzerinde duran olmadı. Başbakanın bu üniformalılardan yardım istediğini söylemişti. Çünkü bu PKK´ya o kadar güvenmişler ve inanmışlardı. Burada iktidarın unuttuğu bir şey vardı. Teröristlere güvenilmeyeceğini unuttular. Ayrıca terör örgütleri ile müzakere değil.  Mücadele edileceğini unuttular. İşte PKK´ya el uzatıldı. Bu el uzatmanın bedelini gariban askerler ve polisler ödüyor. Devamlı yanlış yanlışla telefi etmeye çalışıldı. Teröristin tek amacı vardır. Oda öldürmektir. Çocukmuş, kadınmış, yaşlı imiş onlar için. Hiçbirisi önemli değildir. İnsanların yaşadığı evmiş, çocukların cahillikten kurtulmak için okuduğu okulmuş. Hastaların tedavi olduğu hastane imiş, milletin ibadet ettiği mabetmiş hiç fark etmez. Savaşın kuralları vardır. Fakat terörün kuralları yoktur. Düşüne biliyor musunuz? Bir terörist yaralı ele geçiriliyor. Hastaneye götürülüyor. Ayni bölgenin insanları hastanede tedavi olur. Belki hastaneye roket atan şerefsizin anası, babası veya kardeşi o hastanede tedavi oluyordur. İşte PKK´ya el uzatıldı. Başımıza gelenleri görüyorsunuz.

Gelelim IŞİD meselesine. Esat´ı devirmek için mücadele ediyorlar diye. Bu namussuzlara yardım edildi. Yaralıları Türkiye de tedavi edildi. Babalarının çiftliği gibi ellerini kollarını sallaya sallaya sınırlarımızdan girip çıkmaların müsaade edildi. Bizim iktidar terör örgütü dememek için. Bunların terör örgütü olmadığını dahi söyledi. Hasmımız değiller denildi. Başbakan Ahmet Davutoğu ?IŞİD terörist bir örgüt değil. Öfkeden bir araya gelmiş bir insan topluluğudur? demişti. Bize verdiği zararlara ve canımızın çok yandığı eylemlerine bakalım. 11 Mayıs 2013 Hatay Reyhanlı bombalı saldırı. 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olay. 5 Haziran Diyarbakır mitingde bomba patlatıldı. 5 kişi hayatını kaybetti. 20 Temmuz 2015 Şanlıurfa Suruç bombalı saldırı. 34 kişi hayatını kaybetti. 10 Ekim 2015 Ankara gar önü bomba patlatıldı. 103 kişi hayıtını kaybetti. 12 Ocak 2016 İstanbul Sultanahmet Meydanı bomba patlatıldı. 10 turist hayatını kaybetti. Biz bunlara el uzattık. Yaşadığımız acıya bakın. Bunlara yardım ettik mi? Etmedik mi? Bu IŞİD nankör diyen başbakanın kendisi. Nankörün anlamı nedir? Yapılan iyiliğin kıymetinin bilinmemesidir. Şayet yardım edilmedi ise. IŞİD da neden nankör deniliyor? Bu IŞİD yalnız Türkiye´nin başına bela değil. Dünyanın başına bela kesildiler. Paris de yaptıkları bir bombalı saldırına 130´a yakın kişi hayatını kaybetti. O zaman bizim yetkililer Fransa´ya sizin istihbaratınız çalışmıyor mu? Dediler! Biz kendi gözümüzdeki merteği görmüyoruz. El âlemin gözünde çöp arıyoruz.

Diyarbakır da emniyet mensuplarının lojmanına yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Kınama sözü çok hafif geliyor. Lanetliyorum! Yukarıda bahsettim kimin hayatını kaybedeceği bu şerefsizler için önemli değil. İşte o lojmanda çocuklar hayatını kaybetti. Kadınlar hayatını kaybetti. Bu saldırılar kahpece bir saldırıdır. Erkek gibi meydana çıkmazlar. Birçok askerimiz, polisimizde bu kahpece tuzaklarda hayatlarını kaybettiler. Bu kahpece yapılan saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. Mekânları cennet olsun. IŞİD´dın başımıza bela olması Suriye politikamızın yanlışlığından olmuştur. Suriye de Esat´ın devrilmesine bu kadar iştahlı olmasaydık. Bu bela başımıza gelmezdi. Allah aşkına ne işimiz vardı? Suriye batağında! Esat yüzünden komşularımızla da aramız bozuldu. Yalnızlığa doğru gidiyoruz. Dostumuz kalmayınca düşmanlarımızla dostluk kurmaya çalışmaya başladık. Allah güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. Her türlü kaza beladan korusun. Saygılarımla. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  Mustafa KOÇAL   

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44