Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KIYMETİNİ BİLMEK

KIYMETİNİ BİLMEK


 

İyilik yapanın kıymetini bilmek gerekir. İyilik yapanın kıymetini bilmemek nankörlülüktür. Bu gün Türkiye cumhuriyeti devletinin, ne zorluklar içersinde kurulduğunu idrak edemeyenler. Türkiye cumhuriyetinin kurucusunun değerini, kıymetini de bilmezler. Çünkü kurulu bir düzene gelip oturmuşlardır. Biz kimseye Atatürk´ü sevin demiyoruz. AKP yöneticilerinden Mehmet Ali şahin bir zamanlar. ?Atatürk´ü sevmeye kimseyi zorlayamazsınız? demişti.

Biz kimseye Atatürk´ü sevin demiyoruz ki. Tek dediğimiz gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz diyoruz. AKP´nin 13 senelik iktidarında meclis başkanlığına seçilen bütün meclis başkanları. Seçildikten sonra yaptıkları ilk meclis konuşmalarında meclisin kurucusu ulu önder Atatürk´ü anarak konuşmalarına başlamışlardır. Yeni seçilen meclis başkanı İsmet Kahraman ise Atatürk´ten bahsetmeden mecliste ilk konuşmasını yapmıştır. Yapılan eleştiriler karşısında ise. Emeği geçen herkese dedim ya diye. Cevap vermesi Atatürk´ü de kapsıyor mu acaba? Her nedense? Atatürk isminden bahsetmemek adet haline geldi.

Bunun tek bir sebebi vardır. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusunun kıymetini idrak edememektir. Kadir kıymet bilmeyenler. Şunu iyi bilmelidirler ki. Ne yaparlarsa yapsınlar kendilerinin de kadir kıymeti bilinmeyecektir. Bu dünya öyle dünyadır ki. Ne ekersen onu biçersin. Daha kötüsü de rüzgâr eken fırtına biçer. Atatürk´ün kimsenin sevgisine ihtiyacı yok. Sevenleri Atatürk´ü yaşatmaya ve unutmamaya çaba göstereceklerdir. Unutmadıkları gibi unutturmayacaklardır. Bu iktidar dönemi kadar Atatürk´ü unutturmaya ve eserlerin yok etmeye çalışan bir iktidar gelmemiştir. Atatürk ve Türk isminin geçtiği her şeyi kaldırmaya çalışıyorlar. Atatürk´ün gençlere, çocuklar hediye ettiği milli bayramlar kaldırılmaya çalışılıyor. Millete emanet ettiği 29 Ekim cumhuriyet bayramı kaldırılmaya çalışılıyor. Bir AKP milletvekili ?29 Ekimi yas günü 10 Kasımı bayram ilan edilebilinir? diyor.

Bu ne demek oluyor? Cumhuriyeti istemiyoruz. Cumhuriyetin kurulduğu gününü yas günü ilan edilmesi. Demek! Hilafet özlemi çekenlerin kafasındaki düşüncelerdir. 10 Kasımın bayram ilan edilebilineceğinin söylenmesi. Atatürk´ün ölümüne sevinmeleri demektir. Bir gün gelir. Kendileri öldüğünde arkasında teneke bile çalarlar. Kafalarının arkasındaki düşüncelerini ortaya koyanlar. Çeşitli yollardan bunu açığa çıkarıyorlar. Cumhuriyet dönemini reklam arasıdır diyen olmadı mı? Arkasından sözümün arkasındayım. ?İsteseniz de, istemeseniz de bu film 2023 de gösterime girecektir? demedi mi? Yani 2023 senesinde cumhuriyetin kaldırılacağını söylemiş olmuyor mu? Atatürk´ü kötülemek için. AKP milletvekili İhsan şenel bakın ne diyor. ?Yunan tarihinde egede Türklerle bir savaş yok. Bizde ise en önemli zaferlerin yunalılara karşı kazanıldığı söyleniyor. Biz bu savaşların geçti denilen yerleri gittik gezdik. Buralardaki şehitlikler düzmece? diyor.

Amaç Atatürk komutasında savaş kazanılmamış. Oralarda savaş olmamış. Çünkü şehitlikler yalandan yapılmış demektir. Bu AKP iktidarı şöyle bir şey söylemişti. ?Biz dinine ve kinine sahip çıkacak nesil yetiştireceğiz? demişlerdi. Hadi dinine sahip çıkanı o zaman anlamıştık ta. Fakat bu kinine sahip çıkacak nesli anlamamıştık. Ve merak ediyorduk. Sonradan söylenenleri görünce anladık ki! Cumhuriyet ve kurucusu Atatürk istenmiyormuş. Cumhuriyetin kaldırılmak istenmesini TC´lerin kaldırılması ile analdık. Atatürk´ün istenmediğin devamlı cumhuriyet döneminin kötülenmesinden, o dönemde hiçbir şey yapılmadığından devamlı bahsedilmesinden anlamış olduk. Milleti alıştıra alıştıra yapacaklarını yapmaya başladılar.  Bu iktidarı rahatsız eden üç şey var.

Cumhuriyet ve laik kelimeleri ile Atatürk ve Türk kelimeleridir. Andımız neden kaldırılırdı? Kürt temsilcileri andımız kaldırılsın dediler. Onlar kaldırılmasın istedi onun için kaldırdık demeyi içlerine sindiremediler. Zaten bahane arıyorlarmış kaldırmak için. Hemen kaldırdılar. Burada bir şeyi daha hatırlatayım. TC´lerin kaldırılmasını da onlar istemişti. Andımızın neden kaldırıldığı sorulduğunda, ırkçılık içerdiği için kaldırdık dediler. Andımızın esas kaldırılış sebebi içerisinde Atatürk ve Türk kelimeleri geçtiği içindir.

Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasını da, Kürtlerin meclisteki temsilcileri istemişti. Bu istekte hemen karşılık buldu. Anayasa uzlaşma komisyonu başkanı Burhan kuzu ?bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Onun için Türk kelimesini anayasada kullanamayız? dedi. Ondan sonra Türk ırkı ile açıklamalar gelmeye başladı. Yazılarım takip edenler bilir Türk ırkı hakkında kimin ne söylediğini defalarca yazdım. Atatürk´ü alıştıra alıştıra unutturmak istiyorlar. Atatürk´ü unutturmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu bedenden bu can çıkmadan bana Atatürk´ü kimse unutturamayacaktır. Bizim Atatürk´ü sevdamız pazara kadar değil mezara kadardır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ben Atatürk´ü unutmayacağım. Ya sizler bu ülkeyi düşman istilasından kurtaran. Ve Türkiye cumhuriyetini kuran ulu önder Atatürk´ü unutacak mısınız? Ben unutmayacağınızdan ve unutturmayacağınızdan eminim. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25- 11- 2015 Mustafa KOÇAL   

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44