Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KOALİSYON ÇARE OLACAKTIR

KOALİSYON ÇARE OLACAKTIR


Partilerin kırmızıçizgilerinin olması doğaldır. Fakat ülke menfaatinde kırmızıçizgilerden taviz verilebilinir. Yalnız ülkenin kırmızıçizgilerinden taviz verilmez. AKP´nin aklı fikri iktidarda kalmaktır. AKP MHP koalisyonu çok konuşulan bir koalisyondur. Bu koalisyondan bahsedenler AKP´liler. Bazı iddialar ortaya atılıyor. MHP´ye kadro verilerek koalisyona ikna edileceği iddia ediliyor.

Devlet Bahçeli değil miydi?  Hesap soracağız diyen?  AKP ile koalisyon kuracak olursa nasıl hesap soracak? MHP hesap sormaya kararlı ise bu koalisyona sıcak bakmaz. Geniş tabanlı koalisyon düşünülüyor. Cumhurbaşkanının Deniz Baykal ile görüşmesi bu geniş tabanlı koalisyonun habercisi gibi gözüküyor. AKP iktidarda kalmanın yollarını arıyor. Gönüllerinde geçen geniş tabalı koalisyon AKP ve CHP koalisyonudur.  

CHP AKP ile koalisyon yaparsa kendisini bitirir. Çünkü seçmene vaat etiklerin bu koalisyonda yerine getiremez. Geniş tabanlı koalisyon daha faydalı olur. Fakat vatandaşın beklentilerini karşılamaz. Muhalefeti de tatmin etmez. Vatandaşın beklentilerine cevap verebilecek koalisyon. AKP´nin içersinde olmadığı bir koalisyondur. Geriye kalan üç partinin koalisyonudur.

CHP + MHP koalisyonuna HDP´nin dışarıdan destek vermesidir.  Veya CHP´nin azınlık hükümetine MHP ve HDP´nin dışarıdan destek vermeleridir. Fakat en olumlu koalisyon, CHP ve MHP koalisyonuna HDP´´nin dışarıdan destek vermesidir.  HDP yöneticileri bu koalisyonuna sıcak baktıklarını ima ediyorlar. Çünkü bu üç partinin müşterekte birleştikleri birçok olay var.

AKP´nin çıkardığı antidemokratik kanunları üç partide tasvip etmiyor. Bu anti demokratik kanunları iptal etme fırsatını bulmuşlardır. AKP´nin olduğu bir koalisyonda bu kanunları iptal ettirmeleri mümkün olmaz. 17 ve 25 Aralık olaylarına adı karışan bakanların dosyalarını AKP kapattı. AKP koalisyonda olduğu zaman bu dosyaların tekrar açılıp da bakanların yüce divana gönderilmesi mümkün olmayacaktır.

AKP´nin ısrarla koalisyonda yer almak istemesinin tek sebebi bu dosyalardır. AKP belki bu bakanları feda edebilir. Fakat bu olayın içersine Tayyip Erdoğan da girdiği için. AKP bunu göze alamaz. Fakat üç partinin de gündemine geleceğine kesin gözü ile bakılıyor. Anti demokratik yasalar dedik. Bunların en başında gelen yasa iç güvenlik yasasıdır. Çünkü bu yasa bireylerin özgürlüklerini kısıtlayan bir yasadır.

AKP çıkarmış olduğu böyle bir yasadan geri adım atmaz. Onun için bu yasanın iptal edilmesi ancak bu üç partinin müşterek hareket etmesi ile iptal edilebilinir. Doğuda kamu düzeni diye bir şey kalmadı. Bunu sağlamak gerekir. AKP buralara hep kendi adamlarını atadı. Vali dahi Diyarbakır Kürdistan´ın başşehridir diyebildi. Buralardaki kamu yöneticileri değiştirilir.

Vatandaşın vicdanında kanayan bir yara haline gelen TIR olayları var. Bu olayın mutlaka aydınlanması gerekiyor. Bunu açıklığa kavuşturacak olan bu üçlü koalisyondur. Bütün Avrupa ülkeleri Türkiye´nin terörist guruplara silah yardımı yaptığına inanıyor. Onun için bu olaya mutlaka bir açıklama getirilmelidir. Doğru ise bu yardımlar derhal kesilmelidir. Ülke içersinde birçok terörist gurupların olduğu iddia ediliyor. Bunlar araştırılıp sınır dışına çıkarılmalıdır.

En başta özgür Suriye militanlarının ülkemiz sınırları içersinde sayısının 12 bin civarında olduğu söyleniyor. Bu terörist guruplar ülkemiz sınırları içersinde olduğu müddetçe başımız beladan kurtulmaz. Bu guruplara eleman bulan evlerin olduğu. Bu evlerin yetkililer tarafından bilindiği iddia ediliyor. Bunlar kapatılmalı yetkililer hakkında soruşturma açılmalıdır. Ülkesinde en çok terörist gurup barındıra ülkelerden biri Türkiye olarak gösteriliyor. Türkmenlere yardımdan bahsediliyor.

Suriye´den gelen guruplar arasında bulunan Türkmenler sınırdan içeri alınmıyor. Kürt guruplar elini kolunu sallaya sallaya sınırımızdan içeri giriyor. Fakat Türkmenler alınmıyor. Onlarda biz Kürt´üz demek zorunda kalıyorlarmış. Hani bu iktidar Türkmenlere yardım ediyordu?

HSYK mutlaka ele alınıp iktidarın etkisinden kurtarılmalıdır. Derhal HSYK yapılanması değiştirilerek. Hâkim ve savcıların vicdanları ile karar vermeleri sağlanmalıdır. Çünkü hâkim ve savcılar kendi iradeleri ile karar veremiyor. İktidarı iradesi altında kalıyorlar. AKP´nin olduğu bir koalisyonda HSYK´nın yapılanmasını değiştirmek mümkün olmayacaktır. AKP yaptığı değişiklerden geri adım atmamaya özen gösterecektir. Onun için! AKP´nin olmadığı bir koalisyon vatandaşın beklentilerine cevap verebilecektir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11-06- 2015 M. KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44