Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KOALİSYONLARI BEĞENMEYENLER

KOALİSYONLARI BEĞENMEYENLER


Koalisyonlar olmasın diye milletten oy aldılar. Koalisyonları beğenmediler. Şimdi ittifakları getirdiler. İttifaklar menfaat birlikteliğine dönüştü. Koalisyonlar hizmet etmek için kuruluyordu. Milleti ayrıştırmıyorlardı.

Milleti birbirine düşman etmiyorlardı. Milletin lehine olan kanunları görüşüp konuşup çıkarıyorlardı.  Böylelikle hizmete devam ediyorlardı. İttifaklar menfaat ilişkisine döndü. Şurayı ben alacağım, burada sen aday gösterme pazarlıkları yapılıyor. Vatandaşın menfaatine olacak şeylerde bile birlik olamıyorlar. Ben onların olduğu yerde olmam gibi ipe sapa gelmeyen laflar ediliyor. Vatandaşın menfaati varsa.

Sende vatandaşın mecliste vekili isen her zaman vatandaşı koruyup kollaman gerekir. Bakın milletin menfaatine olacak olaylara bir bakalım. Seçimlerde 3600 göstergesini çıkaracaklarını vaat ettiler mi? Şimdi iki ortak mecliste oyları ile ret ediyorlar. Bu koalisyonda olsaydı meclisten geçerdi. Amma ittifak ortakları ret etti. Emeklilikte yaşa takılanların sorunu da İttifak ortaklarının oyları ile ret edildi. Asgari ücretlilerden vergi alınmasın teklifi de İttifak ortakları tarafından ret edildi. Bunlar koalisyon da olsaydı mutlaka çıkardı.

İttifakı bozdular ölçtüler biçtiler. Menfaatleri kaybolacak. MHP milletvekili ?anketler ve sokak AKP´nin zora girdiğini gösteriyor. Sarayın sıkıntıya gireceği gözüküyor. Şayet MHP ile ittifak yaparlarsa güzel şeyler olacak? diye beyanda bulundu. Bu beyana Devlet bahçeli ? arkadaşımızın beyanı partimizi bağlamaz? dedi. Bağlamazda neden hemen ittifak görüşmelerine başlandı? Biz yine koalisyon karşılaştırılmasına dönelim. Koalisyonda milleti ayrıştırma olmuyordu. Rakiplerini aşağılamak olmuyordu.

Rakiplerini vatan haini diye suçlamalar olmuyordu. Pekiyi ittifakta neler oluyor? Ona bakalım. Milleti ikiye bölüyorlar. Milleti kutuplaştırıyorlar. Karşılarında olanları terör örgütü yandaşı ilan ediyorlar. Yani terör örgütleri ile iş birliği yapıyorlar diyorlar. FETÖ örgütü yandaşı diyorlar. FETÖ örgütü ağzı ile konuşuyorlar diyorlar. Vatan hainliği ile suçluyorlar. Hele birde dinci yandaşları var ki? İnsana pes dedirtiyorlar. Bunları referandumda yaşadık. Hayır diyenler Müslüman ve Türk değildir diyenler oldu. Hayır diyenler kâfirdir diyenler oldu. Buna benzer neler söylemediler.  Bunlar ittifak yapanlar tarafından söylendi. İttifakı bozdular. AKP sözcüsü ?Tayyip Erdoğan bizim kırmızıçizgimizdir? dedi. Devlet bahçeli bu söyleme verdiği cevapta ise. ?Bizim kırmızıçizgimiz Türklüktür? dedi. Pekiyi şimdi ne oldu sayın bahçeli?

Türklük kırmızıçizginizdi? ?Biz her tür milliyetçiliği ayaklarımızın altına alış bir partiyiz. Hiç kimse bize Türkçülükler falan gelmesin? diyenlerle yine birlikte değil misiniz?  Andımız yargı tarafında geri getirilince iktidar karşı çıktı. Bu andımızın geri getirilmesine ?vesayetçi zihniyeti geri getirmeye çalışıyorlar? dediler. Bahçeli ?Türküm demek, doğruyum demek, çalışkanım demek ne zamandan beri suç oldu? diye çıkış yaptı. Şimdi yine onlarla birlikte değil misiniz? Bahçeli esti gürledi. Baktı ki olmuyor. Birlikteliğe geri dönmeye karar verdi. Daha ilk demecince Muhalefeti seçimlerde yaptıkları suçlamalarla itham etmeye başladı. Bakın seçimlerde cumhur ittifakın karşısında olanlar ne ile suçlandı ise ayni suçlamalar yine gündeme getirildi. Sayın Bahçeli muhalefeti FETÖ´cü olmaklar suçluyor. İyi güzelde?

FETÖ örgütünün her kurumdaki ayakları ortaya çıkarıldı. Pekiyi siyasi ayağı neden ortaya çıkarılmadı? Bunu kendine bir sordun mu? Yine muhalefeti Terör örgütü ile birlikte olmakla suçlayan Sayın Bahçeli şöyle bir geçmişe baktı mı? Habur giriş kapısında PKK militanlarının sınırdan içeri girmesi için. Oraya seyyar mahkemeyi muhalefet mi kurdurdu? Dolmabahçe sarayındaki mutabakatını muhalefet mi imzaladı? Diyarbakır da ki şovda kuzey Irak da ki Kürdistan da kilere selamı muhalefet mi gönderdi? HDP vekillerini İmralı ve kandile muhalefet mi gönderdi? Seçimlerde eylemsizlik kararı almaları için.

Öcalan´dan yardımı muhalefet mi istedi? Sayın bahçeli ?iktidar Öcalan ile gizili görüşmeler yapıyor? dediğinde. ?Görüştüğümüzü ispat etmeyen şerefsizdir? diye cevabı muhalefet mi verdi? Valilere orduya PKK´ya operasyon yaptırmayın talimatını muhalefet mi verdi? Sayın Bahçeli bunları unutmuş olamaz. Bunlar ortada dururken cumhur ittifakının karşısında olanları terör örgütleri ile birlikte oluyorlar demek doğrumudur? Sayın bahçeliye soruyorum. Neye dayanarak emeklilikte yaşa takılanların sonunu, asgari ücretliden vergi alınması önergesini ve 3600 göstergesini neden kabul etmediniz? Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne utlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ve mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!  

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26- 11- 2018 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44