Hedef (GÜNDEM)


KOMPLO TEORİLERİ

Çözülemeyen Üçgen Problemi Bermuda Şeytan Üçgeni


/resimler/2017-6/2/1109384647244.jpg

KOMPLO TEORİLERİ: Çözülemeyen Üçgen Problemi Bermuda Şeytan Üçgeni

Yıllardan beri inanılmaz teorileri sahne olan ve gerçekten açıklanamayan kazalara ve doğaüstü olayla şahit olunan, Atlantik okyanusunda ki Bermuda Şeytan Üçgeni, içerdiği gizemle pek çok araştırmacının hala ilgisini çeken esrarengiz bir bölgedir.

Bu Üçgen Nerede?

Miami, Porto Riko ve Bermuda adasının oluşturduğu hayali üçgen içerisinde bazı Paranormal olaylar ve açıklanamayan kazaların yaşanması üzerine dünya gündeminde popüler bir yer olmuştur. Bermuda Şeytan Üçgeni Açıklanamayan kaza ve Kayıplara Neden Oluyor?

/resimler/2017-6/2/1111562618663.jpg

Atlas okyanusunda yer alan bu üçgen,

UFO´lardan tutun, Okyanus dibinde yaşayan devasa ahtapot biçimindeki canavarların oluşturdu, kaza bela gibi pek çok teoriye sebep olmuştur. Bu problem üçgenin içerdiği sır perdesi hala tam olarak aralanamamıştır.

Bermuda Şeytan üçgeninde gerçekleşen gemi, tekne ve özellikle uçak kazalarının fazla olması ve geride hiçbir iz kalmaması nedeniyle zamanla ünlenmiştir. Bilim adamları tarafından Yapılan araştırmalarla fenomen olan Bermuda Şeytan Üçgeni, pek çok insan tarafından doğaüstü bir takım güçlerin yaptırımı olarak görülmektedir.

/resimler/2017-6/2/1109574335029.jpg

Bermuda Şeytan Üçgeninde Yaşanan Kazalar

54 uçağı 1947 yılında Bermuda Şeytan üçgeninde kayboldu.

1967 yılında Which gemisi, lüks bir yolculuk için Miami kıyılarından açılmış ve daha sonra tekne bir şey çarptığı sinyali verilmiştir. Sahil güvenlik ekipleri 20 dakika sonra gemiye ulaştıklarında gemiden herhangi bir iz bulamamışlardır.

Pi projects 2005 uçağı : 2005 yılında Bermuda Şeytan üçgeninde kaybolan uçaklardan biridir. Aynı şirketin 2007´de bir uçağı da Bermuda Şeytan üçgeninde kaybolmuştur

/resimler/2017-6/2/1110161366635.jpg

Esrarengiz Ostim gemisi

1881 yılında meydana gelen Bermuda Şeytan Üçgeni yönlendiren bir kaybolma olaydır. evlenirsin bu bölgede mürettebatsız boş bir gemi bulur. Terk edilmiş gemiyi kendine Bağlar ve içine 4 adet mürettebatını koyar. İki gemi yolculuklarına bu şekilde devam ederken bağladıkları gemi ipten koparak kaybolur. Çok geçmeden kayıp gemi tekrar bulunur ancak içerisindeki 4 mürettebat kaybolmuştur. Uçuş 19 Bermuda Şeytan Üçgeni´nin önünü arttıran ben ünlü uçak kaybolma vakasıdır. Amerikan Hava Kuvvetleri´ne ait uçaklar talim uçuşunu bu bölgede yaptığı sırada kaybolur. Uçakları bulmak için gönderilen Bir uçakta yine kendisinden haber alınamaz. 5 uçak kaybolmadan önce Telsiz´de yönlerini bulamadıkları şeklinde Çağrı yapmışlardır. Flight 441 uçak : Bermuda Şeytan üçgeninde birden gözden kaybolmuş ve yetkililer denize düşse de kesin bulunabileceğini açıklamışlardır. Ancak uçaktan hiçbir şekilde haber alınamamış ve izi bulunamamıştır. İlginç nokta ise kaptan hiçbir zaman SOS(acil durum çağrısı) yollayamamıştır. Master 2008 yılında tır isimli uçak 12 kişiyle birlikte yine Bermuda Şeytan üçgeninde yok olup giden uçaklardan biri olup listeye eklenmiştir. El Faro isimli gemi, 2013 yılında Bermuda Şeytan üçgeninde 33 mürettebatıyla kaybolmuş, Ancak bu kaybolma vakasında kasırganın sebep olduğu belirtilmiştir.

/resimler/2017-6/2/1110345898273.jpg

Neden Burası Esrarengiz "Ürpertici İddialar"

Bermuda Şeytan Üçgeni hakkında Dünya dışı varlıkların oluşturduğu manyetik alanların, uçak ve gemilerin ortada herhangi bir iz bırakmayacak şekilde tamamen kaybolmasına sebep olduğu şeklinde bir varsayım ortaya atılmıştır. Bir başka iddia da okyanusun derinliklerinde yaşayan devasa bir ahtapotun bu kazalara sebep olmasıdır.

Bermuda Şeytan Üçgeninde Dev Bir Ahtapot mu Tüm Bunları Yapıyor?

Atlantis Burada mı gömüldü?

Diğer bir popüler teoriler ise  Kayıp Atlantis Kıtası  nın bu bölgede bulunmasıdır. Buna göre kayıp Atlantis kıtası nın kalıntılarının oluşturduğu algılanamayan manyetik ya da Paranormal olay, uçakların ve gemilerin mürettebatı ile birlikte tamamen ortadan kaybolmasına sebep olmaktadır.

/resimler/2017-6/2/1110536836144.jpg

Atlantis Burada mı gömüldü?

Amerika´yı keşfeden Kristof Kolomb´un günlüklerinde de tam bu bölgede gökyüzünde açıklanamayan objeler gördüğünü yazması üzerine UFO teorisi Bermuda Şeytan Üçgeni üzerinde daha hakim bir teori olmuştur. Yine kendimizin yaptığı araştırmalar neticesinde ortaya çıkan bir diğer teori ise Yengeç ve oğlak dönencesi üzerinde bulunan ve özellikle deniz kıyısında bulunan bölgelerde, dünyanın manyetik yapısı sebebiyle bu bölgelerde aşırı enerji yoğunlaşmasının oluşması ve bu nedenle bu tip Paranormal olayların meydana gelmesidir.

Yine Çanakkale Bölgesi´nin de bu enlemde yer alması sebebiyle kayıp Norfolk Alayı hadisesi de Bu bağlamda değerlendirilebilir. Bermuda Şeytan Üçgeni ile ilgili son yıllarda yapılan araştırmalarda elle tutulur veriler elde edildiği iddia edilmiştir.

Bermuda Şeytan Üçgeni resmi olarak dünyanın en tehlikeli bölgelerinden biri olarak kabul edilmemektedir. Çünkü olayların hiçbirinin görsel kaydı mevcut değildir.

/resimler/2017-6/2/1111120742762.jpg

Bermuda Şeytan Üçgeni Bilimsel Olarak Kanıtlanıyor

Bermuda Şeytan Üçgeni olayının Aslında basit sebeplere dayandığı yine iddialara arasındadır. Bölgenin çok fırtınalı olması ve su altı akıntılarının yüksek seviyede olması, kazalara ve kaybolmalara sebep olduğu yönünde savlar ortaya atılmıştır. Bir çok örnekte Pusula hataları rapor edilmiştir. Bölgenin manyetik alanının değişmesi, Ayrıca Bermuda Şeytan Üçgeni bölgesindeki Adaları´nın sürekli birbirine benzemesi, sert hava koşulları, insan pilot hataları sebebiyle bu kazaların oluştuğu yönünde teori desteklenmektedir.

Bermuda Şeytan Üçgeni ile ilgili Gaz sıkışması teorisi ortaya atılmış, bu teori en destekleyici bilimsel açıklama olmuştur. Buna göre gaz sıkışmasına neden olan dünyanın en büyük sıcak su akıntısı Gulfstream, Meksika kıyılarından başlayarak İzlanda ya kadar uzanan Atlas okyanusundaki sıcak su akıntısıdır.

Bu sıcak su akıntısının Meksika Körfezi yani Bermuda Şeytan Üçgeni bölgesinde gemi kaybolma Uçak kazalarına neden olduğu teorisi bilimsel olarak sunulmaktadır. Bermuda Şeytan üçgeninde okyanus dibi, denizin dibinden çıkan doğal gazlar nedeniyle hidrat isimli Beyaz Tebeşire benzeyen bir maddeyle kaplıdır. Denizin dibine yollanan Sualtı kameralarında batan gemiler ve deniz dibinin, beyaz bir tabaka ile kaplı olduğu görülmüştür. Bu sebepten Gulfstream akıntısı yılın belli zamanlarında bu tebeşirimsi maddeyi eriterek yoğunlaşmasını sağlamaktadır. Hidratın suya karışmasıyla oluşan yoğunluk farkı, suyun yoğunluğunu azaltır. Bu sebepten gemilerin denizde suyun kaldırma kuvveti ile yüzmesi sebebiyle suyun gücü kaybolur ve gemilerin bir anda kendiliğinden Okyanus dibine inmesine sebep olmaktadır.

Yine bu hidrat maddesi eridiğinde gaz şeklinde gökyüzüne atmosfere karışır. Bu gaz yoğunluğu yine havadaki Etkiyi düşürür. Havadan hafif olan bu gazlar havanın yoğunluğunu azaltır. Özellikle pervaneli uçaklar da bu yoğunluk farkından etkilendiği için yine uçamaz hale gelir ve bir anda Okyanus dibine hiçbir iz bırakmadan gömülür. 

/resimler/2017-6/2/1111288868030.jpg

Bermuda Şeytan Üçgeninin Dibi

Bermuda Şeytan Üçgeni Batan Gemi

Yoğunluk eski haline döndüğünde Ortada hiçbir iz kalmaz ve bu şekilde kaybolma olaylarının esrarengiz Gizem perdesi içerisinde süre gelmesine sebep olur. Gaz sıkışması olarak öne sürülen bilimsel teori günümüzde sunulmuştur. Bermuda Şeytan Üçgeni hakkında en geçerli teori olarak kabul edilir. Bu iddianın doğruluğu Yukarıdaki diğer iddialar gibi tartışılmakta olup günümüzde popülaritesi Azalmış gibi görünse de Bermuda Şeytan Üçgeni, yıllardan beri hakkında pek çok teori ortaya atılan ve altındaki gizemi açıklanmaya çalışılan Fenomen bir bölgedir.

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31