Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KORKU MUTABAKATI

KORKU MUTABAKATI


AKP ile MHP bir araya geldiler Milli mutabakat anlaşması yaptılar. Bence bu mutabakat korku mutabakatıdır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçim barajı %51dır. Ancak % 51´ri bulan cumhurbaşkanı seçilecektir. İktidarın korkusu bu, bu oranı bulabilmek için. Bir destekçiye yani koltuk değneğine ihtiyaç vardı. MHP´yi ise baraj korkusu sardı. Onun için devamlı ittifaktan bahsetmeye başladı. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekili çıkarmıştı.

Kendi ayağına kendisinin kurşun sıktığını hiç düşünmeden seçim gecesi ne zaman erken seçim derlerse biz hazırız dedi. Zannetti ki erken seçim olunca oylarını yükseltip 80 milletvekilinden fazla çıkaracağın zannettiler. Fakat koalisyon oluşturmada gösterdiği yanlışlar, MHP ye pahalıya mal oldu. 1Kasmda yapılan erken seçimde. 40 milletvekili çıkarabildi. Eskiden barajı aşan parti 60-65 milletvekili çıkarıyordu.

Bunun sebebi ise seçimde oy kullanmayanların sayısını artmasından kaynaklanıyor. Bunu hiç kimse dikkate almıyor. Seçime katılma oranı artsa AKP de o kadar milletvekili çıkaramazdı. Devlet Bahçeli I kasım seçiminin yapılmasının baş aktörüdür. Çünkü koalisyonun kurulmaması için. Elinden geleni yaptı. Bu davranışı ile AKP´yi tek başına iktidar yaptı. Bundan dolayı MHP de huzursuzluklar başladı.

Partiden kopmalar başladı. Budan dolayı baraj korkusu sardı. Onun için AKP ile seçim mutabakatı yapmak mecburiyeti doğdu. Hatta bahçeli milletvekili seçim barajının 12 olmasını bile istedi. Amaç başka parti barajı açamasın kendisi AKP ortaklığı ile barajdan kurtulsun. Kurulacak hükümette görev alsın. Bu sayede de hazine yardımı almayı hak etsin. İki partini korkusu milli mutabakatı getirdi.

Birisi % 5´ri bulamamak korkusu yaşıyordu. Birisi de baraj korkusu yaşıyordu. Bu iki korku milli mutabakatı ortaya çıkardı. Milli mutabakat ülkenin âli menfaati olan konularda oluşur. Burada ülke menfaati yok. Burada kişisel menfaatler ön planda. Onun için bu milli menfaatin ülkeye faydalı olacağını beklemek hayal mahsulü olur. AKP iktidarı kaybedecek olursa bazı konularda hesap verme durumunda kalacaktır. Mesela bu Zarrab olayına adı karışan bakanlar hakkında soruşturma açılması kuvvetle muhtemeldir. Bu bakanlar hakkında soruşturma açılması çok kişiyi sıkıntıya sokacaktır.

Onun için iktidarı kaybetmemek için. Milli mutabakat sağlanmıştır. Hem de kiminle 7 Haziran seçimlerinden önce birbirlerine hakaretler yağdıran kişiler yani tabiri cağız ise düşman kardeşler arasında bu mutabakat sağlanmıştır. Bir birlerine söyledikleri birkaç kelimeyi aktarayım, Namussuzsun, Şerefsizsin, adisi gibi kelimeler. Bir insan kendisine söylenen bu sözleri hiçbir zaman unutmaz ve unutamazda. Böyle bir durumda acaba bunların birlikteliği ne kadar sürer.

Bahçeliye kalırsa 2024 senesine kadar. Bütün gücümüzle Tayyip Erdoğan´ı destekleyeceğiz diyor. Bunu söylerken de arkasında ne kadar destek bulabilecek? Oda meçhul gözüküyor. Son çıkışı ile yine epey oy kaybetti. Halen MHP den kopmamış kişiler. Bu milli mutabakat ilanından sonra, MHP´li arkadaşlarına çağrıda bulunuyor. Daha MHP de ne duruyorsunuz? Diye çağrıda bulunuyor. Bunun anlamı da MHP´den kopmaların olacağının göstergesidir. Bir daha üzerine basarak söylüyorum. Ülke menfaatinde ziyade kişisel menfaatin olduğu mutabakatlar uzun sürmez.

Madem mili mutabakat yaptınız? Hadi bakalım? Muğla´nın sınırları içerisinde olan. Keçi adasını yunanlılar işkâl etti. Geçtiğimiz günlerde bu adada adeta Türkiye ye meydan okurcasına gösteri yaptılar. Hadi bu adayı geri alın görelim. Bakınız 18 adayı demiyorum. Yalnız bu keçi adasını diyorum. Çünkü milli mutabakat ülke menfaatine olan konularda yapılır. Sizde milli mutabakat yaptığınıza göre. Milli değerlerimizi koruyun da görelim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere. Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!   NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!11-01-2018 Mustafa KOÇAL

      

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44