Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KRİZLER ÜLKESİ TÜRKİYE

KRİZLER ÜLKESİ TÜRKİYE


Acaba dünyada Türkiye´den başka bu kadar kriz yaşayan bir ülke var mıdır? Olduğunu tahmin etmiyorum. Çünkü bizde krizin menfaate çevrilmesi kadar kolay hiçbir şey yok. Rus uçağını düşürdük Rusya ile kriz yaşamaya başladık. İktidar bu arada hemen bir anket yaptırıyor. Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz sorusu sorulmuş olalı ki. Başkanlık sistemini isteyenlerin oranı % 53´çe çıkmış. Bu oran şimdiye kadar % 40 civarında idi. Aynen seçimlerde olduğu gibi.

Vatandaş kaosa ve krizi oy veriyor. Seçimden sonra bazı yetkililer vatandaş kaosa oy vermiştir demişti. AKP Ankara olayından sonrada anket yaptırdıklarını ve oylarının 4 puan artığını Davutoğlu kendisi söylemişti. Rusya krizinden sonrada anket yaptırmışlar. Bu sefer başkanlık sistemini isteyenlerin oranı artmış. Rusya krizinin başkanlık sistemine yansımasının sebebi ise hava sahamızın korunmasına dayalıdır. Uçağın düşürüldüğü günden beri bu konuda en çok konuşanın cumhurbaşkanının olmasıdır. Milli duyguları ateşleyen konuşmalar yapmasıdır.

Şimdi bu olayın sınırlarımızı korumak için yapıldığını düşünerek. Başkanlık sistemine evet diyenlere şunu sormak gerekir. Sınırlarımız dışında tek vatan toprağı olan Şah Süleyman türbesinin olduğu alanı terk ettiğimizde. Neden sesleri çıkmadı? Ege denizinde 16 ada, adacık ve kayalıklar Yunanistan tarafından istila edildi. Neden bunlarla ilgili olarak ses çıkarmadılar da? Rus uçağının 17 saniye sınır ihlalini milliyetçilik duyguları ile değerlendirdiler?

Bunun bir komplo olduğunu anlayamadılar mı?  Ona kalırsa Yunanistan uçakları defalarca hava sahası ihlali yapıyor. Rus uçağının düşürülmesinde ki amaç Rusya ile Türkiye´nin bir birine düşman olmasını sağlamaktı. Bunu da başardılar. Düşürülen Rus uçağının sistemlerine birilerinin dışarıdan müdahale ettiğini düşünenlerden biriside benim. Ben buna inanıyorum. Amerika Türkiye´nin Rusya ile yakınlaşmasını senelerdir istemez. Çin ile füze konusunda anlaşma imzaladık. Çin Suriye konusunda Rusya ile müşterek hareket ettiği için. ABD bu füze anlaşmamızı iptal etmemizi istedi. Bu isteğe dayanarak, füzeyi biz kendimiz yapacağız anlaşmayı diye iptal ettik. Amerikan´ın orta doğuda bir İsrail´i var.

Şimdi orta doğuda Rusya´nın da bir İsrail´i olmuş oldu. Artık Rusya Suriye sayesinde ak denize inme amacına ulaşmış oldu. Şu anki orta doğu üzerinde bir şeyler elde edebilmek için birçok Avrupa ülkesi ak denizde bulunuyor. Biz şimdi başlığımıza dönelim. Her krizden menfaat sağlayan iktidar, yine menfaat peşinde Musul krizi bunun için çıkarılmış olabilir. Musul krizinin nasıl aşılacağı şu an belirsizliğini koruyor. Irak birleşmiş milletlere şikâyet etti. Birleşmiş milletler nasıl bir karar verecek. Bekleyip göreceğiz. Cumhurbaşkanı askeri oradan çekmemiz mümkün değil diyor. Birleşmiş milletler Irak´tan askerinizi çekin derse ne yapacağız? Bu askeri birliğimizin Barzani´nin peşmergelerine eğitmek vermek için Irak da bulunduğu iddia ediliyor. Burada tezatta düşülüyor.

Hem birliğimizi IŞİD tehdidinden korumak için takviye gönderiyoruz deniliyor. Askeri birliğimizin güvenliğini sağlamak amaçlı ise bu birlik kimin askerlerine eğitim veriyorsa. Onlar bu eğitim verenlerin güvenliğini sağlamakla mükelleftir. Musul krizi ile Irkla da aramız bozuldu. Bağdat da yapılan gösterilerde bayrağımızı dahi yaktılar. Artık sınır komşularımız içersinde tek dostumuz Barzani kaldı. Ne kadar dost olduğu tartışılacak bir komşumuzdur. 2006 senesinde dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan Barzani için. Muhatabımız değildir. Bizim muhatabımız Irak merkezi hükümettir diyordu. O dönemde Barzani. Türkiye´den kuzey Irak´a kaçan PKK militanlarının iade edilmesini isteyen Türkiye için. Bırakın PKK militanını vermeyi. Türkiye ye bir Kürt kedisini bile vermem demişti. Bunu söyleyen Barzani den iktidarın ne beklentisi var.

Bunu anlamak mümkün değil. Barzani ye aşiret reisi diyenler şimdi onu saraylarda ağırlıyor. Bu Barzani değil mi? Terör örgütü PKK ve PYD´ ye destek veren. Barzani´nin amacı IŞİD´ın elinde bulunan petrol yataklarını geri almaktır. Türkiye sayesinde bu petrol yatakların geri alabilir ise. Böylelikler petrol yataklarının sahibi olacak. Bizde ondan petrol alacağız. Barzani ile ilişkilerimizi sürdürmenin amacı bu menfaate dayalıdır. Irak ile kriz çıkardık. Sanki başımızda kriz yokmuş gibi birde Irak krizi çıktı başımıza. Doğuda artık dağda ovada değil. Şehirlerin göbeğinde sokak savaşı yapılıyor. Her gün sivillerden ve emniyet güçlerinden hayatını kaybedenler oluyor. Günlerdir ilçelerden PKK militanlarını çıkaramıyoruz. Böyle bir kriz başımızda varken. Rusya krizi çıktı.

Arkasından ırak krizi geldi. Bu krizlerin neye mal olacağını düşünemeyen vatandaş bu krizlerin destekçisi oluyor. Bu krizlerin başkanlık sistemi ile aşılacağını düşünüyor. Hâlbuki tutarsız bir dış politika yüzünden bu krizlerin oluştuğunu idrak edemeyenler çoğunluktadır. Şimdi iktidar bu ırak krizinden sonrada bir anket yaptırır. Yine başkanlık sistemini isteyenlerin oranı da artar. Ben zannetmiyorum bu anketin doğru olduğuna bu anketlerle olgu oluşturuluyor. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13-12- 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44