Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KUDÜS İÇİN MİTİNG YAPILACAK.

KUDÜS İÇİN MİTİNG YAPILACAK.


AKP genel başkanı İstanbul yeni kapıda Kudüs için miting yapılacağını açıkladı. Miting bir yaptırım aracı olmayacaktır. Kudüs için yapılacak şeyler yaptırım maiyetinde olmalıdır. Bu yeni kapıda yapılacak miting seçim için yapılan bir miting olacaktır. Bu miting yaptırım aracı değildir. İsrail ile ticari anlaşmalarımız var. İsrail´in direncini kırmanın ve yalnızlaştırmanın yolları yapılmalıdır. Tohum anlaşmamızı askıya almalıyız.

Enerji anlaşmamızı iptal etmeliyiz. Onların petrolünü taşımayı bırakmalıyız. Tayyip Erdoğan İsrail´den aldığı Yahudi madalyasını geri iade etmelidir. Elçimizi çekmeliyiz. Bütün İslam ülkeleri İsrail´den elçilerini çekmelidir. İsrail ile her türlü sosyal, siyesi, ticari ilişkiler kesilmelidir. İslam ülkeleri İsrail ile başa çıkmak istiyorlarsa birleşmelidirler. Ve İsrail ile ilişkilerini kesmelidirler. İşte o zaman İsrail bölgede yalnızlığa terk edilmiş olacaktır.

İktidar bunları yapmıyor. Anlaşılan İsrail ile ilişkileri kesmek istemiyor. CHP İsrail ile ilişkilerin mecliste görüşülmesi için meclis başkanlığına önerge veriyor. AKP milletvekilleri tarafından ret ediliyor. Hâlbuki mecliste görüşülse ne yapılacağına meclis karar verecek.  En doğru yol bulunacak. Her nedense böyle olaylarda CHP destek vermek için önerge veriyor. Ne hikmetse AKP her defasında ret ediyor. FETÖ örgütü için araştırma komisyonu kurulsun diye. CHP önerge veriyor. İktidar ret ediyor. Ondan sonrada muhalefetin hiçbir olumlu hareketi olmuyor diyorlar.

Ülkenin sorunlarının mecliste çözülmesi en doğru yoldur. İktidar ülkenin sorununu kendi partisinin sorunu gibi görüp kendisi halletmek istiyor. Onda da başarılı olamıyor. Onun için sorunlar çığ gibi büyüyor. Bir türlü çare bulunamıyor. Bu Kudüs olayında da ayni şeyler yaşandı. Muhalefet anlaşmaların gözden geçirilmesini istiyor. Onun için meclis başkanlığına önerge veriyor. Ret ediyorlar. Gizli sözleşmeler varsa onları gözden geçirelim diyen muhalefete hemen ret cevabı veriliyor. Yeni kapıda yapılacak mitinge muhalefet gitmez.

Neden gitsin ki? Çünkü bu mitingi AKP kendisi için yapıyor. Mitingle yaptırım uygulaması olmaz. Bu miting milletin gazını almak için yapılacak bir miting olacaktır. Muhalefetin bu mitinge geldiğini farz edelim. Ve muhalefet liderine söz verilecek mi? Ben muhalefet liderine söz verileceğini zannetmiyorum. İktidar zaten gelmelerini istemez. Çünkü iktidar o mitingde muhalefete eleştiri oklarını kullanacaktır. Kudüs için gelenler ile kalabalık olacaktır. İşte bu kalabalığı iktidar değerlendirmek için. Muhalefeti eleştirecektir. O kadar kalabalık gelmiş iktidar bu fırsatı kaçırır mı?

Kudüs olayı bu noktaya gelmiş. Artık buna kalcı bir çözüm bulunmalıdır. Kalıcı çözümünde İsrail´i bölgede yalnızlaştırmak olmalıdır. Bunu da Türkiye´nin tek başına yapması netice vermez. İslam ülkelerine çağrı yapmalıdır. Mısır, Suudi Arabistan ve Katar Amerika´nın güdümünde hareket ediyor. Bu ülkelerinde bölgenin selameti için İsrail´e karşı tavır almalıdırlar. ABD´nin güdümünden çıkmalıdırlar. Kürecik radar üssü derhal kapatılmalıdır. Bu radar üssünün kuruluş nedeni? İsrail´i korumak için kurulmuştur. Bu radar üssünün komutanı bizden olacaktı. Bu radar üssü kurulurken iktidar radar üssünün komutanı bizden olacak demişti. Ne yazık ki? Radar üssünün komutanı Amerikalı oldu. İran´dan İsrail´i korumak için kurulan bir radar üssüdür.

Bakalım bu yeni kapı mitingine milletin ittifakından katılan olacak mı göreceğiz. Katılan olmadığında iktidar bunlara ne diyecek göreceğiz. İktidar bu mitingde kendi partisin amblemini kullanacak mı bakalım? Şayet parti mitingi yapmıyorlarsa kullanmamaları gerekir. Göreceğiz bu mitingin ne için yapıldığını. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 17-05- 2018 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44