Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KUMPAS MAĞDURLARININ DURUMU NE OLACAK

KUMPAS MAĞDURLARININ DURUMU NE OLACAK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

2009 senesi de dalga galga göz atılar olurken. Başbakan Tayyip Erdoğan “ eğer bugün hâkimlerimiz hiçbir baskı ve tehdide boyun eğmeden görevini yapabiliyorsa güven verici bir gelişmedir. Bundan kim neden rahatsız olabilir? Bunu kim neden engellemeye çalışabilir? Bakınız ortada son derece ağır. Son derece vahim iddia var. Anayasamıza yasalarımıza göre suç teşkil eden ithamlar var. Bırakın yargı işlesin, bırakın hukuk işlesin. Bırakın ak ile kara ortaya çıksın. Süreci bulandırarak hâkimleri, savcıları tehdit ederek hiç kimse bir yere varamaz” demişti. Başka bir beyanında “askeri vesayeti kaldırıyoruz. Bu davanın savcısıyım” demişti. Şimdi savcılığı bırakıp Ergenekon ve balyoz davalarının avukatı gibi konuşmaya başladı. 14 – 01- 2014 tarihinde gurup toplantısında “ yasa dışı dinlemelerle, sahte delillerle, tasarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla. İnsanların nasıl mahkûm edildiğini bugün çok daha belirgin bir şekilde görebiliyoruz” demişti. Yine bir mitingde İlker Başbuğun serbest bırakılmasını değerlendirirken, Paralel devleti işaret ederek, “ balyoz davasını alelacele hallettiler. Ergenekon davasında halen gerekçeli karar hazırlanmadı. Burada bir kata külli olduğu çok açık. Bu davalarda haksızlığa uğrayan insanlar var” demişti.

Davalar başladığı zamanki konuşmaları ile sonraki konuşmaları arasında 180 derece bir dönüş var. Önce ben “bu davaların savcısıyım” demiş olmasına rağmen. Cemaatle iktidarın arası bozulduktan sonra bu davaların avukatı gibi konuşmaya başladı. “Çok safmışım! Beni kandırdılar” dedi. Bu bir ülkenin başbakanı için çok acıdır. İstihbarat kurumları, emniyet, ordu ve diğer kurumlar emrinde olacak. Bir sürü danışmanın olacak “çok safmışım! Beni kandırdılar” diye dert yanılacak. Bu elinde bu kadar imkânı olan bir kişi için çok acıdır.

Bu kurulan kumpas yüzünde yüzlerce insanın mağdur olduğu su yüzüne çıkmış olmasına rağmen. Hala bu mağdur olanlar için bir girişim yapılmadı. Sözde mecliste bir komisyon kurulacaktı. Hala ses seda yok. Bu olay kamu vicdanının kanayan bir yarasıdır. Bu yaranın daha fazla kanamasının kimseye faydası yoktur. İktidar kendi menfaatine olacak olaylarda gece gündüz demiyor. Gerekeni yapıyor. Yüzlerce mağdur olup ta acı çeken. Bu insanların daha fazla acı çekmelerine seyirci kalınmamalıdır.

Bunların içersinde yaşı ilerlemiş olanlar var. Hasta olanlar var. Ailelerinde ve sevenlerinin içersinde hasta olup da, bunları dört gözle bekleyenler var. Her gün gözyaşı döken analar babalar var. Babalarının sevgisine muhtaç kalmış çocuklar ve torunlar var. En önemlisi kurulan bir kumpas yüzünden haksız yere senelerini dört duvar arasında geçirmişler. Bir ışık ortaya çıkmış. Işığı bunlara doğru yaklaştırıp ta, karanlıktan kurtarma yerine ışığı onlardan uzaklaştırıyoruz. İnsanoğlunun yarına çıkacağına garantisi yoktur. Akşamda sabaha, sabahtan akşama çıkacağımızı kimse bilemez. Allah geçinden versin. Yarın özgürlüğüne kavuşmadan bir ölüm olayı olursa vicdan azabından kurtulamazsınız. Böyle bir durumda eşi, çocuğu, annesi, babası sitem ederlerse nasıl cevap vereceksiniz.

Haksız yere senelerini kaybeden bu mağdurlar. Sizlere hakkını helal ederler mi bilemiyorum?  Yöneticilerin görevi halkının haklarını korumaktır. Bu mağdur edilenlerin mağdur olmalarını sağlayan ve mağdur olmalarını görmezlikten gelenlerde helalleşmelidirler. Çünkü mağdur olmalarına sebep olmanlar da hakları vardır. İktidar acilen bu kanayan yaraya mehlem olacak çareyi bulmalıdır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  21 – 04 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44