Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KURALLARA UYGUN SEÇİM OLSUN

KURALLARA UYGUN SEÇİM OLSUN


Her şeyde bir kural vardır. İnsani kural vardır. İslami ahlak kuralı vardır. Adabı mahşer et kuralları vardır. Bu kuralara uyulduğunda olumsuz hiçbir olayla karşılaşmazsınız. İnsani kuralların ana öğesi yaratandan dolayı yaratılanı sevmektir. Beni yaratan Allah karşındaki kişiyi yaratmıştır diye düşünerek karşındakini de sevmektir. Yaratıştan birimize üstünlüğümüz yoktur. Hepimiz Allahın birer aciz kuluyuz. Birbirimize üstünlüğümüz yalnız kariyer üstünlüğüdür. İnsani olarak birbirimizi sevmek gerekir. Onun için birbirimizi kırmadan onuru ile oynamadan bir arda olmamız gerekir.

Gelelim İslami ahlak kurallarına. İmanın şartını kabul eden Müslüman´dır. Bu Allah ile kul arasındadır. İslam´ın şartın yerine getiren mümindir. Buda Allah ile kul arsındadır. Birde İslami ahlak kuralları vardır. Bu toplumu ilgilendiren bir kuraldır. Günlük yaşamımızın her anında karşılaşacağımız bir kuraldır. Şimdi gelelim esas meselemize. Seçim propagandaları başladı. Ortalık daha ilk günden toz duman.

Daha ilk günden seçim propagandalarına kan bulaştı. İncir çekirdeğini doldurmayacak mesele yüzünde. Sadet partisi taraftarları ile MHP taraftarları arasındaki afiş asma yüzünde kavga çıktı. Neyi paylaşmıyorsunuz? Alt tarafı bir afiş asmaktır. Hattı zatında afiş bahanedir. Birilerinin maşası olmaktır. Allah aklı insanlara kullanın diye vermiştir. Birilerinin maşası olanlar aklınızı kullanın. Başınıza bir iş geldiğinde sizi kullananlar kendilerini kurtarır. Amma olan size olur. Karşınızdakinin yerine kendinizi koyun. Bu ülke size de yeter bir birinize saldırdıklarınıza da yeter. Var mı? İslami ahlakta küçük bir mesele yüzünde birbirinizi yaralamak? Diyelim ki Allah göstermesin. Birisini öldürdünüz.

Hayatınız boyunca vicdan azabı çekeceksiniz. Allah ben her şeyi af ederim. Fakat üzerinde kul hakkı olanı af etmeyeceğin buyuruyor. O öldürdüğünüz kişinin ve yakınlarının sizin üzerinde hakkı oluşmuştur. İşte bu hakkı olan kişiler hakkını helal etmedikçe Allah da sizi af etmeyecektir. Onun için aklınızı kullanın birilerinin maşası olmayın. Benim aciz hane tavsiyemdir. Bakın âlimlerden birisi ne diyor. ? Bir kişi bütün peygamberlerin ibadetini yapsa, üzerinde tırnak ucu kadar birisinin hakkı olsa bu hak üzerinden düşmeden cennete giremeyecek? diyor. Onun için birbirinizde hak yaratacak olayların içerisinde kesinlikle olmayın. Birileri ikballerini koruyacak diye kendinizi ateşe atmayın.

Gelelim seçim propagandasını yürütenlere. Demokrasi kuralları ve İslami ahlak kuralları içerisinde propagandanızı yürütün. İnsanları kamplara bölüştürmeyin. Bu vebalin altında kalırsınız. Rakipleriniz hakkında aşağılayıcı, küçük düşürücü, onur kırıcı sözlerden sakının. Demokratik hak kullanımını eşit şekilde kullanın. Yasakçı zihniyetten kaçının. Herkes bu ülkeye hizmet etme sevdasındadır. Yetki bende güç bende derseniz, karışınızdakilerin hakkını çiğnemiş olursunuz. Demokrasi ve İslami ahlak kuraları içersinde hareket edilmesi en doğru harekettir.

Meydanlara bakıyorum! Sanki bu ülkenin insanları değillermiş gibi birbirlerine ver yansın ediyorlar. Önce liderlerin kendilerine yakışacak şekilde hareket etmeleri gerekir. Çünkü arabanın ön tekeri nereye giderse arka tekerlerde oraya gider. Liderin hal ve hareketleri aşağıdakilere de örnek olur. Seçimler demokrasi kurlar içerisinde olmalıdır. Görsel basın ve gazeteler taraflı olabilir. Bunlar adil hareket etmeye bilir. O zaman yönetimde olanlar bunları uyarması gerekir. Tabii ki ülkede demokrasiden bahsediliyor ise. Yasakçı zihniyet olmayacak deniliyor. O zaman TRT bütün partilere eşit davransın.

İktidar ülkenin bütün nimetlerinden faydalansın istediği gibi hareket etsin. Muhalefet bu ülkenin muhalefeti değilmiş gibi muameleye tabi tutulsun. Nerede kaldı eşitlik kuralları?  Nerede kaldı demokrasi kuralları? Nerede kaldı İslami ahlak kuralları? Muhalefeti olmayacak konularla itham etmek hangi kuralda var. Ülkenin yarısından fazlasını hain olarak itham etmekle lider olunmaz. Lider demek bütün vatandaşlarını ayırt etmeden kucaklamakla olur. Bizden olanlar! Bizden olmayalar diye ayırt edilirse yalnız kendinden olanların lideri olunur. Lider demek herkesi kucaklayan ve herkese eşit mesafede olanlar liderdir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  

                                                              28-05- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44