Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KÜRDİSTAN GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

KÜRDİSTAN GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İktidarın Öcalan ile yaptığı gizli görüşmeler nihayet ortaya çıkmaya başladı. BDP devamlı Kürdistan diyordu. İktidardan sen ne diyordun diyen olmuyordu. 6,7 ay önceydi. Hüseyin çelik kuzey Irakta Barzani’yi ziyarete gitti. Orada kendilerini karşılayanlarla tokalaşmadı. Çak yaptı! Ülkemizde çak bir başarıdan sonra yapılır. Ayrıca “Osmanlı zamanında da buraya Kürdistan deniyormuş. Benimde Kürdistan dememde sakınca yok” demişti. Buda yapılan gizli görüşmelerde Kürdistan’ın ismi konmuş demektir. İkinci bir olay Öcalan Mandela’nın cenaze merasimine çiçek gönderiyor. Bu çiçeği Kürdistan adına gönderiyor. Başbakanın tarihi gün dediği, Diyarbakır’daki Barzani buluşmasında Kürdistan halkına selamlarımı gönderiyorum demesi işin resmiyet kazandırmasının öncülüğü olmuştur. Bu Kürdistan meselesinin yemeği pişirilmiş sıra yemeği yemeye gelmiş. Senelerce bebek katili denilen şahıs bu iktidar döneminde muteber adam yapılmıştır. Ömür boyu hapse mahkûm olmuş. Ve onun mahkûmiyetini çekmesi için ada boşaltılmış bir mahkûm. Cezasını çektiği yerden dünyaca tanınan Mandala için cenazesine Kürdistan adına çiçek gönderme cesaretini gösterebiliyorsa. Olay bitmiştir demektir. Başbakan kendisi Kürdistan kelimesini telaffuz etmekle bunları iyice cesaretlendirmiştir.

AKP’nin meclise sunduğu 2014 bütçe sunuş belgesinde dahi Kürdistan kullanılmıştır. Buda ilk defa olan bir olaydır. Bu bütçe sunuş belgesine konulması dahi anayasa ihlal suçudur. Anayasada toprak bütünlüğü vardır. Bu olayla ülkenin bir kısım topraklarında başka bir devletin varlığını kabul etme anlamına gelmekte dedir. Bütçe görüşmelerinde bölücü örgüt yandaşları kürsüden devamlı Kürdistan kelimesini kullanıyorlar. Ve Kürtçe kelimeler konuşuluyor. Ucundan kıyısından konuşulurken artık alenen konuşulmaya başlanmıştır.

Başbakan ikide bir “nereden nereye geldik” diyor. Evet, nereden nereye geldik. Bitme noktasına gelmiş terör örgütü ile masaya oturularak nerelere geldik.  Analar ağlamasından bütün ülkeyi ağlar hale getirdiler. 2002 senesinde bu tarafa 1.200 şehit verdik. Bu gencecik fidanların şehit olmalarına mı yanarsın?  Büyük devletin topraklarının bir parçasının terör örgütünün eline geçmesine mi yanarsın? Ülkenin itibarının zedelendiğine mi yanarsın? Hala tek vatan, tek dil,  tek bayrak, tek millet diyenlerin sözlerine mi yanarsın?  Bu milletin aptal yerine konmasına mı yanarsın? Doğuda başka telden konuşan, batıda başka telden konuşan başbakanın konuşmalarına mı yanarsın?

Şu kadar zamandır şehit gelmiyor diye övünenler. Siz ne kadar övündü iseniz bizler de o kadar kuşkulanıyorduk. Referandumda neden şehit gelmediğini bildiğimiz için. İçimizde bir kuşku vardı. Acaba bizi kuşkulandıran nedir? Diye merak ediyorduk. Karşımıza Kürdistan çıkıverdi. Kuşkulanmakta haklıymışız. İktidar övündükçe eyvah diyorduk. Barış süreci diye tutturdular. Bu sürece karşı çıkanlara “bunlar anaların ağlamasını istiyorlar. Bunlar kandan nemalanıyorlar” diyenlere soruyorum. Anaları ağlatmala kalmadığınızı, bütün anaları ağlattığınızın farkında değimlisiniz? O analar evlatları ile birlikte öldüler. Şimdi onları bir defa daha öldürdüğünüzün farkında mısınız?  Ağlayan Türk analarıdır. İktidarın yok etmeye ve yok saydığı analardır. Her icraatla Türkler ağlatılmaya çalışılıyor. Kürdistan gündemden düşmüyor.

Bu Kürdistan yalnız doğuda verdiğimiz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıyor. Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da büyük meydan muharebesinde canlarını veren atalarımızın da kemiklerini sızlatıyor. Bu ülkeyi düşman istilasından kurtaran ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Atatürk’ün kemiklerini de sızlatıyor. Bu ülkede Kürdistan resmen ilan edildiği gün, bu ülkede yas ilan edilecektir. İktidar bayram yaparken bu ülkenin halkı şehitleri için verilen toprak parçası için yas ilan edecektir. Ülkeyi bu duruma getirenlerin kılı bile kıpırdamıyor. Türk halkı biat eden halk değildir. Amma! Küçük menfaatler için biat edenler hem kendilerine hem de ülkeye ihanet ediyorlar. Bu vebalin altında ezileceklerdir. Bu vebale ortak olmamak sizin elinizde biat etmekten vazgeçin. Kendi kimliğinize bir an önce dönün yoksa bu vebale ortak olacaksınız. Kürdistan’ı içersine sindirebilene diyecek bir sözüm yoktur. Artık bu olayları görüp de uyanmayan uyumaya devan etsin. Uyandığında iş işten geçmiş olacaktır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları! 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

13- 12 – 2013 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44