Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KÜRT SORUNU YOKMUŞ

KÜRT SORUNU YOKMUŞ


 

Tayyip Erdoğan Kürt sorunu diye bir sorun yok dedi. 2004 senesinde bir âlimler gurubu çıktı ortaya. Biz iktidarla PKK arasında ara buluculuk yapacağız dediler. Tayyip Erdoğan ile görüştüler Diyarbakır'a gittiler. Orada kimlerle görüştülerse görüştüler. Döndüler Tayyip Erdoğan bunları yine kabul etti. Demek ki konuşmaları Tayyip Erdoğan'ı etkilemiş ki. Tayyip Erdoğan ben Diyarbakır'a gideceğim dedi. Bu olaydan önce tarihini tam hatırlamıyorum. Ya bir sene ya da 7-8 ay önce idi. Norveç gezisine gitmişti. Orada Tayyip Erdoğan'ın önüne 4-5 genç çıkıyor. Biz Kürdistan devletinin konsey üyesiyiz. Kürt sorunu ne olacak diyorlar. Tayyip Erdoğan Kürt sorunu diye bir sorun yok. Terör sorunu var, diye. Cevap veriyor. Gelelim o âlimlerin Diyarbakır‘a gidip geldikten sonra.  Ani bir kararla Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a gitmesine. Bitmemiş TOKİ evlerinin anahtar teslimi için Diyarbakır'a gitti. Orada halka hitap ederken Kürt sorunu benim sorunum. Bu sorunu ben halledeceğim. Devlet hata yapmıştır” dedi. Norveç de önüne çıkanlara Kürt sorunu yok dedi.  Diyarbakır da Kürt sorunu benim sorunum bu sorunu ben halledeceğim dedi. O gün bu gün olay Kürt sorunu olarak bu günlere kadar geldi. Terör örgütü Kürt sorunu yoktu da neden eylemler yaptı? İktidar olarak siz bunların yerleşim yerlerimizin isimleri Kürtçeye dönüşsün demelerine neden izin verdiniz? Bu bir Kürt sorunu değil miydi? Anadilde eğitim dediler. Kürtçe eğitim verecek özel okulların açılmasına neden izin verdiniz? Bu bir Kürt sorunu değil miydi? Neden TRT 6 kanalı kurdunuz? Bu kanal devamlı Kürtçe yayın yapsın diye değil miydi?

Öcalan kimlerin lideri? Kürtlerin lideri değil mi? Madem Kürt sorunu yok. Öcalan ile neden gizli görüşmeler yapıldı? Kürt sorunu yok ise. Terör sorunu varsa. O zaman Öcalan ile değil de Kandildekilerle görüşme yapmanız gerekmez miydi? Gelelim en önemli noktaya. Kürtlerin anayasadan Türk kelimesinin çıkarılmasını istemeleri laf olsun diye midir? Adamlar Türk kimliğini kabul etmiyorlar. Biz Kürt kimliği istiyoruz diyor. Bu Kürt sorunu değil midir?  Kendileri Kürtçe antlarını kendi çocuklarına öğretiyorlar. Bizim andımız gibide değil. Öldürmeden ölmeden bahseden bir antları var. Amma andımız yasaklasın diyorlar. İktidar da andımızı onlar istedi diye kaldırıyor. Bahane olarak da ırkçılık içerdiği için kaldırdık diyorlar. Irkçılık dediğiniz olayı kim istedi Kürt ırkından olanlar istemedi mi? Nasıl buna Kürt sorunu yok diyebilirsiniz? Tek dil, tek bayrak, tek millet, tek vatan diyorsunuz?  Onlar ne diyor iki dillilik demiyorlar mı? Kürtçenin de resmi dil olmasını istemiyorlar mı? Madem tek bayrak deniyor. Neden doğuda PKK bayrakları kullanılıyor?  O bayrak Kürtlerin bayrağı değil mi? Tek millet deniyor! Hangi tek millet? İktidarın dahi Türk milleti diyemediği bu millet dediği millet, hangi millet? İsimsiz millet olmaz! Kürdistan devleti Kürtleri kapsamıyor mu? Bunların hepsi Kürt sorununun olduğunun bir göstergesidir. Kürt sorunu yoksa Öcalan ile görüşmeleri kesin. Terör örgütü ile görüşün. Kürt sorunu yoksa terör sorunu vardır. Teröristlerin lideri de kandildedir.

Kürt sorunu yok ise? Ne sorunu olduğunu söyleyin?  Barış süreci diye başlattığınız süreç. Terör süreci midir? Yoksa Kürt süreci midir? Bu süreç Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorunu benim sorunum. Bunu ben halledeceğim dediği sorunun sürecidir. Bütün dünya bile Kürt sorunu diyor. Biz Kürt sorunu yok diye avutuluyoruz. 

Esas sorun bundan sonra çıkacak. 50 milyon türkü yok sayıp. Anayasadan çıkardığınız zaman başlayacaktır. O zaman Kürt sorununu haletmiş olacaksınız. Fakat Türk sorununu ortay çıkaracaksınız. İktidar değil mi? Bazı yerlerden NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözlerini kaldıran. Burhan kuzu değil mi? Bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Onun için Türk kelimesini anayasa da kullanamayız” diyen. Şimdiye kadar bunlar Türkiye de yok muydu? Kürtler anayasadan Türk kelimesi çıkarılsın demelerinden sonra mı aklınıza geldi?

Rumların ve Yahudilerin böyle bir talebi olduğunu ben duymadım. Duyan varsa söylesin. 15 bin Rum var. 20 bin Yahudi var. 50 milyon Türk var. Şimdiye kadar bu ülkede ırkçılık, mezhepçilik konuşulmazdı. Bu iktidar döneminde rejim, ırkçılık, mezhepçilik konuşulmaya başlanmıştır. Şimdi Tayyip Erdoğan milliyetçi oylara gözünü dikti. Seçimlerde daha buna benzer konuşmalara şahit olacağız. Cumhurbaşkanı seçimine 10 gün kala da ben türküm demişti. Milletin gazını almak için. Çok söylemler duyacağız. Balıkesir de yaptığı konuşmayı doğuda yapmaz. Batıda tek dil, tek bayrak, tek vatan, tek millet der buları doğuda söylemez. Kürt sorunu yok diye oralarda söylemez. Nabza göre şerbet vermesini iyi becerirler. Saygılarımla.

                                                                  18 – 03 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44