Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


LANET OLSUN

LANET OLSUN


10 Ekim cumartesi günü Ankara da meydana gelen saldırıyı gerçekleştirenlere lanet olsun. Terörü besleyenlerin ve terör örgütünden menfaat sağlamak için kullananların Allah bin belasını versin. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet ailelerine sabırlar versin. Ülkemize bu acıyı yaşatanlara Allah iki cihanda gün yüzü göstermesin. Ülkemizin başı sağ olsun. Rabbim ülkemize böyle acıları bir daha göstermesin. Bu olayın sorumlusu kim? O olmuş bu olmuş hiç önemli değil. Bu ülkede bu olayların olması önemlidir. Orta doğu ülkelerinde böyle olaylar olurken. Bizim ülkemizde böyle olaylara fazla rastlanmıyordu. Ne zaman orta doğu ülkelerinin iç işlerine karışmaya başladık. Ülkemizde bu olaylar arttı. Şöyle geçmişe doğru gidiyorum. Hakan Fidanın MİT müsteşarlığına getirildikten sonra böyle olaylarını arttığını görüyorum. Cumartesi günü meydana gelen bu olayda güvenlik zafiyeti tartışması yapılıyor. Bu olay değil. Son zamanlar da olan olayların hepsinde güvenlik zafiyeti vardır. Bu olayın olacağı emniyete bildirilmiş. İlgili birimlerin bu olaydan haberi varmış. Söylenenlere göre bu olay için bilgi alamamışlar. Böyle bir olayın olacağı bilgisi varsa. O zaman bu toplantının yapılacağı yerde önlem alınırdı. AKP´nin miting yapacağı yerlerde nasıl önlem alınıyorsa, bu toplantının yapılacağı yerde de önlem alınabilinirdi. Gara giden üç yol var. Bu toplantıya gelenler bu yollardan gelmek durumunda. Bu yolların üzerine kuruldu kontrol noktaları. Burada herkesin üzerini ararsın. Nasıl AKP mitinglerine gidenler didik didik aranıyorsa buraya gidenler de aranabilirdi. Bu yapılmamış. Suruç da aynen böyle olmuştu. Arama emniyet tarafından yapılmamıştı. Güvenlik görevlilerine bırakılmıştı. Ne oldu? Canlı bomba elini kolunu sallıya sallıya toplantı yapılacak yere girmişti. Bu olayda içişleri bakanı sıhhiye meydanında önlem alındığını, toplanma yerinde alınmadığını söylüyor. Bu bir ihmaldir. İçişleri bakanı derhal istifa etmelidir. Bir Japon yeni yapılan köprüde halatın kopması ile bir işçinin ölmesi olayından sonra. Bırakın istifa etmeyi. İntihar etmişti. Hâlbuki hiçbir suçu yokken. Halatın hatalı yapımdan dolayı koptuğu anlaşıldı. Amma Japon çoktan intihar etmişti. Olayda güvenlik zafiyeti olduğu açıktır.

Başbakan Davutoğlu bu olaydan önce yaptığı miting konuşmasında ?ülkeyi hükümetsiz bıraktık mı? Diye miting alanındakilere soruyor. Tabi ki alandakiler bağırıyor. Hayır! Cevabı geliyor. Başbakan bu cevaptan çok mutlu oluyor, gülüyor. Bu olaydan sonra yaptığı açıklamada ise, ?bu hükümet AKP hükümeti değildir. Bu hükümet seçim hükümetidir? diyor. Bu hükümetin AKP hükümeti olmadığını söylemek abesle iştigal etmektir. Failler bulunmuyor diyenlere de ?Diyarbakır olayını gerçekleştireni bulduk. Ve yargıya teslim ettik?. Suruç olayının gerçekleştireni bulduk yargıya teslim ettik? diyor.  Suruç olayını gerçekleştiren canlı bomba idi. Orada param parça oldu. Bunu mu yargıya teslim ettiniz? O yalan bu yalan fili yuttu bir yılan buda mı yalan? Artık işiler bu söyleme getirdi. Bu hükümet APK hükümeti değildir. Seçim hükümetidir. AKP´yi yargılamayın. Yargılayacaksanız seçim hükümetini yargılayın demektir. Şimdi soralım Sayın Davutoğluna hükümetinizde AKP kimliği taşımayan bir kişi var mı?  Hepsinin AKP kimlikli olduğunu herkes biliyor. Siz ne kadar, AKP´yi bu iş için suçlamayın deseniz de. Biz sözde hükümetiz deseniz de. sorumlu AKP´nin genel başkanı ve hükümeti kuran kişisiniz? Bu olayı dahi istismar ederek siyaset yapmayı bırakın. Miting meydanlarında bize hükümet kurdurmadılar diye şikâyet ediyorsunuz. Hiç değilse bu olayı bari siyasete alet etmeyin. Gazeteci Davutoğluna soruyor. Kılıçtaroğlu bu olay için. Hükümete her türlü yardıma hazırız. Diyor. Siz ne dersiniz? Dediğinde. Bu yardımı baştan yapsalardı. Zamanında birlikte hükümetti kursaydık. Belki bu noktaya gelinmezdik. Demekle suçu başkalarının üzerine atmaya çalışmış oluyorsunuz. Hükümeti kurmayı hiçbir zaman düşünmediğinizi bilmeyen yoktur. Milleti aptal yerine koymayın. Koalisyon hükümetinin kurulmasını istemeyen AKP´nin kendisidir. 7 Haziran seçiminden sonra Burhan Kuzu ? halk kaosu benimsemiştir? demedi mi? Bu olaydan sonrada ? işte bende bunu söylemiştim? diyor.

Bu alçakça kalleşçe yapılan bu olayın sorumlusu iktidardır. Bu olayın faillerini ortaya çıkarmakla sorumlu olan iktidardan başka kimse değildir. İçişleri bakanına gazeteciler tarafından soruluyor. Güvenlik zafiyeti var mı? Sorusuna hiç düşünmeden güvenlik zafiyeti olduğunu düşünmüyorum diyor. Olayın sıcak olduğu bir saate bunu söylüyor. Hiç değilse olay hakkında geniş bir bilgi almadım. Araştıracağım güvenlik zafiyeti varsa. Gerekli soruşturmayı açtırırım derse millete güven vermiş olur. Amma olay sıcak iken güvenlik zafiyeti olduğunu düşünmüyorum, derse. Millete güven vermemiş oluyor. 95 kişinin öldüğü olayda bunu söylüyorsa. Güvenlik zafiyeti olan bir olayda kaç kişinin öleceğini siz düşünün. Olayda güvenlik zafiyeti olduğu gibi ihmalde söz konusudur. Bu olaydan da sorumlu iktidardır. Hükümet AKP hükümeti değildir. Seçim hükümetidir diyerek. Sorumlu yokmuş gibi davranılması acizliğin göstergesidir. Allah böyle acı günleri ülkemize bir daha yaşatmasın. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin feryatları yürekleri dağlıyor. İnsan olan, içersinde birazcık insanlık duygusu olan, bu olaylara sessiz kalamaz. Allah yaralılara acil şifalar versin. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12 ? 10 ? 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44