Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


LOZAN ANLAŞMASI

LOZAN ANLAŞMASI


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Yunanistan cumhurbaşkanı ile konuşmasında Lozan anlaşmasının güncellenmesini talep etti. Yunanistan cumhurbaşkanı ben sizin kadar yetkiye sahip değilim. Bu meseleyi hükümet ile konuşun dedi. Bazı açıklığa kavuşmamış maddeleri olduğunu dile getirdi.  Onların konuşulmasını talep etti. İnsanın kafasına ister istemez bazı şeyler takılıyor. Bir ara Tayyip Erdoğan Lozan anlaşmasını bize zafer olarak yutturdular dememiş miydi? Bu açıklığa kavuşmayan maddeler nedir? Bunu merak etmemek mümkün değil.

Lehimize olacak maddeler midir? Yoksa aleyhimize olacak maddeler midir? Hâlbuki konuşulması gereken 18 adanın Yunanistan tarafından işkâl edilmesidir. Bu adalar bizim idi. Şimdi yunanlıların oldu. Ve bu adaların silahlanmaması koşulu var. Yunanistan bu adaları anlaşmalar hilafına silahlandırıyor. Genelkurmay başkanı ve başbakanları sık sık bu adaların teftişini yapıyorlar. O adalarda piknik yapıp adeta Türkiye ile dalga geçiyorlar. Bizim için önemli olan bu adaların konuşulması idi. Amma bu adalardan hiç bahsedilmedi.

Acaba cumhurbaşkanı Lozan anlaşması ile 12 adaların bu anlaşma ile Yunanistan´a verildiğini söylemiş idi. Bunların açıklığa kavuşmasını mı istedi diye düşünüyorum. Fakat o 12 ada İtalyanların kontrolünde idi. Ve Lozan anlaşmasından önce Yunanistan´a verilmişti. 12 adanın Lozan anlaşması ile hiçbir alakası yok. Acaba bu 12 adayı geri almak mı istiyor? Hâlbuki Lozan anlaşması Türkiye´nin topraklarının tapusudur. Ülke Man adası olayının ve Zarrab olayının gündemde olasından sıkıldı. Ülkede yeni bir günden yaratmak için mi Lozan anlaşmasının meselesini mi ortaya attı? Buda olabilir. Çünkü iktidarda o olaylardan epey yıprandı. Bakalım bu işin altından ne çıkacak?

Kasım ayı enflasyonu açıklandı 12,9´za çıkmış. Enflasyonun yükselmesinin suçlusu Mehmet Şimşek tarafından bulundu. Enflasyonun yükselmesine neden olan, gıda maddelerinin olduğunu söyledi. Demek oluyor ki? Kasım ayında millet gıda maddelerine para harcamış. Acaba millet karnını doyurmayı bırakmışta stok mu yapmış? Mehmet Şimşek´e sormak gerekir.

Kasım ayında benzin ve motorine kaç defa zam yapıldı? Enflasyonu tetikleyen akaryakıta yapılan zamlardır. Bunu dahi kabullenmiyorsunuz. Milletin geçim sıkıntısı çektiğinin göstergesi işte bu olaydır. Amma Mehmet Şimşek Bey milletin sıkıntı çektiğini bilebile bunu söyleyerek. Kendisini kurtarmaya çalışıyor. Enflasyonun yükselmesini millete bağlıyor. Millet eskiden pazara gittiğinde iki kilo aldığı bir şeyi şimdi bir kilo alıyor. Bundan haberiniz var mı? Mehmet Şimşek Bey!

MHP ortaya ilginç bir mesele attı. Rüşvet verenin mallarına nasıl el konuyorsa? Rüşvet alanında mallarına el konmasını talep ediyor. Bu ne demektir? Rüşvet alanlarında yargılanmasını talep etmektir. İlginç bir mesel ortaya atı dedim. İlginçliği hiç beklenmedik bir olay. Bunun ucunun nereye dokunacağını bilebile bunun söylemesi hiç beklenmedik bir çıkış. AKP´nin gram zarar görmesini istemiyorlardı. Şimdi rüşvet alanların mallarına da el konsun diyorlar.

Bu ayni zamanda 4 bakanın yargılanmasını istemektir. İktidarın içerisinden bazı kişilerde bu 4 bakanın yargılanmasını istiyor. Fakat cumhurbaşkanı istemedikten sonra bu rüşvet alanların mallarına ne el konur, nede yargılama yolu açılır. Hattı zatında MHP´nin bu çıkışını yerinde buluyorum. Çünkü bu olay ile ülkenin itibarı zedelenmiştir. AKP´nin de itibarı zedelenmiştir. Bunların yargılanmaması senelerce bu ülkede konuşulacaktır. AKP´nin bu kamburu sırtından atması gerekir. Artık ülkede her şey karma karışık bir hale geldi.

Şimdi birde Kudüs meselesi çıktı. Burada İsrail olaydan memnundur. Şimdi daha rahat hareket etmeye başlayacak. Esas işin papazı ABD başkanıdır. Fakat Müslüman ülkelerden ses yok. Mısır, Suudi Arabistan bunlar ABD´nin kuklası. Bakalım İslam ülkeleri toplantısından ne çıkacak. İsrail´i ve ABD´yi kınıyorum. Ayrıca bu olaya destek verme niyetinde olup da ses çıkarmayanları da kınıyorum.

Dünyaya hükmetmeye kalkışanların Allah belasını versin. Ülkeleri birbirlerine kırdırmaya çalışıyorlar. Türkiye´nin topraklarına savaşla sahip olamadılar. Şimdi ülkenin topraklarını para ile alıyorlar. Millette kime arazi sattığını bilmeden, paraya tamah edip arazilerini bilmedikleri yabancılara satıyorlar. İşte Filistin olayı ortadadır. Bu görerek hareket etmeleri gerekir. Ey arazilerin yabancılara satan vatandaşlarım. Aklımızı başınıza toplayın.

Arazilerinizi kesinlikler yabancılara satmayın. Para her zaman bulunur. Fakat toprak bulunmaz. Topraksız millet olmaz. Anadolu´dan Türkleri çıkarmak istiyorlar. Bunu anlayın artık. Boşuna senin 5 bin liralık arazine 10 bin lira vermiyorlar. Seni yerinden yurdundan edecekler. Toprağını satmıyorsun özgürlüğünü satıyorsun. Bağımsızlığını satıyorsun. Çocuklarını ve torunlarını topraksız bırakacaksın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09-12- 2017 Mustafa KOÇAL     

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44