Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MAKAMI KÜÇÜK OLANIN

MAKAMI KÜÇÜK OLANIN


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Rahmetli Adnan Menderesin başbakanlığı döneminde orduya tayin bedeli ödenmesi kararı alınıyor. Ne kadar olacağı çeşitli toplantılardan sonra 165 TL olarak karara bağlanıyor.  İki üç gün sora subaylardan oluşan bir heyet Adnan Menderes ile görüşmeye geliyor. Menderes makamında bu heyeti kabul ediyor. Subaylardan biri söz alıyor. Ordu personeline tayin bedeli verilmesinden dolayı size teşekkür ederiz. Fakat bir sorun var. Subay ile Astsubayların tayin bedelleri eşit olarak belirlenmiş. Subayların tayin bedeli 200 TL. Astsubayların 100 TL olmasını talep ediyoruz. Aramızda fark olması gerekir, diyor. Rahmetli menderes hepsinin yüzüne şöyle bir bakıyor. Beyler size çok teşekkür ederim. Büyük mevki sahip olanın büyük midesi, küçük mevki sahibinin küçük midesi olduğunu bilmiyordum. Bunu sizlerden öğrendim, diyor. Heyet hiçbir şey söylemeden kalkıp gidiyor. Bunu neden anlattım! 

2015 senesi için memur, işçi ve emekliye yapılacak zammın % 3+3 olacağını maliye bakanı söyledi. Üç + üç olunca bunu % 6 olarak kabul ediyorlar. Hattı zatında yapılan zam senelik olara % 4,5 dur.  Yapılacak bu zam daha şimdiden devlet tarafından geri alınmıştır. Bu zam büyük mevki sahibi olanları hiç ilgilendirmiyor.  O mevkide olanları allem ediyorlar galem ediyorlar. Sesleri çıkmasın diye yüksek zam veriyorlar. 

Geçtiğimiz günlerde hâkimler, savcılar yüksek kurulu (HSYK) seçimleri yapıldı.  Bu seçimden bir ay önce adalet bakanı hâkim ve savcıların maaşlarına 1.155 TL zam yapılacağını söyledi.  Bu zammın seçimden sonra verileceğini söylediler. Bunu şunun için söylediler. Seçim rüşveti olmasın anlamında söylediler. Öyle değildi de neden? Durup dururken bu zam verildi. Bunun ne anlama geldiğini dağdaki çoban bile bilir. Memura, işçiye ve emekliye % 4,5 zam veriliyor da. Onlara 1.155 zam veriliyor. Verilen zamda gözümüz yok verilsin. Amma arada bu kadar fark olmasın. Adaletli olarak verilsin. Cumhurbaşkanın bütçesine % 99 zam yapılıyor. Buda cumhurbaşkanlığı bütçesinin 397 milyon olduğudur. Bu bütçe birçok kurumların bütçelerini iki katıdır. Bütçe görüşmeleri başladığında sağlık bakanlığına, milli eğitim bakanlığına ve milli savunma bakanlığına ayrılan bütçeleri göreceğiz. Önemli olan bu bakanlıkların bütçesi cumhurbaşkanlığının bütçesinin çok altında kalacaktır. Başbakan Davutoğlu göreve başladığından bu yana örtülü ödenekten 109 milyon harcama yapmış. Davutoğlu tasarruftan bahsediyor. Yardım edilmesin demiyorum. Yardımında bir sınırı olması gerekir. Bütçe çıktığında diyecekleri şudur. Memura, işçiye ve emekliye daha fazla zam vermek isterdik. Fakat kaynak yok diyecekler. Mültecilere yardıma para bulunuyor. Kendi kamu görevlilerine kaynak bulunamıyor.

Tahmin ediyorum üç dört sene önceydi. Yine böyle bir olayla karşılaşmıştık. Emekli milletvekillerin maaşları yüzde yüz artırmışlardı. Yine ayni sene milletvekili danışmanlarına da ayni artış vermişlerdi. Mecliste çalışan sekreterlerin maaşına da % 175 artış yapmışlardı.  O zamanda kamu görevlilerine ve emeklilere % 4,5 zam yapmışlardı. Adı adalet ve kalkınma partisi olan (AKP) nin sosyal adaleti işte budur.

Tavan ile taban arasındaki makas AKP döneminde iyice açılmıştır. Bunun da sebebi kendi zenginlerini yaratmak. Milleti borç batağına itmektir. Çünkü borçlu insan başı önde olandır. Borçlu toplumlar sessiz toplumlardır. Biat eden toplumlardır. AKP iktidar olduğun milletin bankalara borcu 5 milyon idi. Tayyip Erdoğan “ borç yiğidin kamçısıdır” diyordu.  Şimdi bu kamçı nerelere geldi. Milletin bankalara olan borcu 365 milyon oldu. Borçsuz ne memur, ne emekli, ne işçi, ne esnaf, ne köylü var. Herkes borçla yaşıyor. Bunların hepsi midesi küçük olanlar. Midesi büyük olanların tuzu kuru. Tuzu nemli olanların hepsi midesi ve mevkisi küçük olanlardır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  18- 10 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44