Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MART 31 DEN SONRA NE DEĞİŞTİ?

MART 31 DEN SONRA NE DEĞİŞTİ?


Mahalli idareler seçiminden sonra ne değişti? Seçim propagandaları sürecinde muhalefetin hepsini terör örgütü ile işbirliği yapmakla itham eden iktidar değil miydi? 31 Marttan sonra ne değişti de? İktidar Öcalan ile avukatlarının görüşmelerine izin verdi? Ayrıca yargılanan bazı HDP´lilerin yargılanmasından neden vazgeçildi? Kuzey Irak´a neden daha önce operasyon yapılmadı da şimdi operasyon yapıldı.

Daha 10 gün öncesine kadar her gün bir, iki şehit verdik. Operasyondan hiç söz edilmedi. Yüksek seçim kurulunun gerekçeli kararı beklendi.  Bu karar açıklandıktan sonra seçim hazırlığı başladı. Şimdiye kadar seçime odaklanılmış idi. Gündemin değişmesi için operasyon kararı alındı. Şehitlerimiz gelirken neden? Operasyon gündeme gelmedi? Öcalan´a avukatların gönderilmesi manidar değil mi? Şimdi HDP´nin oylarına talip oldular. Öcalan ile bunun için görüşüldü.

Biz bu filimi daha öncede izledik. Öcalan´a adam gönderilip seçim sürecinde PKK ateş kes ilan etsin diye haber gönderilmedi mi? Öcalan şartlı olarak bunu kabul etmedi mi? Şimdi ayni filimi yine izliyoruz. Seçimden önce HDP eşittir PPK denilmedi mi? Muhalefetin bunlarla işbirliği yaptığı söylenmedi mi? Şimdi ne değişti de? Numan Kurtulmuş ?23 Hazirandan sonra yaptığımız yanlışları telafi etme yönüne gideriz. Yanlışlarımızı telafi ederek yolumuza devam ederiz? beyanında bulundu? Hala bir yanlışa devam ediyorlar.

Hırsızlara teslim etmeyeceğiz diyorlar. Varsa? YSK´nun gerekçeli kararında Hırsızlık sözcüğü eyvallah. Böyle bir şey gerekçeli kararda yokken? Hala hırsızlıktan bahsedilmesi neyin nesidir? Doğal gaz indirimi ne zamandan beri belediye başkanlarının uhdesine geçti? Cumhur ittifakının adayı Binali Yıldırım doğal gaza % 10 indirim yapılacak vaadinde bulunuyor. Bizde Balıkesir belediye başkanından Doğal gazada indirim yapmasını isteriz.

İstanbul belediye başkanı bu indirimi yapabiliyorsa? Balıkesir belediye başkanı da Yapabilecek demektir. Bu ülke bir kişinin uhdesinde değildir. İçişleri bakanı ?Tayyip Erdoğan´ın ülkesinde? diyor. Bu ülke adı ile sanı ile Türk milletinin ülkesidir. Tayyip Erdoğan da bu milletin oyları ile seçilmiş cumhurbaşkanıdır. İçişleri Bakanı Soylunun bu söyleme açıklık getirmesi gereklidir. Bizim bilmediğimiz veya kendilerinin düşündüğü bir durum mu var? Bu söylemden şöyle bir anlamda çıkarılabilinir.

Zaten bu ülke Tayyip Erdoğan´ın verin İstanbul´u kurtulun deme anlamına da gelir. Veyahut ne yaparsanız yapın İstanbul bizim olacak anlamına da gelir. Söylemler ve olaylar İstanbul için oluyor. Bu kadar ısrarla İstanbul denilmesi beni düşünceye sevk ediyor.  İstanbul´u Millet ittifakının adayı İmamoğlu kazanır ise? Cumhur ittifakının tutumu ne olur? Adil ve demokratik seçim olur ise. Millet ittifakının adayı İmamoğlu´nun kazanacağından eminim. Amma cumhur ittifakının ne yapacağından emin değilim.

Bükemediğin bileği öpeceksin derler. Cumhur ittifakı kazananı tebrik edebilecek mi? Yoksa başka bir yol arayışı içersine mi girecekler? Bu İstanbul seçimi yüzünde Türkiye itibar kaybına uğradı. 23 Haziranda yapılacak seçim bu itibar konusunda büyük rol oynayacak. Ya tamamen itibar kaybedeceğiz. Ya da kaybolan itibarımızı bir nebze olsun geri alacağız. İtibarın tamamen yitirilmesi cumhur ittifakına bağlıdır. Biz bu seçimi kabul etmiyoruz diyerek seçimin iptal edilmesi itibarımızın tamamen kaybolması olacaktır. Millet ittifakının adayı İmamoğlu kazanır. Cumhur ittifakı İmamoğlu´nu tebrik ederler ise. Hem ülke kazanacaktır. Hem de demokrasi kazanacaktır. Allah ülkemiz için hayırlı olanı versin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. 29 -05 ? 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44