Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MCKİNSEY ŞİRKETİ İLE YOLLAR AYRILDI

MCKİNSEY ŞİRKETİ İLE YOLLAR AYRILDI


Bu denetleme şirketi ile yapılan anlaşma günlerdir. Gündemi meşgul etti. Fakat cumhurbaşkanı hep sessiz kaldı. Ne meclisin açılışında ne de bir gün sonra yapılan gurup toplantısında. Bu anlaşama ile ilgili tek kelime etmedi. Ben bunu merak etmiştim. Bundan önceki yazılarımın biriside bunu dile getirmiştim. Ve bunun altından bir şey çıkacaktır bekleyip görelim demiştim. Merak ettiğim konu muhalefetin bu konuda eleştirilerine cevap vermeyişi bana tuhaf gelmişti.

Milletin bu anlaşmaya tepkisi vardı. Milletin tepkisinden başka AKP´nin destekçisi olanlardan da tepkiler vardı. Tahminimce cumhurbaşkanı ya kendilerini destekleyenlerin etkisinde kaldı. Ya da gizli bir anket yaptırdı. Kararını ondan sonra verdi. Yoksa milletin eleştirilerine aldırış etmezdi. Milletin eleştirilerini dikkate alacak olsaydı. Şeker fabrikalarının satışına direnenleri dikkate alırdı.

Şimdi kararını ?ben bakanlara söyledim. Hiçbir fikir almayacaksınız. Biz kendimize yeteriz dedim? şeklinde oluştu. Neden bu kararı aldı? Hazineden ve maliyeden sorumlu damat Berat Albayrak kendi başına mı bu şirketle anlaştı? Ve bu şirketle yapılan anlaşmayı savundu? Eleştirenleri cehalet ve ihanet ile suçladı? Cumhurbaşkanının haberi olmadan bu anlaşmayı yapması mümkün değildir. Bırakın Berat Albayragı AKP de hiç kimse cumhurbaşkanına sormadan bir şey yapamaz. Bu karar ile Hem bakan Berat Albayrak hem de Devlet Bahçeli ters köşeden kalelerinde gol gördüler.

Devlet Bahçelide eleştiri yapanlara ? bunlar ne IMF den anlar. Ne de duyunu umumiyi bilirler. Cehalet varsa ihanet tetiktedir, buna kafaları basmaz? şeklindeki ifadesi ile anlaşmayı savunmuştu. Hem bakan, hem de Bahçeli eleştirenleri cahillikle ve ihanetle suçlamışlardır. Artık kendilerini nasıl savunacaklar bakalım? Bence bu iptal kararının alınmasının sebebi Eylül ayı enflasyonunun yüksek çıkmasıdır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) başkan yardımcısı enflasyon hesaplama birimi başkanı Enver Taşçı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra görevden alındı.

Kurumun enflasyon rakamını bu kadar yüksek açıklayacağını tahmin etmiyorlardı. Hattı zatında kurum enflasyon rakamını piyasa enflasyonundan düşük göstermiştir. % 20´nin altında bir rakam açıklamış olsaydı. Kurum güvenilirliğini kaybederdi. Şimdi bu kişinin yerine Bakan Berat beyin enerji bakanlığında ki arkadaşı olan  bir kişi atandı. Bakalım Ekim enflasyonu kaç çıkacak. Artık işler ahbap çavuş ilişkileri ile yürüyor. Bu şirketle yapılan anlaşma gereği bu şirkete ödenecek para var mıdır? Yok mudur? Bu belli değil.

Bu kararın alınmasına 12 Ekim de papaz BRANSON´UN mahkemesinin etkisi olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü cumhurbaşkanı Türkiye deki konuşmalarında ?Branson yüzünden 80 milyonu feda ediyorlar? demişti. Ve doların papaz yüzünde çıktığını söylemişti. Fakat Amerika da ?doların yükselmesi ile papaz Branson´un alakası yok. 12 Ekimde mahkemesi var. Mahkemenin vereceği karara saygı duymamız gerekir? demişti. Amerika dışişleri bakanı da ?Branson bu ay serbest kalabilir? diye bir beyanda bulunmuştu.

Casuslukla, ajanlıkla ve teröristlikle suçlana bir kişi deliler sağlam ise bırakılamaz. Acaba mahkemeye bırakmayın mı denildi?  Amerika bırakılacağını ilan ediyor. Cumhurbaşkanı mahkemenin kararına saygı gösterilmesi gerekiyor diyor. Şayet 12 Ekimde papaz bırakılmaz ise Amerika yeni yaptırımlar uygulayabilir. İşte burada işlerin karışacağı söz konusu olabileceği düşünülerek bu karar alınmış olabilinir. Neden böyle bir kanıya vardım? Berat Albayrağ´ın bu kararı tek başına alması mümkün değildir.

Cumhurbaşkanının mutlaka haberi vardır. Branson olayının olumsuz netice ile sonuçlanması göz önüne alınarak bu kara verilmiş olabilinir. Cumhurbaşkanının da bu anlaşma için. Uzun süre sessiz kalması kafaları iyice karıştırdı. Veya bu şirketle çalışanlardan fikir alınmışta olabilir. Bekleyip neticeyi hep birlikte göreceğiz. Bakan beyin ve Devlet Bahçeli´nin eleştiri yapanlardan özür dilemeleri gerekir. Amma nasıl özür dileyecekler. Biz ters köşeye yattık. Aksi köşeden gol yedik mi diyecekler? Yoksa pişkinliğe vurdurup ses çıkarmayacaklar mı? Gelecek günler bize nasıl bir olay gösterecek bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE UTLU TÜRKÜM DİYENE! 10-10-2018 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44