Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MECLİS BAŞKANLIĞI İKTİDARI BELİRLEYECEKTİR

MECLİS BAŞKANLIĞI İKTİDARI BELİRLEYECEKTİR


Meclisteki bütün partiler meclis başkanı adayını belirledi. Meclis başkanı seçilecek adayın 276 oy alması gerekiyor. İlk üç turda partiler kendi adayların oy verecektir. Fakat dördüncü turda en çok oyu alan aday meclis başkanı seçilecektir. Dördüncü turda her parti kendi adayına oy verirse AkP´nin adayı meclis başkanı seçilir.

Muhalefet partileri kendi aralarında bir aday üzerinde mutabakat sağlarlarsa muhalefetin adayı meclis başkanı seçilebilir. İlk üç turda muhalefetten 18 milletvekili AKP´nin adayına oy verirse. Dördüncü tura kalmadan meclis başkanı AKP´nin adayı seçilebilir. Böyle bir durum ortaya çıktığında AKP´ye tek başına hükümeti kurabileceğinin sinyali verilmiş olacaktır. Bu mümkün müdür? Elbette mümkündür. Yeni seçilen milletvekilleri kıyak emekliliği kazanmadan seçime gitmeyi istemez. Onun için oylamada AKP´nin adayına oy vererek. Güven oylamasında da oy vereceği ortaya çıkacaktır. 

O zaman cumhurbaşkanından hükümeti kurma görevini alan Ahmet Davutoğlu rahat bir şekilde kabinesini kurar. Ve meclisten güvenoyunu alır. Muhalefette vatandaşın vermiş olduğu oyları iyi kullanamadığı için baka kalırlar. Ülke ve millet menfaati yerine kendi çıkarlarını düşünen muhalefette avcunu yalar. Muhalefet kendi vekillerine koalisyon kurma garantisini veremediği için. Kendi milletvekilleri AKP´nin meclis başkanı adayına oy vererek. AKP´ye hükümeti kurun bizden size destek hazır mesajını vermiş olurlar. AKP´nin adayını böyle bir durumdan dolayı meclis başkanı seçilmiş olması. AKP´nin işini kolaylaştıracaktır.

Muhalefet önce kendi milletvekillerine koalisyon kuracaklarının garantisini vermelidir. Yoksa vatandaşa seçim meydanlarında verdikleri vaatlerin hiçbir tutar tarafı kalmayacaktır. Her partinin meclis başkanlığı için aday göstermesi olayı buralara getireceğinin bir göstergesidir. Milletin muhalefetten beklentilerine cevap verebilmesi için şimdiye kadar kendi aralarında mutabakat sağlaması gerekiyordu.

Cumhurbaşkanı ülkenin ekonomik şartlarını bildiği halde seçimden bahsetmesi meclise yeni giren milletvekillerine bir mesajdır. Meclise mutlaka bir koalisyon kurun demesi gerekirken seçimden bahsetmesinin tek sebebi yeni vekillere mesajdır. Basında yer aldı milletvekili transferi için vekillerle görüşülüyor diye. Doğrudur değildir. Ortaya atılması dahi insanın içerisine bir şüphe sokuyor. Burası Türkiye her şey olur diyenlere. Çok kızıyordum! Bu ülkeyi bu kadar aşağılamayın diye kızardım.

Şimdi kendim ayni şeyleri söylemeye başladım. Hakikaten başka ülkelerde eşi benzeri olmayan olaylar ülkemizde maalesef ki oluyor. Milletvekili transferleri olur mu? Olur! Bu olayı bu ülke yaşamadı mı? O gün olan bu günde olabilir.  İşte meclis başkanlığı seçiminde AKP´nin adayına dışarıdan 18 oy gelirse meclis başkanlığı seçimine şaibe bulaşmış demektir. Bu şaibe aynen hükümete verilecek güven oylamasına da yansıyacaktır. Ülke öyle bir hale geldi ki? Kişisel menfaatler ülke, millet ve parti menfaatinin önüne geçmiştir. Siyaset ülkeye ve millete hizmet etmeden çıkarılmış. Ballı bir meslek haline getirilmiştir. AKP döneminde olan olaylar artık bu meseleyi iyice gün ışığına çıkarmıştır. Yolsuzluk ve rüşvet olayları meşrulaştırılmıştır.

Her ihalede ihale kanunu değişir hale gelinmiştir. Siyaset ülkeye ve millete hizmet değil. Kendi menfaatleri doğrultusunda iş yapılan bir ballı meslek haline getirilmiştir. Emekli yaşını artırırlar. Emekliye memura zam yapmaya geldiğinde kaynak bulunamaz. Kendilerine geldiğinde iki sene pirim ödedikten sonra milletvekili maaşından emekli olabilme hakkını alırlar. Ödedikleri primler kendi maaşlarından da değil. Meclis bütçesinden primleri yatırılıyor. Dünyada bunun benzerinin olduğunu zannetmiyorum. Böyle olaylar Türkiye´ye mahsus olaylardır.  Dünyaya örnek olacak olayları üretmekte üzerinize yoktur.

Meclis başkanlığı seçimi ve hükümetin güvenoyu meselelerinde ortam çok olaylara gebe olacaktır. Nelerin olacağını tahmin etmek oldukça zor gözüküyor. Çünkü bizim mutlaka iktidarda olmamız gerekir diyen bir AKP var. Üç dönem tek başına iktidar olmuş. Ve iktidarın bütün nimetlerinden yararlanmış olan bir parti var. Şimdi iktidar olmaya sayısı yetmemiş olmasına rağmen. Bizim mutlaka iktidar olmamız gerekiyor diye direten AKP var. Ve kendileri için her şeyin mubah olduğunu kabullenmiş bir AKP var. Her yaptıklarının doğru olduğuna inanmış bir AKP var.

Ben yaparsan olur. Bizden başkası yapamaz düşüncesinde olan bir AKP var. Buna karşılık olarak da. Milletin kendilerine AKP´ siz bir iktidar çıkarın diye oy verdiği bir muhalefet var.Seçim meydanlarında millete verilmiş vaatleri olan bir muhalefet var. Amma ülke ve millet için sorumluluk almaktan korkan bir muhalefet var. Hesap sormaktan çekinen bir muhalefet var. Önümüzdeki günlerde neler göreceğimizi bilmenin zor olduğu bir ortam yaratıldı. Allah ülkemiz için en hayırlı olanını versin. Artık işimiz İnşallah ve maşallaha kaldı. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27 ? 06 ? 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44