Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MECLİS İÇ TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRİLDİ

MECLİS İÇ TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRİLDİ


Referandum ile anayasa değişikliği yapıldı. Şimdide meclis iç tüzüğü değiştirildi. Bunlar rejim değişikliğinin ayak sesleridir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu meclisin duvarında aslıdır. Bir zamanlar Tayyip Erdoğan Şöyle demişti. ? Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ne demek? Egemenlik kayıtsız şartsız Allahın´dır? demişti. Şimdi meclis iç tüzüğü değiştirilerek vatandaşın egemenliğine darbe vurulmuştur. Vatandaşın egemenliği milletvekilleri aracığı sağlanır. Değiştirilen iç tüzük ile yalnız muhalefetin sesi kesilmemiştir. Vatandaşında sesi kesilmiştir. Çünkü vatandaşın mecliste sesini duyuracak olan muhalefet milletvekilleridir. AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile iç tüzük değişikliği gerçekleşmiş oldu. AKP milletvekilleri yukarısı böyle istedi demekten geri kalmamışlar. 70 kusur senelik meclis iç tüzüğü ilk defa değişikliğe maruz kaldı. Buda rejim değişikliğinin habercisidir. AKP milletvekillerinin söylemi bir gerçeği daha ortaya çıkarmış oluyor. Cumhurbaşkanı ne isterse mecliste onun olacağıdır. Milletvekilleri mecliste hiçbir şey gösteremeyecek. Sözlerini bir resimle veya herhangi bir şey ile ifade etmesi yasaklandı. Bir zamanlar elinde file kürsüye çıkan Erbakan hocayı unuttular. Kadayıfın altı üstü sözlerini unuttular. Yapılan değişikli ile muhalefetin konuşma süreleri kısıtlandı. Önerge vermeleri engellendi. Kürsüden her hangi bir şey göstermeleri engellendi. Kendileri istedikleri kadar konuşacak. Milletin temsilcisi olan muhalefet milletvekilleri konuşamayacak. Bunun adına da ileri demokrasi denilecek. Bırakın ileri demokrasiyi eski demokrasinin çeyreğini dahi arar hale geldik.

Hadi iktidar kendine uygun olarak iç tüzüğü değiştirdi. Kimin oyları ile bu değişiklik yapıldı? AKP ve MHP´nin oyları ile yapıldı. MHP sözde muhalefet fakat kraldan daha fazla kralcı oldular. Ya meclise giremeyeceklerine kendileri de inandı. Benden sonrası tufan diyerek bu değişikliğe onay verdi. Ya da? AKP ile koalisyon yapmayı kararlaştırdılar. AKP ile seçimlere de koalisyon yaparak girebilirler. AKP 550 olan milletvekili sayısını neden 600´ze çıkardı. Kendi listelerinde MHP ye kontenjan verirler. Hem MHP´nin baraj sonunun ortadan kaldırırlar. Kendileri de 400 milletvekili hedeflerler. Burası Türkiye her şey olur diyenlere. Ben tepki gösterirdim. Kardeşim ülkeyi aşağılamayın derdim. Ben dahi burası Türkiye her şey olabilir demeye başladım. Birlikte seçime girmelerini de olabilecek bir olay olarak görüyorum. Neden olmasın? İki tarafın da işine geliyor ise. Olmayacak bir şey değildir. Diye düşünüyorum! Burası Türkiye kardeşim! Ülke ve milletten önce menfaat gelir. Eskisen siyaset ülke ve millet için yapılıyordu. Şimdi siyaset menfaat için yapılıyor. Ben siyasette yeni değilim. Eskiden seçim geldiğinde parti yöneticileri kimi aday gösterelim diye milletvekili adayı ararlardı. Şimdi öylemi? Parayı cebine koyan geliyor. Bastırıyor parayı aday oluyor. Kim fazla para verirse listede kendisine yer buluyor. Ben buna şahit olanlardan birisiyim. Parti ismi önemli değil. Şöyle bir konuşmaya şahit oldu. 1999 seçileri idi. Bir arkadaşımı ziyarete gittim. Orada ismini dahi bilmediğim bir kuyumcu arkadaşımı ziyarete gelmiş. Şu partinin genel merkezine gittim. Beni liste başına yazın. Partiye 25 milyon bağışta bulunayım dedim. Şu kişiyi ikna edebilirsek olur dediler. Sen git biz seni ararız dediler. Şimdi onlardan haber bekliyorum dedi. Bey efendi! Diyelim ki kabul ettiler. 25 milyon vereceksin. 25 milyonda seçilmek için harcarsınız. Tabii diye cevap verdi. Milletvekilliği döneminizde 450- 500 milyon bir bekletiniz olmalı ki bu parayı veriyorsunuz dedim. Tabi dedi! Size söyleyecek hiçbir şeyim yok dedim. İşte siyaseti bu hale getirdiler. Onun için AKP ile MHP´nin her türlü koalisyon içerisinde olabileceklerine inanıyorum. Şimdi arada sırada AKP´yi eleştiriyorlar. Ben bunu kayıkçı kavgasına benzetiyorum. Çünkü MHP´nin iktidar olması mümkün değil. Barajı geçtiğini düşünelim. MHP meclis iç tüzüğünün değişmesine onay vererek kendi ayağına kurşun sıkmıştır. Ben seçimler için AKP ile şimdiden anlaşma yaptıklarını tahmin ediyorum. Saygılarımla.

Türküye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 31-07- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44