Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MECLİSTE 2018 YILI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

MECLİSTE 2018 YILI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI


Mecliste 2018 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Bu bütçe görüşmelerinin başlaması ile bazı olayların. Durumları neticeye bağlanmış oldu. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisi adına yapmış olduğu konuşmadan. Adeta iktidara ders verdi. Söylediklerinin hepsi ülke menfaati için yapılması gerekenlerdir. Yapmış olduğu daha önceki bir eleştiri için. İçişleri bakanı Süleyman Soylu cevap verdi. Biliyorsunuz bu günlerde Kemal Kılıçdaroğlu iktidarı epey sıkıntıya soktu. Soylu Kemal Kılıçdaroğlu´na içişleri bakanının söylememesi gereken bir üslupla cevap verdi. ?Sen bittin Kılıçdaroğlu seni gözlerinden öperim? dedi.

Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayacak kurumun başındaki bir kişini bu sözü söylemesi kadar yanlış bir söylem olamaz. Bu bir tehdittir. Bu söylem içişleri bakanının söyleyemeyeceği bir söylemdir. Bu söylem genelde mafya elemanları arasında, birbirine gözdağı vermek amacı ile söylenen bir söylemdir.  Sen bittin demek hayatın tehlikede demektir. Bu bütçe görüşmelerinde çok şey öğrendik. Kılıçdaroğlu ABD de görülen Zarrab davası için. Gelin bu pisliği biz temizleyelim. Araştırma komisyonu kuralım bu davaya adı karışanları yargılayalım dedi.

Bu konuda her türlü desteği vereceğiz dedi. Daha birçok önerilerde bulundu. CHP genel başkanının bu eleştirilerine başbakan Binali Yıldırım cevap verdi. Man adası olayı için. Gelen giden para yok dedi. Belgelere sahta dediler. İlk gün giden para yok gelen para var dediler. Sonra oradaki şirketi satmışlar onun parası gelmiş dediler. Sonra çevirdiler yurt içindeki bir bankada başka bir bankaya para transferi yapılmış dediler. Amma para yok diye bir şey söylemediler. Şimdi başbakan Binali Yıldırım para falan yok dedi. Bunu söyleyerek Man adası olayını kapatmış oldu. Zarrab olayı için komisyon kurulsun teklifi de ret edildi. İktidar sözcüsü belgeleri istedi.

Belgeleri milletin gözü önünde kürsüde yırttı. Bu milletin gözü önünde küfür gibi bir davranıştır. Bir milletvekiline yakışmayacak bir harekettir. Doğusu ben bunu mecliste örnek olacak bir kişiye yakıştıramadım. Şantajla, tehditle bu olayları kapatmak istiyorlar.

Başka neler öğrendik? 10 ayda örtülü ödenekten 2,6 milyar para harcandığını öğrendik. Bir devlet başkanı ülkesinin paralarının nereye gittiğini öğrenmesi ve ülkenin menfaatini koruması gerekirken, kendisi bu parayı harcıyor. Yeri geldiğinde Hazreti Ömer´in adaletinden bahsederler. Hazreti Ömer devletin işini yaparken devletin mumunu yakarmış. Şahsi işin yaparken devletin mumunu söndürür kendi mumunu yakarmış. Hani nerede kaldı HZ Ömer´in adaleti. Yılın üçüncü çeyreğinde 11,1 büyüdüğümüzü öğrendik. Bu büyüdüğümüz üçüncü çeyrekte. Enflasyon 13 olmuş.

Dolar tavan yapmış böyle durumda ülke 11,1 büyümüş. Bu gün halk arasında biraz dolaştım. Herkes bu büyüme nasıl olmuş? Diye birbirine soruyor. Yani vatandaş cebindeki paraya bakıyor. Büyüdü isek benim bu büyümeden payıma düşen para nerede? Diye soruyorlar.  Bütçe açığı var mı? Var! Cari açık var mı? Var! Enflasyon 13 olmuş mu? Olmuş! İşsizlik var mı? Var! Bu büyüme nasıl olmuş? Başbakan Binali Yıldırım tarımda birinciyiz demiş. Daha geçtiğimiz günlerde dışarına tarım ürünü alma anlaşması yapıldı. Saman ithal eden bir ülke nasıl olurda tarında birinci olur? Tarım ürünlerini A dan Z ye hepsini dışarıdan ithal ediyoruz.

Tarımda birinciyiz diyoruz. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır anlayamadım? Evet, tarımda dünyada kendi kendine yetebilen 5 ülkeden birisi idik. Şimdi Konya kadar yüzölçümü olan Hollanda´dan tarım ürünleri ithal ediyoruz. Tarımı ve hayvancılığı bitiren iktidardır. 2002 de iktidar olduklarında Türkiye de nüfusun % 38´zi tarımla uğraşıyordu. Amerika tarımda uğraşanların oranını % 15´şe düşürün dedi. İşte bu isteğe uymak ülkede hem tarımı hem de hayvancılığı bitirmiştir. O zaman köylerde yaşayanların sayısı 20 milyon idi. Şimdi bu sayı 6 milyona düşmüş. Bunun nedenlerini geçtiğimiz günlerde geniş bir şekilde anlatmıştım. İlk önce hayvancılığın olmazsa olamazı olan saman sıkıntısı baş gösterdi. Çünkü saman arpa ve buğdayın sap dediğimiz kısımlarında elde edilir. Son zamanlarda mısır sapından da saman üretmeye başlanıldı. Bu da ihtiyacı karşılamadı.

Onun için saman dışarıda ithal ediliyor. Buna bağlı olarak önce bir kurban bayramından önce kurbanlık hayvan ithal edildi. Bu yalnız o dönemki kurban bayramından sonra bir daha yapılmadı. Sonra et fiyatları tavan yapınca tekrar canlı hayvan ithalatı yapıldı. Gelen hayvanların yarıdan fazlası hastalıklı çıkınca skandal bir olay oluştu. Et fiyatlarını düşürmek için. Lop et ithalatına gidildi.

Bu ithal et. İktidara yakın olan iki AVM ye verildi. Vatandaşların çoğu ucuz et almak için. Ne kadar çaba harcadı ise bir türlü ucuz et almaya ulaşamadılar. İşte ülkede bunlar olurken tarımda birinci olduğumuz söylendi. Ben bu söyleme katılmıyorum. Siz katılıyorsanız size diyeceğim yok. Bütçe görüşmeleri bu olayların ışığı altında konuşulmaya başlandı. Bu görüşmeler ülkemiz için hayırlı olsun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Tük milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13-12- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44