Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MECLİSTE FETÖ TARTIŞMASI

MECLİSTE FETÖ TARTIŞMASI


Mecliste bütçe görüşmelerinde tartışmalar hiç eksik olmadı. Tartışmalar FETÖ tartışması üzerinde yoğunlaştı. Artık FETÖ tartışmaları günden den düşürülmelidir. Bir kişiden ne kadar fazla bahsedilirse o kişi yücelir. İki gün önce FETÖ Devlet Bahçelinin gündeminde idi. Ve şöyle dedi.

?Bank Asya´dan kredi almış. Veya çocuğuna bu banka aracılığı ile para göndermiş. Bunlara FETÖ´cü muamelesi yapılmış. Esas yukarıdan aşağı doğru gelmeli idi? diyerek siyasi ayağın ortaya çıkmadığını kastetmiştir. 15 Temmuz kalkışmasının üzerinden nerede ise iki buçuk sene geçti. Hala bir arpa boyu yol alınmış değil. Ayda bir orduya FETÖ operasyonu yapılıyor. Askeri personeller tutuklanıyor. Başka yerlerden den tutuklamalar yapılıyor. Devlet bahçelinin de bahsettiği gibi siyesi ayağından hiçbir haber yok.

FETÖ´CÜ olmakla tutuklanan birçok kişi itirafçı oldu. Ve serbest bırakıldı. İtirafçı olmak suçu kabullenmek değildir. Hem suçunu kabullenmektir. Hem de FETÖ hakkındaki bildiklerini anlatmaktır. Örgüt hakkında verdiği bilgiler ışığında operasyonlar yapılır. Bu operasyonlar da FETÖ örgütüne darbe vurulur. Devlet Bahçeli siyasi ayağının çıkmadığını dillendiriyor da? Mecliste FETÖ´ nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için. Verilen önergelere ret oyu veriyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur.

Bu gün bir şey söylüyor. İki gün sonra söylediğinin tam tersini yapıyor. Sözde MHP tabanına mesaj veriyor. Bu millet bu kadarda saf yerine konmaz. Dünya âlem FETÖ´ nün siyasi ayağını biliyor. Bir tek iktidar partisi bilmiyor. Ondan sonra muhalefete ?bunlar yeri geliyor. Terör örgütleri ile birlikte hareke ediyorlar. Yeri geliyor. Terör örgütü dili ile konuşuyorlar? diye suçluyorlar. ?Geçmiş yılarda CHP´li falan kişi Gülen ile görüşmüş? diyorlar. Bu o toplumu böyle suçlamakla bir yere varılamaz. Buna karşılık muhalefet partisi. AKP milletvekillerinin gurup halinde Gülenle çekilmiş fotoğrafları gösteriyor.

Bu olayda FETÖ´ nün siyasi ayağı ortaya çıkmadan bu olay bitmez. İtirafçı olanlar bu örgüt hakkında bilgi verdi ise bu bilgiler faydalı oldu mu olmadı mı? Evet, ben FETÖ´cü idim demesi yeterli değildir. O zaman bir katilde evet ben katilim demesi onun serbest kalmasına imkân vermiyorsa. İtirafçılarında suçunu kabul etmesi yeterli değildir. Örgüt hakkında birçok ipuçları vermesi gerekir. Bunlar hakkında çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Kim bilir kimin adamı diye? Bu iddialar ne derece doğrudur bilinmiyor. Mesela Bülent Arınçın ve İstanbul belediye başkanının damatları gibi.

İktidarın en yersiz suçlaması, karşılarında olanlar kim olursa olsun. Terör örgütü ile ve FETÖ´cü olmakla suçlanmalarıdır. Bazen yalnız CHP genel başkanı tek kişi olarak suçlanıyor. Ekseri de cumhur ittifakının karşısında olanların tümü suçlanıyor. Bu da milleti kutuplaşmaya götürüyor. Bu şu demektir. Bir mahallenin şu sokağı bana düşman. İki gün sonra o mahallenin hepsi bana düşman deme anlamına gelir. Böyle siyaset şimdiye kadar bu ülkede hiç yaşanmadı. Bazı konularda ülkenin bekasından bahsediliyor.

Ülkenin bekası demek? Geleceğinden emin olmamak demektir. Geleceği tehlikede demektir. Böyle durumlarda ülkenin birlik içerisinde olması gerekir. Ülkenin tek yumruk olmasını sağlayacak olan iktidardır. Ülkenin bekası söz konusu olduğunda akan sular durulur. Ülkenin bekası söz konusu olan mesele bir partinin sorunu değildir. Ülkenin tamamının sorunudur. Ülkenin tamamını temsil edende büyük millet meclisidir.

Şimdiye kadar ne PKK sorunu nede Suriye sorunu mecliste görüşülmemiştir. Bundan önceki iktidarlar böyle sorunlarda. Mecliste kapalı oturum yaparlardı. Bu kapalı oturumda konuşulanlar ve alınan kararlar 10 sene açıklanmazdı. Seneler önce defalarca cemaatin araştırılması için önerge verildi. O zaman bir kapalı oturum yapılarak bu cemaat hakkında herkes bildikleri söyler. İktidar da ona göre tavrını belirlerdi. Beklide bu sayede ülke bu olayları yaşamazdı. Biz biliriz! Biz yaparsak olur düşüncesi ile ülke bu duruma gelmişti.

İktidarın yapacağı bir şeyi ancak üç dört kişi biliyor. Kendi meclis guruplarında dahi hiçbir meseleyi tartışmamışlardır. O milletin vekillerinin fikirleri hiçbir zaman alınmamıştır. Ancak kendi partilerinin iç sorunları olduğunda guruplarına başvurmuşlardır. Allah bu FETO´nun belasını versin. Binlerce kişileri mağdur etti. Kim FETO´nun destekçisi ise onlarında belasını versin. Artık Türkiye´nin gündeminde bu olay düşürülmelidir. Çünkü insanlar bu olaydan tedirgin olmaya başladı. Muhalifler dahi FETÖ´cü olmakla suçlanıyor. Birilerini suçlamak ve suç ihdas etmek çok kolay oldu. Hiçbir şey bulunamazsa FETÖ´cü damgası vuruluyor. Bu olayın bitmesi de siyasi ayağının bulunması ile olacaktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27-12-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2488,08% 1,06
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu

Balıkesir

18.04.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:20
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:20