Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MECLİSTE İKİ MUHALEFET PARTİSİ VAR

MECLİSTE İKİ MUHALEFET PARTİSİ VAR


İktidara göre bu iki parti terör örgütünü temsil ediyor. AKP genel başkanı CHP genel başkanını eleştirirken. ? Ey Kılıçdaroğlu söyle PYD ve YPG terör örgütümüdür? Diye soruyor. Ve arkasından ekliyor. ?Diyemezsin çünkü mecliste onlar temsil ediyorsun? diyor. Mecliste iki muhalefet partisi var. Birisi CHP biriside HDP bu iki parti muhalefet olduğu için.

AKP genel başkanı bunları ikisini de ayni kefeye koyuyor. Hâlbuki bu iki partini görüşleri birbirinden farklıdır. Birisi ülkenin bölünmesinden yanadır. Diğeri de ülkenin bölünmesine karşı çıkan partidir. Fakat ikisi de mecliste muhalefet partilerini temsil ediyorlar. Muhalefette oldukları için. Şimdi CHP Afrin harekâtını destekliyor. HDP ise Afrin harekâtının desteklemiyor. Ne oldu şimdi?  Hani CHP bu terör örgütlerini mecliste temsil eden parti idi? İ

ktidar MHP ile koalisyon yapmadan önce. Devlet bahçeli iktidarı eleştirirken ve muhalefet görevini yerine getirirken terör örgütlerini mi temsil ediyordu? İktidara göre öyle idi. Şimdi MHP ile nasıl koalisyon yapıyorsunuz?  Esas iktidar şimdi terör örgütü gördüğü cemaat ile kol kola, omuz omuza değil miydi? AKP´nin bir sloganı vardı. ?Beraber yürüdük bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda? diye sokaklarda, caddelerde dolaşan arabalarda bas, bas bağırtıyorlardı.  Bu slogan kime atfeden söylenmişti?

O birlikte hareket ettiğiniz cemaate atfeden söylenmiş slogan idi. CHP´ye mecliste terör örgütlerini temsil ediyor derken. Önce aynaya bir bakın kimi göreceksiniz? Bunlar ucuz siyasettir. Böyle aslı astarı olmayan şeyleri gündeme getirerek insanları karalamak siyaset yapmak değildir. İnsanların gönlünü kazanmak en güzel siyasettir.  Böyle ithamlar kutuplaşmaya yol açar. Ülkede gerilimin artmasına neden olur. Kutuplaşma birlik, beraberliği bozar. Zor günler geçiriyoruz. Ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı varken. Böyle ayrımcılık yapmak ülkeye zarar verir.

Ülke şehitleri için ağlıyor. Artık insanlar gülmeyi unuttu. Sokakta tebessüm eden kişiye rastlamak mümkün değil. Sokaklar somurtan, mutsuz, huzursuz duruma gelmiş. Bu milletin gülmek mutlu olmak hakkı değil mi? Millet bu durumda iken. Milletin huzurunu bozacak moralini bozacak ithamlar ile itham edilmeleri mutsuzluğu daha da artırıyor. Bu Türk milleti böyle ithamlara alışık bir millet değildir. Kendinizden olmayanları ve kendileri gibi düşünmeyenleri terör örgütü yandaşı olarak görülmesi son derece yanlıştır.

İnsanların onuru, gurur rencide oluyor. Bu terör yandaşı olarak itham edilenler. Ülkesini ve milletini seven insanlardır. Bu insanların çocukları bu gün savaş alanlarındadır. Paralı askerlik yapmaya güçleri yetmediği için. Paralı askerlik yapamayanlardır. Son iki sene de 160 bin kişi askerlik yapmaya elverişli değildir raporu almış. Kimlerdir bunlar? İktidarın terör yandaşı olarak gördükleri değil. Bundan emin olun. İktidar gibi düşünmeyenlerdir. Bu gün Suriye de mücadele edenlerin % 90´nı itham edilenlerin çocuklarıdır.

Bunlara terör yandaşı demek ne derece doğrudur. Artık bırakın muhalefeti terör örgütlerini mecliste temsil ediyor demeyi. HDP´nin hedefi bellidir ülkeyi bölmektir. Onlar için ne cumhuriyet önemli. Ne de Türk milleti önemli. Onların hedefi Kürdistan´dır. Bunlar mecliste muhalefet partisi diye. CHP´yi de terör örgütlerini temsil ediyor demek yanlıştır. CHP ülkenin bütünlüğünü savunuyor. Cumhuriyeti savunuyor. Atatürk´ü savunuyor. İktidar kendisi Atatürk ve cumhuriyet düşmanları ile işbirliği yapmıştır.

Bu iş birliği sayesinde başımıza 15 Temmuz olayı gelmiştir. 15 Temmuz kalkışmasını yapanlarla birlikte orduya kumpas kurulmadı mı? Ergenekon davalarında iktidar bu davaları açanlarla birlikte hareket etmedi mi? Yalan yanlış söylemlerle ülkeyi bir yerlere getiremezsiniz. Daha da kötüye gider. Bir elin nesi var. İki elin sesi var. Bu söz çok anlamlı bir sözdür. Birlik beraberliği işaret eden bir söylemdir. Onun için iktidarı ile muhalefeti ile ele, ele verip. Ülkeyi düzlüğü çıkarmak yalnız bir partinin görevi değildir.

Meclisin görevidir. Meclis onun için vardır. Bu olayları bir partinin meselesi gibi göremezsiniz. Bu mesele ülkenin meselesidir. Yarın iyi olursa Allahtan kötü olursa kuldan diye bir söylem vardır. Başarı ve zafer gelirse iktidar aittir. Kötü netice olur. Başarı ve zafer gelmezse muhalefet den mi olur? Onun için birlik ve beraberliği sağlamak için. İktidarın adım atması gerekir. Böyle bir meclis olur mu Allah aşkına? Demokrasilerde muhalefet demokrasinin olmazsa olmazıdır. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Bütün şehit ailelerine Allah sabırlar versin. Türk milletine de sabırlar versin. Ülkemin başı sağ olsun. Allah ordumuza güç kuvvet versin bizlere şehit acısı yaşatmasın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!       Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44