Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MECLİSTE HER TOPLUM TEMSİL EDİLMELİDİR

MECLİSTE HER TOPLUM TEMSİL EDİLMELİDİR


Mecliste her toplumun temsil edilmesi gerekir. Her toplumun sorunlarını mecliste dile getirecek temsilcisi olmalıdır. Nasıl meslek kuruluşlarını temsil eden odalar varsa. Bu toplumların mecliste de temsilcisi olmalıdır. Maalesef mecliste bazı toplumların temsilcisi yoktur. Çiftçililerin ve üreticilerin temsilcisi olması gerekmez mi? Bunların sorunlarını bunlardan daha iyi bilen yoktur. AKP listelerinde birçok milletvekili yer almamış. Cumhuriyet dönemini reklam arası olarak dile getiren Tülay Babuçcu yer almamış. Herhalde kendisine sigara molası verdiği anda liste dışı kalmış.

AKP liste dışı bıraktıklarının yerini cumhurbaşkanının yakınları ile doldurmuş. AKP seçmeni ülkeye hizmet edeceklere oy vermeyecek. Cumhurbaşkanının sözünden çıkmayacak olanlara oy verecektir. Devlet yönetimi ahbap çavuş ilişkileri ile yönetilmez. Parti yönetimlerine ayni soyadı taşıyanlar alınmaz. Özel şirketlere de karı kocayı birlikte çalıştırmazlar. Kaldı ki devlet yönetiminde damat, kayın birader, enişte, baldız, kardeş yönetimin başında olan birisinin altında görev verilmemelidir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı AKP listelerinde yer almış. Hatta şöyle bir iddia dahi var. Damat seçilirse maliye bakanı yapılacakmış. Bu iktidar döneminde bunları da göreceğiz. Bakın AKP listesinde cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinenlerden listeye girenler. Tayyip Erdoğan'ın kara kutusu olarak bilinen Ali İhsan Arslan. Şoförü A. Hamdi Çamlı, Metin yazarı Aydın Ünal, danışmanı Doç. Ertan Aydın, Tayyip Erdoğan hayranı Fevai Aslan, danışmanının kızı Fatma Varank, avukatı Ali Özkaya, özel kaleminin eşi Selva Çam, danışmanının babası Haşim Haşimi bu yakınları lisede yer almış. Damadı ile birlikte 10 kişi listede yer almış. Mecliste Tayyip Erdoğan'ın lehine çalışacak 10 kişi hazır. Bunlara yağcılık yapacak ikişer kişi her zaman olacaktır. Partinin içersinde kafadan 30 kişi lehte oy kullanmaya hazır demektir. Parti gurubunda lehte olan gurup hazır demektir. Birde bunların yanında Tayyip Erdoğan hayranları çıkar. Böylelikle parti içersinde Tayyip Erdoğan'ın ağırlığı her zaman hissedilir. Dilediğini parti içersinde yaptırabileceği gibi, şayet iktidar olurlarsa başbakanı dahi kendi kontrollerine alabilirler. Ben böyle bir liste ne gördüm. Nede duydum! AKP zaten hep Türkiye de ilklerin partisi olmuştur.

Türkiye ye has başkanlık sistemi olamaz diyorlar. Neden olmasın? Bizde kendi başkanlık sistemimizi kendimize göre geliştiririz. Türkiye'nin köklü bir değişime ihtiyacı olduğunu dile getirerek. Tayyip erdoğan10 Ağustos ile yeni bir döneme girilmiştir. Burada bir patinaj var. Bunu aşabilir miyiz, aşarız. Neyle? Başkanlık sistemiyle. Mevcut sistem buraya kadar, aksi takdirde yerimizde sayarız. Allah korusun gerilemeye başlarız.

Meclis tatile girdi. Mevcut sistem olan parlamenter sistem Tayyip Erdoğan'a göre bitmiştir. Pekiyi milli iradeden devamlı bahsederler. Milli irade daha tecelli etmemiştir. Ya milli irade sizi iktidar yapmaz ise ne olacak? Milli iradenin tecellisi nasıl olursa olsun. Milli iradeye saygı göstermeyecek misiniz? Devamlı milli iradeden bahsediyordunuz? 

13 senedir tek başına iktidar olan bir partinin köklü değişimlerden bahsetmesi doğrusu biraz yavan geliyor. Koalisyon olursunuzda köklü değişimler yapacaktık yapamadık diyebilirsiniz. Fakat mevcut sistemle şunu yapamadık. Bunu yapacaktık yapamadık demek tek başına iktidar olan bir partinin başarısızlığıdır. İlk dönemde anayasayı değiştirebilecek imkânları vardı. Neden değiştirmediler de? Her seçime anayasayı değiştireceğiz diye girdiler. Bu seçimde de verin 400 milletvekili anayasayı değiştirelim deniyor? Her seçimde anayasaya seçim malzemesi yapıldı. Seçim geçtikten sonra anayasanın çıkarılmasını istemediler. İstemiş olsaydılar son dönemde kurulan anayasa uzlaşma komisyonunu çalıştırırlardı. Anayasa komisyonunu çalıştırmadıkları gibi en sonunda masadan kalkarak anayasa uzlaşma komisyonunu dağıttılar. Bu iktidarın tek amacı anayasanın kendi partileri tarafında yapılmasıdır. Çünkü anayasaya koyacakları bazı maddeleri muhalefetin kabul etmesi mümkün olmayacaktır. Mesela Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasını hiçbir muhalefet partisi istemez. İşte bunun için 400 milletvekili istiyorlar. Anayasayı istedikleri gibi yapacaklar. Bu millet bunlara bu imkânı vermeyecektir. Şayet 400 milletvekili ile iktidar olurlarsa. Türk kelimesini unutun, Atatürk'ü ve cumhuriyeti unutun. Laiklik bunlara göre zaten dinsizlik demek. Bir Müslüman hem Müslüman hem laik olamaz. Ya Müslüman olur. Ya da laik ikisi bir arada olamaz ters mıknatıslanma olur. Diyen Tayyip Erdoğan değil miydi?  Verin 400 milletvekilini Türlükten, cumhuriyetten, Atatürk'ten ve laiklikten vazgeçin. Bu milletin bunlardan geçeceğini aklımın ucundan dahi geçirmiyorum. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10 – 04 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44