Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MEHMET ŞİMŞEKTEN İNCİLER

MEHMET ŞİMŞEKTEN İNCİLER


Mehmet şimşek duruyor, duruyor olmayacak sözler söylüyor.  Ya söyleyecek şey bulamıyor. Ya da laf olsun diye söylüyor. Benzine devamlı zam yapılırken, kalkıyor ?benzin de indirim yapmıyoruz.

Trafik sıkışmasın diye? bir söz sarf ediyor. O zaman zam yapılmasın. Benzine zam yapılıyor diye. Millet araba kullanmaktan vazgeçiyor mu? Trafiğin yine ayni sıkışıklığı devam ediyor. Mehmet Şimşeğin bu söylemi milletle dalga geçme anlamına geliyor. Bunu sosyal medyada paylaşıyor.

Yine sosyal medyadaki bir paylaşımı şöyledir. ?Emekli maaşlarının düşük olmasının suçlusu Süleyman Demirel´dir? diyor. Önce ölmüş insana böyle bir şey yakıştırmak ayıptır vicdansızlıktır. 16 senedir iktidarda olacaksınız? Emekli maaşlarının düşük olmasına cevap veremeyecek ölmüş kişiye bağlayacaksınız. Vatandaş gördünüz mü? Bizim maaşlarımızın düşük olmasını Süleyman Demirel yapmış mı diyecek? Öylemi? Diyecekler acaba? Yoksa 16 senedir iktidar oldukları halde suçu ölmüş birisinin üzerine atıyorlar mı diyecekler? Zaten iki de bir,bir şey yapmamışlar.

Bu yapılanların hepsini biz yaptık diyorsunuz. Bu konuda rahmetli Demirel sağlığında güzel bir cevap vermişti. ?Madem biz bir şey yapmadık da? Sattığın tesisleri babanız mı yaptı? diye cevap vermişti. Bende soruyorum o kadar sattığınız tesislerin listesini vermeyeceğim. Telekom´u kim sattı? Sigara fabrikalarını arazileri ile birlikte kim sattı? PEKİM mi kim sattı? Şarap fabrikaların kim sattı? Tütün işleme tesislerini kim sattı? Alüminyum tesislerini araziler ile birlikte kim sattı?

Limanları kim sattı? SEKA kâğıt fabrikalarını kim sattı? Daha birçok tesis bu iktidar tarafından satılmıştır. Satılacak bir şey kalmayınca, bir şey yapmamışlar demeye başlayan iktidardır. Bu gün millet geçmişi mumla arıyor. İşsizlik neden artı ve neden düşmüyor? Bu tesislerin satılması işsizliği artırmıştır. Hatırlarsınız bu tesisler satıldığı zamanlarda işçiler Ankara da kış gününde çadırlar kurup o soğukta eylem yapmışlardı. İşsizliğin düşmesi için. İşçilerin çalışabileceği tesisler yapılmalıdır. Yani yatırım yapılmalıdır. Şimdi sizlere önemli olan bir olaydan bahsedeceğim.

Rahmetli Süleyman Demirel yapılan senelik bütçenin % 50´sinde fazlasını yatırıma ayırırdı. Şimdi ise yatırıma ancak %11- 12 gibi bir kısmı yatırma ayrılıyor. Bütçeden en fazla payı diyanet başkanlığı alıyor. Vergilere zam yaparken şimdiye kadar rastlamadığımız bir olaya bu iktidar zamanında rastladık. Ne dediler? Bu vergi zamları için. Bu vergi artışında gelecek parayı savunmamızda kullanacağız demediler mi? Amma kurumlara ayrılan paraların daha fazlasını saraya ayırıyorlar. Yatırım olmada ne işsizlik düşer nede enflasyon düşer.

Şimdi gelelim yine Mehmet Şimşeğin sosyal medyadaki başka bir paylaşımına. Amerika da yargılanan Zarrab olayından dolayı. Amerika mahkemelerinin vereceği bir karardan bahsediyor. ?Mahkeme bizim bankalara yüklü biz ceza kesmesi durumunda bu cezayı. Topladığımız vergilerden ödeyeceğiz? diyor. Bu Zarrab denen şahıs kimlere ne kadar rüşvet verdiğini açıkladı. Rüşvet alanlardan birisi Kıbrıs vatandaşlığına geçti. Paçalı kurtarmak için. Diğerleri burada. Kimlerin rüşvet aldığı da belli değil mi?  Bunlar paraları götürsün. Bunların götürdüğü paraların ceremesin millet çeksi öyle mi? Bu kişilerin parası var. Malı mülkü var. Onlar sefa sürsün.

Cefasını millet çeksin. Yok, öyle yağma? Zamanında yedikleri hurmalar. Şimdi boğazlarını tırmalamalıdır. Verilecek cezayı millete ödetmeye hakkınız yok. Aldıkları paraları faizi ile geri ödemeleri gerekir. Nasıl 17- 25 Aralık olaylarında ele geçirilen paralar onlara faizi ile geri ödendi ise. Şimdi aldıkları paraları da faizi ile geri ödesinler. Zaffab´ın Türkiye deki mallarına el konmadı mı? Kondu! O mallar satılsın verilecek ceza onlarla ödensin.

Şimdi iktidarın iptal ettiği bir kanundan bahsedeceğim. Ergenekon davaları sırasında iktidar mevcut olan bir kanunu iptal etti. Bir hâkim yanlı bir karar verdiği ispat edildiğinde. Karardan mağdur olan kişi mahkemeye başvurup haklılığını ispat ettiğinde takdirde, ödenecek tazminatı karar veren hâkim ödüyordu.

Bunun için hâkimler karar verirken tarafsız karar veriyorlardı. Bu kanun değiştirildi. Böyle durum vuku bulduğunda, hâkime verilecek para cezası devlet tarafından ödenecek şeklinde değiştirildi. Şimdi bu kanunun neden değiştirildiği artık tamamen belli olmuştur.

Satırlarıma son vermeden önce Sayın Mehmet Şişeğe şunu söylemek istiyorum. Kedinizin yaptığı hataları ölmüş kimselerin üzerine yıkmaya çalışma. Döktürdüğün inciler kendi boğazına halka olur. Çünkü ayıptır insafsızlıktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                    23- 01- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44