Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MENFUR SALDIRILAR

MENFUR SALDIRILAR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İstanbul’da MHP’nin seçim bürosuna menfur bir sadırı yapıldı. Bu alçakça yapılan saldırıda Cengiz Akyıldız hayatını kaybetti. Merhuma Allahtan rahmet ailesine, sevenlerine sabırlar, yaralılara acil şifalar dilerim. MHP camiasına başsağlığı diliyorum. Cengiz Akyıldızın şehit edilmesi, saldırıyı yapanların kimliklerinin belirlenmemesi içindir. Saldırı başlayınca rahmetli Cengiz Akyıldız pencereden saldırıyı yapanların fotoğraflarını çekmeye çalışıyormuş. Bu anda bunu fark edenlerden birisi nişan alarak ateş etmiş. Kalbine isabet eden kurşun ölümüne sebep olmuş. Tekrar Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

Bu saldırıyı birileri aday göstermedikleri kişinin yakınlarının yaptığını ileri sürerek kendi iç kavgaları dedi. Bu açıklama saldırganların parti içersinden olduğunu söylemektir. Bu saldırı öyle basite indirgenecek bir saldırı değildir. Önce MHP’lileri bir gurup zafer işaretleri yaparak tahrik etmiş. Onlarda bu tahrik edenleri oradan kovalamışlar. Bu tahrik edenler yakınlarına haber vermişler. Eline sopa, kazmak, kürek alan MHP’nin seçim bürosuna doğru harekete geçmiş. Ondan sonrası malumdur. Bu saldırı MHP’ye yapılmamıştır. Ülkenin demokrasisine ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Bu öyle sıradan bir saldırı sayılamaz. Hem mala hem cana kastedilmek için yapılmış bir saldırıdır. Planlanarak yapılmış bir saldırıdır. Ne tekim bir can gitmiştir.

Yine Şişli belediye binasına silahlı saldırı yapılmıştır. Binada kimsenin olmadığı bir zaman seçilmiştir. Burada mala zarar verilmiştir. Fakat saldırının amacı başkadır. Sarıgüle bir mesajdır. Ateş edilen uzun namlunu silah olay yerine bırakılmıştır. Bunun anlamı bizde burayı toz duman edecek silah çok. Ona göre ayağını den al demektir. Şimdi binanın boş olduğu zamanı seçtik. Bina dolu iken de ayni saldırıyı yapabiliriz anlamı taşımakta dadır. Bu silahı olay yerinde bırakmanın anlamı budur. Bu iki saldırıyı da kınıyorum. Seçim döneminin gergin geçmesini isteyenlerin yaptığı bir saldırıdır. Bu olayların tekrarlanmaması en büyük temennimdir. Bundan sonra ortamın gerilmemesi için yöneticilerin sözlerini tartarak dile getirmelerine bağlıdır. Tahrik edici sözlerden kaçınmalıdırlar. Birbirlerine onur kırıcı, aşağılayıcı sözlerden uzak durmalıdırlar. Mağduriyet senaryosu üretmek için senaryo üretme gayreti içersinde olmamalıdırlar.

Ankara büyükşehir belediye başkanı adayı Melih Gökçek “ seçimlere 15 gün kala bazı kişilere suikast yapılacağı. Bunların içersinde kendisinin de olduğunu. Çocuklarına şifreyi verdiğini” söylüyor. Böyle bir olayın yapılacağı bilgisi varsa. Neden o çocuklarına verdiği şifreyi içişleri bakanlığına veya emniyet müdürlüğüne vermiyor? Bu olay mağduriyet senaryosu üretmekten başka bir şey değildir. Bir insan kendisine suikast yapılacağını bilecek. Bunun için tedbir aldırmayacak.  Bu yapılacak suikastın şifrelerini çocuklarına verecek. Aklıselim bir kimse elinde böyle bir bilgi varsa. Yapacağı ilk iş ilgili makamlarla bu bilgiyi paylaşması gerekir.

MHP’nin seçim bürosuna yapılan saldırıda yakalananların yaşları 18 den küçük. Orada kazık kadar insanlar vardı. Elinde silah olan şahsın yaşının büyük olduğu Fotoğraftan anlaşılıyor. Bu saldırıyı yapanlar yine çocukları kullanmışlar. Bu olaylarda çocukları kullanan bir tek örgüt var oda PKK’dır. Bu olayın failleri mutlaka bulunmalıdır. Bulunmazsa bundan cesaret alarak seçim döneminde başka saldırılarda yapma cüretini gösterebilirler.

Bu olay acaba bazı olayların habercisi midir? Çünkü bir iddia var. Doğuda özerklik ilanı hazırlıkları yapılıyormuş. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra özerkliklerini ilan edeceklermiş. Orada özerklik ilan edildiği anda da batıda büyük şehirlerde olaylar çıkarılacakmış. Bazı tehlike arz eden araçların plakaları yayınlandı. Bunların arasında 10 plakalı bir araçta var. Onun için uyanık olmamız gerekir. Şüphelendiğiniz araçları lütfen emniyete bildirin. Adres soranlara çok dikkat edin mümkün mertebe adres göstermemeye dikkat edin. Ben yabancıyım burada bildiğim yer yok deyin. İnsanlara yardımcı olmak insani bir görevdir. Amma devir artık öyle bir devir değildir. Onun için çok dikkatli olalım. Şüphelendiğiniz araçları ve şahısları emniyete bildirin.  Ülke ne hale geldi görüyor musunuz? Telefonlarınıza gelen aramalarda bilmediğiniz numaralar olursa açmayın. Çünkü kimin kime ne yapacağı artık bilinemiyor. Sağda solda olur olmaz konuşmalar yapmayın. Ve kimse ile tartışmayın. Yukarıda bahsettiğim menfur saldırıları bir kez daha kınıyorum. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

29- 01 – 2014 Mustafa KOÇAL    

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44