Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MERTÇE İSTİFA ETTİ

MERTÇE İSTİFA ETTİ


İstifanın mertçe simi olur diyebilirsiniz? Ezilerek büzülerek istifa edenleri de gördük. Evet, Balıkesir büyükşehir belediye başkanı Edip Uğur istifa etti. İstifa etmeye mecbur bırakıldı. Seçimle gelen seçimle gider prensibini. Ve seçmen iradesini şimdiye kadar savunan iktidar değil miydi?

Neden bunlardan birden vazgeçip de belediye başkanlarını istifa etmeye zorladı?  Edip Uğur seçimle gelenin, seçimle gidecek olma prensibine uyulmasını iktidara direnişi ile hatırlattı. Fakat iktidarın her şeyi rafa kaldırmasına dayana bildiği kadar dayandı. Dayandı da işlerin daha kötüye gideceğini yaşadığı için. İstifa etmek zorunda kaldı. Baskının evine ve ailesine kadar geldiğini söyleyerek istifa etti.

Bir insanın ailesi her şeyidir. Baskının aileye kadar gelmesi tehdittir. Ne işiniz var kardeşim insanların evine kadar bu işi götürdünüz. Edep beyin makamı var. Konunun orada hal edilmesi gerekirdi. Bekir Bozdağ tehdit falan yok kendi kararı ile istifa etmiştir diyor. Burada gayri ciddiyetsizlik var. Her gün istifalarını bekliyoruz diyen siz değimlisiniz? Bu bir baskı değil midir?

Bakın bu tehditler için yargı yolunu gösteriyorlar. Başkanın onuru o kadar kırılmış ki? Veda konuşmasında başkaları gibi açık kapı dahi bırakmadı. Hem partisinden, hem de belediye başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. İşte bu mertçe istifa etmektir. Ben belediye başkanlığından istifa ediyorum. Yine partimin emrindeyim demedi. AKP ile yollarını ayrıldığını beyan ederek ayrıldı. Yargı yoluna gitmeyeceğini de açıkladı.

Çünkü artık kimseye güveninin kalmadığını bir yerde ifade etmiş oldu. Bir yerde tehdit varsa savcılığın bunu araştırması gerekir. Belediye başkanlığı kamunun en önde gelen bir makamıdır. Burada bu kamu görevlisine her nereden olursa olsun. Bir tehdit gelmiş ise savcılığın derhal harekete geçmesi gerekir.  Kamu görevlisinin yargıya gitmesine gerek yoktur.

Bütün milletin merak ettiği bir konu var. Bu belediye başkanlarının neden görevden alındığıdır. Görevden alınmaları temayüllere aykırıdır. Bildiğim kadarı ile basına kapalı olarak yapılan bir toplantıda. Belediye başkanları Tayyip Erdoğan´a dert yanmışlar. ?Bizim itibarımız zedeleniyor. Halk arasında her an görevden alınacağımız olgusu oluşturuldu. Belediye çalışanları dahi bizim sözümüzü dinlemez oldu? demişler.

Kendilerine sert bir cevap vermiş. ? Bizi iktidar yapan İstanbul´dur İstanbul´un referandumdaki durumu ortada. Bunun sorulusu sizsiniz? diye cevap vermiş. Bu bilgiyi toplantıya katılan üyelerden birisi sosyal medyada paylaştı. İyi güzelde belediye başkalarının bunda suçu ne? Millet iradesi İstanbul da öyle tecelli etmiş. Belediye başkanı gidip de sandığın başına oturup gelene gidene şuraya oy verin mi diyecek? Hayır, çıkan yerle de belediye başkanının icraatına hiç bakılmamıştır.

İktidarın söylemlerine ve bu anayasa değişikliği ile ne elde edeceğine bakılmıştır. Belediye başkanları mı dedi? Hayır diyenler teröristtir diye? İktidar söyledi. Belediye seçimi yapılır. Görevdeki belediye başkanı aday olur. Kazanamaz o zaman çalışıp iyi bir icraat göstermemişsin diyerek suçlaya bilirsiniz. Amma referandumda hayır çıktı diye suçlamak yanlıştır. Bu görevden alınmalarının yegâne sebebi referandumda hayır çıkmasıdır. Buda belediye başkanlarının elinde olacak bir şey değildir. Millet iradesi öyle tecelli etmiştir.

Siz demokrasiyi rafa kaldırırsanız? Millet iradesini yok sayarsanız? Seçimle gelenin seçimle gider prensibini askıya alırsanız? Kula kulluk edilmesini benimserseniz? Bu yaptıklarınızı normalmiş gibi gösterebilirsiniz. Fakat vatandaş bu kurallara uyulması tarafındadır. İstifa edenler yalnız makamlarını kaybettiler. Fakat iktidar seçmenini kaybeder. Bunu da Edip Uğur çok güzel dile getirdi. Bu işin sonu nereye varacak bekleyip göreceğiz. Edip bey istifa etmeseydi? Ne olacaktı? Bir suç ihdas edip görevden alacaklardı. O ihdas edilen suçtan dolayı. Edip bey yargıya müracaat edecekti.

Yargı Edip beyin böyle bir suç işlenmediği kanaatine varmış olsaydı. Ne olacaktı? İktidarın bunları da düşünmesi gerekirdi. Edip beyin onur ile fazla oynanmadan istifa ettiği kanaatindeyim. Kendisine yaşantısında başarılar dilerim. Açıklamaları gündem yaratacak açıklamalardı. Ülkenin geleceği açısından önemli açıklama olarak gördüm. Kendisine başarılar dilerim. Bu davranışı gelecekten örnek gösterilecek bir davranıştır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01-11-2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44