Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MEYDAN SAVAŞIMI YAPIYORUZ

MEYDAN SAVAŞIMI YAPIYORUZ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Mübarek Regaib kandilinin olduğu bir günde. Kutlanan 1 Mayıs bahar bayramında çıkan olaylar utanç vericidir. Böyle bir günde bu olayların olması ülkenin itibarı açısından hoş bir olay değildir. İstanbul ve diğer şehirlerde sanki meyden savaşı yapıldı. Yalnız İstanbul da 142 kişi gözaltına alınıyor. Ve 90 kişi yaralanıyor. İktidar gerginliğin yaratılmasına çanak tutuyor. Bir haftan önceden “sendikalar taksimi unutsunlar. İlla taksimde kutlayacağız demek. Çatışmaya hazırız” demektir denilirse. Bu söylem üzerine emniyet tatbikat yaparsa, budan yasa dışı kuruş olan örgütler yararlanır. Yasa dışı örgütler böyle gerilimli günleri fırsat bilirler. Ne yazık ki İstanbul da bu örgütler meydanlarda idi.

Böyle kesin karar verildiğinde bu örgütle o gün için hazırlık yaparlar. Hâlbuki işçilerin taksimde 1 Mayıs bahar bayramını kutlamalarına izin verilseydi. İşçilerimizin huzur içerside kutlama yapmaları için. Gerekli önlemler alınacaktır, denilseydi. Bu olayların hiç birisi olmazdı. İşçilerin içersinde de kendisini korumak için hazırlıklı gelenler vardır. 19 bin polisin ve 50 Tomanın meydan da olacağı açıklanırsa. Olacak budur.

Emniyete taksimde bayramı kutlamaya gelecek olanları koruma görevi verilse. Emniyet ona göre sendikalarla toplantı yapar. Meydana nerelerden girilecek. Nerelerde toplanacak. Ve yürüyüşe nerede başlanacak diye birlikte bir plan hazırlansa. Polisleri eşliğinde taksime girilmiş olsa. Hiçbir üzücü olay yaşanmaz. Böyle olaylar hem ülkede tansiyonu yükseltiyor. Hem de guruplaşmaları derinleştiriyor. Daha 25 Nisan da ermeni vatandaşlar taksimde kutlama değil.  Protesto gösterisi yaptılar. Onlara taksimde gösteri yapmalarına neden izin verildi de? Sendikalara neden izin verilmedi? Bunu birisi çıksın bu millete anlatsın. Türkler bu ülkenin üvey vatandaşımıdır? Etnik guruplar gösteri yapar kimse ağzını açmaz. Polis onlara müdahale etmez. İstanbul’un göbeğinde PKK yandaşları gösteri yapar. Meydana PKK paçavrasın asarlar. Ya barış! Ya savaş pankartı asar. Hiç kimsenin gıkı çıkmaz. Türk bayrağı ile gösteri yapmaya gidenlerin elinden Türk bayrağı alınır. Bu nasıl bir anlayıştır. Türkler bu ülkenin düşman istilasından kurtarılmasının baş aktörüdür. Türkiye cumhuriyetinin kurucu unsurlarının başında gelir.  Türkler üvey vatandaş muamelesi yapılmasını hak etmiyor.

Bu 1 Mayıs bahar bayramı kutlamalarında bu olayların çıkacağı 10 gün önceden belli oldu. Böyle durumlar istişare ile çözülür. Ben yaparsam olur. Demekle olmaz sendikalarla oturulur konuşulur. Gerekirse 5 defa toplanılır. Mutlaka bir müşterek yol bulunmaya çalışılır. Karşılıklı inatlaşmakla bir yol bulunmazsa işte karşımıza böyle bir tablo çıkar. Bu tablo utanılacak bir tablodur. Türkiye’nin itibar kaybetmesinden başka bir işe yaramaz.

Bir iktidar vatandaşının canını malını korumakla mükelleftir. Hiçbir iktidar vatandaşını dövdürmez. Yunanistan da bir bakan benim vatandaşımı kimse dövemez. Diye istifa etti. İktidarlar gerginliğin yaratılmasının baş aktörü olmaz. Bir kadın oturmuş protestosunu böyle yapıyor. Bununun üzerine tazyikli su sıkmanın ne anlamı var. Vatandaşların protesto etme hakları vardır. Bu demokrasinin gergidir.  

Bu iktidar dönemi kadar şiddete başvurulan bir dönem olmamıştır. Demokrasi  anlaşma sistemidir. Herkes fikrini söyler askeri müştereklerde uzlaşma sağlanır. Ben yaparsam olur demek. Vatandaşın fikrini hiçe saymaktır. Bu 1 Mayıs Bayramını kutlamak. Binlerce vatandaşı mağdur etmiştir. Bayramı kutlamak isteyenler mağdur olmuştur. Demokratik hakları çiğnenmiştir. 142 kişi gözaltına alınarak mağdur olmuştur. Aileleri mağdur olmuştur. 90 kişi yaralanmış, aileleri ile birlikte mağdur olmuştur. Yolların trafiğe kapatılmasıyla işine gidemeyeler mağdur olmuştur. Esnaf mağdur olmuştur. Bunlar neden mağdur oldular diye şöyle bir düşünülsün. Bir hiç uğruna değil mi? İktidarın vatandaşı ile inatlaşması yüzünden değil mi? Bu vatandaşı baskı altında tutmaktan başka bir şey değildir. Ülkede demokrasi varsa vatandaşın demokratik haklarına saygı göstermek gerekir. Bir şehirde meydanlar ne için yapılır? Vatandaşın buralarda toplanması ve bir araya gelip sorunlarını dile getirmesi için değimlidir?  Vatandaşın bir araya gelmesinde neden korkuluyor. Bir araya gelmeden korkmamak gerekir. Bir araya gelemiyorlarsa işte o zaman korkmak gerekir. Bir araya gelen topluluklar ülkenin menfaatinedir. Yarın ülkenin başına Allah korusu bir iş geldi. Şimdi toplanamayanlar o zaman bir araya gelemezler. Partiler neden miting yaparlar. Arkamda ne kadar kalabalık var, diye bakmak içindir. Vatandaş şiddet yüzünden korkarsa vatandaşı bir araya getiremezsiniz. Meydan savaşı gibi bir bahar bayramını geride bıraktık. Allah bir daha böyle bayram kutlamayı bu millete göstermesin. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02 – 05 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44